Τί συμβολίζει το ποτήρι που κρατά στις εικόνες η Αγία Βαρβάρα

Η Αγία Βαρβάρα στις αγιογραφίες απεικονίζεται συνήθως κρατώντας ένα ποτήριο στο χέρι της. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και τι ακριβώς συμβολίζει;

Στη Ορθόδοξη εικονογραφία η Αγία Βαρβάρα ζωγραφίζεται πολλές φορές μ’ ένα ποτήριο στο χέρι όντας προστάτιδα ενάντια στο αιφνίδιο θάνατο και μη θέλοντας να στερηθούν οι ετοιμοθάνατοι την θεία κοινωνία. Συχνά τη συναντούμε κοντά σ΄ έναν πύργο (με τρία παράθυρα) ή κρατώντας ένα βιβλίο (για τους ετοιμοθάνατους) ή ένα κλαδί φοίνικα.

Ο καλλιτέχνης πάντοτε αποδίδει στην Αγία μεγαλομάρτυρα σπουδαία ομορφιά, αφήνει να φαίνεται η παρθενική σεμνότητα, απεικονίζει το σθένος που έδειξε η Αγία κατά τις μαρτυρικές στιγμές του βίου της και του τέλους της και παριστάνει την ακαταμάχητη αγάπη της προς το Σταυρό και τον Ιησού Χριστό. Άλλοτε εικονίζει την Αγία να φέρει στο αριστερό χέρι δάφνη, που αποτελεί το σύμβολο της ολοκληρωτικής νίκης κατά του Δαίμονα, και στα δεξιά το Σταυρό.

Άλλοτε να κρατά στο δεξί χέρι Άγιο Ποτήριο και στο αριστερό χέρι δάφνη ή κρίνο, που συμβολίζει την αγνότητα, την καθαρότητα και την παρθενία της μεγαλομάρτυρος, και Σταυρό μαζί και ειλητάριο, που συμβολίζει την προσευχή της Αγίας και τη δύναμη που έπαιρνε πάντοτε στις στιγμές της αγωνίας.

Άλλοτε παριστάνεται να έχει το δεξί χέρι μπροστά στο στήθος σε στάση ευχαριστίας προς το Θεό και αριστερά να κρατά δάφνη.

Γενικά Σταυρός, Άγιο Ποτήριο και δάφνη είναι οι καλλιτεχνικές γραμμές της εικονογραφίας που απεικονίζονται σε ποικίλους συνδυασμούς.

loading...

52 thoughts on “Τί συμβολίζει το ποτήρι που κρατά στις εικόνες η Αγία Βαρβάρα

  1. Η Αγία Βαρβάρα έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.) και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη Διοσκόρου ο οποίος ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως.

    Ο πατέρας της λόγω της σωματικής ωραιότητας της Αγίας, την φύλαγε κλεισμένη εντός πύργου. Δεν γνωρίζουμε που διδάχθηκε τις χριστιανικές αλήθειες, καθώς ο πατέρας της ήταν φανατικός ειδωλολάτρης, λόγος για τον οποίο άλλωστε προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την πίστη της στον Τριαδικό Θεό. Ένα τυχαίο περιστατικό, όμως, την πρόδωσε. Ο πατέρας της πληροφορήθηκε από τεχνίτες ότι η Αγία ζήτησε να τις ανοίξουν τρία παράθυρα στον πύργο όπου ήταν έγκλειστη, στο όνομα της Αγίας Τριάδος και, έτσι, βεβαιώθηκε ότι η κόρη του είχε γίνει Χριστιανή.

    Εξοργίσθηκε τόσο που την κυνήγησε εντός του πύργου με το ξίφος του για να την φονεύσει. Η Αγία κατέφυγε στα όρη, αλλά ο πατέρας της την συνέλαβε και την παρέδωσε στον τοπικό άρχοντα, Μαρκιανό, κατηγορώντας την για την πίστη της. Όταν ανακρίθηκε, ομολόγησε με παρρησία την πίστη της στον Χριστό και καθύβρισε τα είδωλα. Μετά από φρικτά βασανιστήρια, διεπομπέφθη γυμνή στην πόλη και τέλος σφαγιάσθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της. Την στιγμή όμως που είχε αποτελειώσει το έγκλημά του, έπεσε νεκρός χτυπημένος από κεραυνό κατά θεία δίκη.

    Η σύναξη της Αγίας ετελείτο στο μαρτύριο αυτής, στον Βασιλίσκο πλησίον της αγίας Ζηναΐδος.

    Τα Λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας διαφυλάχθηκαν στην Κωνσταντινούπολη μέχρι τον 11ο αιώνα μ.Χ.., οπότε ένα μέρος τους μεταφέρθηκε στη Βενετία, όταν Δόγης ήταν Ο Πέτρος Β’ Orseol (991 – 1009 μ.Χ.). Τα Λείψανα μεταφέρθηκαν από την Πριγκίπισσα Μαρία Αργυροπούλα, η οποία νυμφεύθηκε τον γιό του Δόγη Πρίγκιπα Ιωάννη. (Σύμφωνα με μέρος των πηγών – Ιωάννη τον Διάκονο και Ανδρέα Δάνδολο – η Μαρία ήταν ανιψιά ή και αδελφή των Αυτοκρατόρων Βασιλείου Β’ του Βουλγαροκτόνου και Κωνσταντίνου Η’, όμως το πλέον πιθανό είναι να ήταν μία από τις αδελφές του μελλοντικού Αυτοκράτορα Ρωμανού Γ’).

    Ο Πριγκιπικός Γάμος ευλογήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με παρανύμφους τους Αυτοκράτορες. Μάλιστα η παραμονή του ζεύγους στη Βασιλεύουσσα παρατάθηκε μέχρι το 1004 μ.Χ. (εκεί γεννήθηκε και το πρώτο παιδί τους).

    Στη Βενετία τα Λείψανα της Μεγαλομάρτυρος κατατέθηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου. Ο Ιωάννης πέθανε από πανώλη στη Βενετία, το 1009 μ.Χ. Μετά τον θάνατό του δύο αδέλφια του, ο Επίσκοπος του Τορτσέλλο Όρσο και η Φιληκίτη, Ηγουμένη της Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου επίσης στο Τορτσέλλο, πέτυχαν την μεταφορά των Λειψάνων στη Μονή αυτή, όπου παρέμειναν μέχρι τον 18ο αιώνα μ.Χ.

    Τα Λείψανα μεταφέρθηκαν και πάλι στο Ναό του Αγίου Μάρκου κατά την περίοδο των Ναπολεοντίων Πολέμων, όπου και σήμερα φυλάσσονται.

  2. Πάντως μέρος τους παρέμεινε και στη Μονή του Τορτσέλλο. Δεν είναι γνωστό πότε και κάτω από ποιες συνθήκες η Κάρα της Αγίας μεταφέρθηκε στο Μοντεκοτίνι της Ιταλίας, όπου σήμερα φυλάσσεται, όπως και το μέρος των Λειψάνων που φυλάσσεται στο Ρωμαιοκαθολικό Ναό του Ριέτι.

    Επίσης, κατά το 12ο αιώνα μ.Χ., μέρος υπολοίπων λειψάνων της Αγίας μεταφέρθηκαν από την Κωνσταντινούπολη στο Μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ με τους Χρυσούς Τρούλους στο Κίεβο, όπου παρέμειναν ως το 1930 μ.Χ., όταν μεταφέρθηκαν εκ νέου στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βλαδίμηρου στην ίδια πόλη.

    Την 1η Ιουνίου 2003 μ.Χ., μετά από ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου προς την Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή της Βενετίας και τον Επίσκοπό της Άγγελο Scolla, δόθηκε μέρος των Λειψάνων της Αγίας στην Εκκλησία της Ελλάδος. Το Λείψανο παραλήφθηκε με τις δέουσες τιμές από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο και κατατέθηκε στο ομώνυμο Προσκύνημα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Αττικής.

    Η Αγία Βαρβάρα θεωρείται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σ΄ άλλες Χώρες Αγία προστάτις πυροβολικού. Στην Ελλάδα καθιερώθηκε ως Προστάτις του όπλου αυτού το 1828 μ.Χ. όπου και αναφέρεται η πρώτη σχετική τελετή με δοξολογία και παράθεση στη συνέχεια γεύματος όπου έλαβαν μέρος αξιωματικοί και οπλίτες πυρβολητές.

    Στη Ορθόδοξη εικονογραφία η Αγία Βαρβάρα ζωγραφίζεται πολλές φορές μ’ ένα ποτήριο στο χέρι όντας προστάτιδα ενάντια στο αιφνίδιο θάνατο και μη θέλοντας να στερηθούν οι ετοιμοθάνατοι την θεία κοινωνία. Συχνά τη συναντούμε κοντά σ΄ έναν πύργο (με τρία παράθυρα) ή κρατώντας ένα βιβλίο (για τους ετοιμοθάνατους) ή ένα κλαδί φοίνικα.

  3. Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα)
    Ἦχος δ’.
    Βαρβάραν τὴν Ἁγίαν τιμήσωμεν· ἐχθροῦ γὰρ τὰς παγίδας συνέτριψε, καὶ ὡς στρουθίον ἐῤῥύσθη ἐξ αὐτῶν, βοηθείᾳ καὶ ὅπλῳ τοῦ Σταυροῦ ἡ πάνσεμνος.

    Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
    Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
    Τῆς Τριάδος τὴν δόξαν ἀνακηρύττουσα, ἐν τῷ λουτρῷ τρεῖς θυρίδας ὑπεσημήνω σοφῶς, κοινωνίαν πατρικὴν λιποῦσα πάνσεμνε, ὅθεν ἠγώνισαι λαμπρῶς, ὡς παρθένος εὐκλεής, Βαρβάρα Μεγαλομάρτυς. Ἀλλὰ μὴ παύση πρεσβεύειν, ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.

    Κοντάκιον
    Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ.
    Τῷ ἐν Τριάδι εὐσεβῶς ὑμνουμένῳ, ἀκολουθήσασα σεμνὴ Ἀθληφόρε, τὰ τῶν εἰδωλων ἔλιπες σεβάσματα· μέσον δὲ τοῦ σκάμματος, ἐναθλοῦσα Βάρβαρα, τυράννων οὐ κατέπτηξας, ἀπειλὰς ἀνδρειόφρον, μεγαλοφώνως μέλπουσα ἀεί, Τριάδα σέβω τὴν μίαν θεότητα.

    Κάθισμα
    Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
    Ἐν τῇ ἀθλήσει σου, πάντας ἐξέπληξας, ὅτι ὑπέμεινας, τὰς τῶν τυράννων πληγάς, δεσμὰ, βασάνους, φυλακάς, Βαρβάρα παναοίδιμε· Ὅθεν καὶ τὸν στέφανον, ὁ Θεός σοι δεδώρηται, ὅνπερ ἐπεπόθησας, ψυχικῶς καὶ προσέδραμες· αὐτὸς καὶ τὰς ἰάσεις παρέχει, πᾶσι τοῖς πίστει προσιοῦσί σοι.

    Ἕτερον Κάθισμα
    Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ.
    Τὸν νυμφίον σου Χριστὸν ἀγαπήσασα, τὴν λαμπάδα σου φαιδρῶς εὐτρεπίσασα, ταῖς ἀρεταῖς διέλαμψας Πανεύφημε· ὅθεν εἰσελήλυθας, σὺν αὐτῷ εἰς τοὺς γάμους, τὸ στέφος τῆς ἀθλήσεως, παρ' αὐτοῦ δεξαμένη, ἀλλ' ἐκ κινδύνων λύτρωσαι ἡμᾶς, τοὺς ἐκτελοῦντας Βαρβάρα τὴν μνήμην σου.

    Ὁ Οἶκος
    Τὴν νυμφευθεῖσαν τῷ Χριστῷ διὰ τοῦ μαρτυρίου, Βαρβάραν συνελθόντες τιμήσωμεν ἀξίως, ὅπως αὐτῆς ταῖς προσευχαῖς λύμης ψυχοφθόρου λυτρωθέντες, καὶ λοιμοῦ, σεισμοῦ τε καὶ καταπτώσεως, τὸν βίον ἐν εἰρήνῃ διέλθωμεν, καταξιωθέντες μετὰ πάντων τῶν Ἁγίων, τῶν ἀπ' αἰῶνος Θεῷ εὐαρεστησάντων, διάγειν ἐν φωτί, καὶ μέλπειν ἀξίως, ἐθαυμάστωσας Σῶτερ τὰ σὰ ἐλέη πᾶσι τοῖς πίστει ὁμολογοῦσι, Τριάδα σέβω τὴν μίαν θεότητα.

    Μεγαλυνάριον
    Πατέρα λιποῦσα τὂν δυσσεβῆ, ἐδείχθης θυγάτηρ, Βασιλέως τῶν οὐρανῶν, ὑπὲρ οὗ προθύμως, ἀθλήσασα Βαρβάρα, λυτροῦσαι πάσης νόσου, τοὺς προσιόντας σοι.

    Ἕτερον Μεγαλυνάριον
    Τον θείον κοσμήτορα της Χριστού Εκκλησίας πάντες Ιωάννην Δαμασκηνόν ύμνοις συν τη θεία σεπτή καλλιπαρθένω Βαρβάρα επαξίως ανευφημήσωμεν.

  4. ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

  5. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΖΩΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΟΙΔΟΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ

    =================================

    Συγκλονιστικό προφητικό ντουκουμέντο για τα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν, στην Εκκλησία και στην Πολιτική, που θα καθηλώσει!

    Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΙΣ ΤΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!

    Ήταν Δεκαπενταύγουστος 2013, όταν στο mail μου, ήρθε το κείμενο που ακολουθεί.
    Δεν είχε αναρτηθεί σε κανένα άλλο blog, σε κανέναν ιστότοπο, σε καμιά εφημερίδα.

    Όσο το διάβαζα, ένοιωθα την ψυχή μου να σφίγγεται… διαισθανόμενη πως όσα αποκαλύπτονταν στο κείμενο, θα έφερναν σε λίγα χρόνια την Πατρίδα, την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό, στο χείλος του γκρεμού.

    "Γιατί στέλνετε σ' εμένα το κείμενο αυτό; Δεν κυκλοφορεί πουθενά. Γιατί θέλετε από εμένα να το αναρτήσω;" απάντησα στο mail του αποστολέα, που ήταν απ΄ ότι κατάλαβα από το Άγιον Όρος.

    Την απάντησή του, την κράτησα βαθιά μέσα μου, σαν μια ξεχωριστή ευχή…

    Μια ολόκληρη Κυριακή, προσπαθούσα να το αναρτήσω ολόκληρο… ήταν αδύνατον, λες και είχε βάλει το χέρι του ο διάολος, για να μην ανέβει…
    Πείσμωσα κι αναγκάστηκα να το σπάσω σε πέντε μέρη, αρκεί να γινόταν όσο το δυνατόν πιο ευρέως γνωστό…

    Από τότε, το ανάρτησα άλλες δυο φορές… σαν μια απέλπιδα προσπάθεια, κάτι ν' άλλαζε από όσα προφητικά γράφονταν στο συγκλονιστικό κείμενο.

    Αρκεί μόνο να αναφέρω, πως γίνεται λόγος από το 2013 που γράφτηκε το κείμενο, πως, πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα γίνει ο Αλέξης Τσίπρας και πως όσα ζούμε σήμερα με την Εκκλησία και τον ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟ, και την επαίσχυντη και χριστιανοπροδοτική Σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης, είχαν προφητευθεί!

    Η συνέχεια, θα σας καθηλώσει!

    Καλλιόπη Σουφλή

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

    https://attikanea.blogspot.com/2018/12/blog-post_25.html

  6. Οι "βίοι" των Αγίων πέραν του ιλαρού του πράγματος, δεν περιέχουν μόνο υπερβολές, αλλά και τερατώδη ψέματα.

    Είναι φανερό ότι το ιερατείο, βασιζόμενο στην πνευματική ένδεια του λαού, τις προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες, τις οποίες δημιούργησε το ίδιο εντέχνως, ανέβασε σε τέτοιο βαθμό το επίπεδο ευπιστίας και αυθυποβολής του "ποιμνίου" του, ώστε να μπορεί να χωνεύει τερατολογίες.

    Η ανάγνωση των "βίων" προκαλεί άφθονο γέλιο σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο, με αυτοσεβασμό αναγνώστη.

    Με τις μπούρδες αυτές δημιουργήθηκαν στρατιές αγίων, που πλουτίζουν τους ρασοφόρους με λαμπάδες, παγκάρια, τάματα και δωρεές, θρησκόληπτοι συνάνθρωποί μας.

  7. Οι βίοι των Αγίων σε μάραναν εσένα που σε μεγάλο βαθμό είναι και αληθινοί…
    Εδώ υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν ότι επιστρέφουν οι Ολύμπιοι Θεοί στον Όλυμπο και μάλιστα μας διαβεβαιώνουν ότι βλέπουν τα διαστημόπλοιά τους στον ουρανό και είναι θέμα ημερών η άφιξή τους στην γη.
    Τι να πούμε και για τους άλλους τους ηλίθιους, που πιστεύουν ότι έναε άφραγκος απατεώνας έχει τρισεκατομμύρια και θα τους πληρώσει τα δάνεια, την εφορία, τους λογαριασμούς και θα τους δώσει και 20.000 σε μετρητά…

  8. Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΜΙΛΗΣΕ…

    ΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ,,, ΜΙΛΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ,,, ΜΙΛΗΣΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ….
    ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ…….
    Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΑΧΕΩΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΛΛΩΝ….
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΝΕΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΙ….
    ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ…
    ΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ….
    ΟΠΟΙΟΣ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ,, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ….!!!!
    ΟΛΑ ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ….!!!!
    Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΦΩΤΑ… !!!!
    Η ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ !!!!
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΜΕΓΙΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΝΕΤΙΚΟΥ ΣΑΣ ΚΩΔΙΚΑ…
    Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΝΑΟΥ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ,,, ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!!
    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ !!!!
    ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΨΗΛΑ !!!!

    Ο ΙΕΡΟΣ ΑΡΧΩΝ ΦΩΤΟΣ ΜΕΘ' ΥΜΩΝ ΕΣΤΙ !!!
    ΕΡΡΩΣΘΕ !!!
    ΗΜΑΡ ΕΣΤΙ !!!

  9. ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΨΗΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΘΕΟ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ
    ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ
    ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΟΝΗ
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ

    ΑΝ ΑΓΑΠΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΑΨΕΙ

    Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ .

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΟΣ ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ
    ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ Ο ΦΙΛΟΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ
    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ

    ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ ΥΜΝΟΝ ΤΗ ΤΑΦΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΣΙ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ

    ΟΥΣ ΕΘΡΕΨΕ ΤΟ ΜΑΝΝΑ ΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΤΕΡΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ

    ΕΤΣΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕ ΤΟ ΜΑΝΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΦΤΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΦΡΑΓΓΕΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

    ΚΑΛΗ ΑΥΡΙΑΝΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  12. ΕΧΩ VOLVO ΕΓΩ!!!! ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΕΥΘΥΜΙΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙ!!

  13. που ειναι ο Τσαπελοφαγος? παει ο Τσαπελοφαγος….ααα χα χα χα χα χαααα

  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  21. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΨΕΥΤΟΖΑΓΚΛΑΡΩ
    mad dog ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΛΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
    ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΝΑ ΤΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ

  22. ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΥΜΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΙΩΝ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ;
    ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΧΕΣΘΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΟΠΡΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ;
    ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ ΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΗ ΛΩΠΟΔΥΤΗ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ.
    ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΟΠΡΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ;

  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  27. ΕΙΣΑΙ "ΑΝΔΡΑΣ" ΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  29. ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

    ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΚΚΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΖΑΓΚΛΑΡΑ-mad dog ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

    ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΙΝΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΑ Ή ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΒΗΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ
    '
    ΚΑΙ ΜΗ ΣΟΥ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΣΕΒΕΤΑΙ

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ mad dog ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ .

  30. Κάποτε κ διαχειριστά, σε είχα παρακαλέσει να σβήσεις κάτι πολύ χυδαία σχόλια
    εναντίον μου και με απντησες, όπως ο κάθε ανεύθυνος και κατώτερος θα απαντούσε
    "βρίστονα και εσύ, είμαστε ένα δημοκρατικό blog"!

    Έχουν σκυλιάσει τα προσκυνημένα ζόμπι να με βρίζουν, απαντώ κάπου κάπου με μισοβρισιες,
    αλλά εσύ ο πόντιος πιλάτος σβήνει όλα τα δικά μου, ακόμη και αυτά που δεν υπάρχει
    η παραμικρή βρισιά, γιατί ρε είσαι έτσι άδικος?

  31. Το ότι είσαι πιστός χριστιανός, αυτό ΔΕΝ σε κάνει καλύτερo άνθρωπο
    από έναν άθεο, ούτε χειρότερο βέβαια, αλλά σε κάνει χέστη και
    βλακα γιατί δεν τολμάς να αμφισβητήσεις και να ψάξεις την
    αλήθεια, δεν έχεις δική σου θέληση και γνώμη, άλλοι σου
    την έχωσαν στο μυαλουδάκι σου με γελεία ψέματα
    και ανύπαρκτα γεγονότα.

    Φιλάκια από εμάς τους Mad Dogs

  32. @5 Δεκεμβρίου 2018 – 11:24 π.μ.

    Το τι έχω κάνει ή δεν κάνει, δεν αλλάζει πολλά πράγματα,
    αλλά αφού με ρωτάς να σε απαντήσω και ευελπιστώ να
    μη κόψει το σχόλιο μου πάλι ο διαχειριστής σχολίων.

    Κατά πρώτον ενημερώνω για την αλήθεια που εσείς αποκρύπτετε και
    συνήθως λιδωρείτε τον Ελληνισμό, υμνώντας τους σφαγείς μας σιωνιστές

    Στην πρακτική του ένοια, εφέτος η εταιρεία μου έστειλε στην Ελλδα
    για αγορές γεωργικών προϊόντων περίπου στο 1,6 εκτ ευρώ, για το
    επόμενο χρόνο και με τα νέα συμβόλαια με πελάτες στην Ευρώπη,
    υπολογίζοντε ότι θα είναι γύρω στο 2,3εκτ.
    Και αυτά πάνε σε πολλές οικογένειες στην Ελλάδα.

    Συνολικά η προμήθεια μου έιναι 35% πάνω από 500 χιλ τον χρόνο και
    μπορώ να είμαι υπερήφανος αυτό που έχτισα σαν αυτοδημηουργητος
    επιχειρηματίας σε έναν δύσκολο κλάδο.

    Το να με κατηγορούν οι καλικάντζαροι ότι γράφω επί πληρωμής
    και αλλά φαίδρα τύπου Σώρρα κλπ, είναι γελοίο!

    Αυτός είμαι εν περηλήψει, για πες εσύ ποιος είσαι?
    Το ευκολότερο βέβαια είναι να με διαψευσεις και
    να με κατηγορήσεις ότι προβάλομαι!

    Το αν ζω έξω, δεν με κάνει λιγότερο Έλληνα από τον καλύτερο
    Έλληνα, εξάλλου, όταν γίνει κράτος η Ελλάδα, σκέφτομαι
    να μεταφέρω την εταιρεία μου στην Ελλάδα.

    Αυτά και μην βρίζεις.

  33. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΚΥΛΕ
    ΜΕ ΕΒΡΙΣΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΩ
    ΒΛΑΣΦΗΜΙΣΕΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΟΥ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΙ
    ΕΧΕΙΣ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ
    ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΩ ΒΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΕΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΘΕΟ
    ΑΛΛΑ ΑΝ Η ΤΥΧΗ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΜΥΝΘΩ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΚΑΘΩΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ
    ΕΛΠΙΖΩ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ
    "ΣΤΕΛΙΟ ΣΤΕΡΓΙΕ ΖΑΓΚΛΑΡΑ" ΑΠΟ ΤΗ
    "ΣΤΟΓΚΧΟΛΜΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ"

  34. Όπως σε αυτό το σχόλιο σου, έτσι παντού με βρίζεις
    και όταν δεν βρίζεις εμένα βρίζεις την Ελλάδα.

    Τώρα αυτά τα αστεία περί αν βρεθούμε κλπ, με φέρνουν γέλωτα, γιατί αν
    με γνώριζες θα άλλαζες γιτονιά ρε μπούλη, άσε μη το ψάχνεις, αλλά
    άμα θέλεις να γνωρισθούμε, έρχομαι τακτικά στην Ελλάδα, Θεσσαλονίκη
    και Αθήνα για δουλειές και μπορούμε να πιούμε ένα καφεδάκι και να
    δούμε τα προβλήματα σου με τους Έλληνες και γιατί τους βρίζεις,
    το ότι είσαι χρισατιανός είναι βέβαια το υπόβαθρο, αλλά δεν
    έχω γνωρησει κανέναν χριστιανό να βρίζει την Ελλάδα,
    εσύ και μερικοί ακόμη αποτελείτε εξερεση.

  35. Το όνομα μου πολύ σωστά είναι Στέργιος Ζαγκλαρας
    και με βλέπεις στην φωτο και ζω στην Στοκχόλμη.

    Γράψε και εσύ πως σε λένε, βάλε και μια φωτο, μπορείς?
    Δεν μπορείς ρε χέστη μπουλη, σε βλέπω μπρος μου!

  36. ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΘΑ ΕΡΘΩ
    ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

  37. ΥΓ. ΜΕ ΤΟ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΕΣ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ "ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ"

  38. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ; ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ;
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΙΜΑΙ 'ΜΠΟΥΛΗΣ'
    ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΑΠΑΙΧΤΟΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ.;

    ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΒΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ

    ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΡΕΖΙΛΕΥΕΙ
    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕ
    "ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΚΑΤΟΙΚΕ ΣΟΥΗΔΙΑΣ" ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ!

  39. ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΒΟΛΑ ΦΕΥΓΩ ΕΓΩ
    " ΣΤΕΛΙΟ ΣΤΕΡΓΙΕ ΖΑΓΚΛΑΡΑ "
    " ΚΑΤΟΙΚΕ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟ VOLVO "

    ΑΠΟ ΤΗ "ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ "
    ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ "ΖΑΓΚΛΑΡΑ"
    ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ
    ΚΑΦΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ

  40. Άκου να δεις, δεν θέλω διάλογο μαζί σου
    γιατί είσαι φοβερά εμμονικός και διανοητικά πειραγμένος.

    Αυτά τα τι είπες και φέρτα μέρτα, δεν είναι για μένα, δεν κρατώ αρχείο
    και αδιαφορώ για αυτά που εσύ ασχολείσαι, έχω μια επιχείρηση, έχω
    οικογένεια έχω μια ζωή, κάτι που εσύ δεν έχεις τίποτα από αυτά και
    ψαχνεσαι στο σκοτάδι ναβρεις την βελόνα που έριξε ο αρχάγγελος.
    Παράτα με και ρίξε ένα πάτερ ημών εκ σιών, αλλά να το κανείς
    μπρούμητα κοιτώντας προς jerusalem μεριά!

    Αν γίνει κάποιο θαυμα και μάθεις να συμπεριφέρεσαι μέσα στους κανόνες
    καλής συμπεριφοράς, τότες θα το αναλύσουμε το θέμα, ποιο είναι το
    πρόβλημα σου με την αρχαία Ελλάδα και τους προγόνους μας.

  41. ΕΓΩ ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΛΕΦΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΑΚΙΝΩ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΦΟΝΙΑΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ
    ΟΥΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
    ΟΥΤΕ ΟΠΛΑ ΠΟΥΛΑΩ ΟΥΤΕ ΜΠΕΚΡΗΣ ΕΙΜΑΙ
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΨΕΥΤΟ "ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ" ;

  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  43. Από το πολύ ψηλό το κόσκινο, σιγά μη σε φύγει καμία οξεία
    ρε διαχειρηστη, και αν είσαι τοοοσο πολύ καθώς πρέπει,
    ε βάλε και σε αυτό το πράμα που με τρέχει έναν έλεγχο!
    Δεν είναι έτσι ούτε γιουβέτσι λέει και τη ενοει?
    Ότι εγώ είμαι!

  44. Σταμάτα να παίζεις με τις λέξεις, τι διάλα πράμα και
    αυτό κοπελιτσα είσαι ρε? Δε μπορείς να φέρεσαι
    σαν άνδρας, προσποιήσου τουλάχιστον, χλεχλέ

  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  46. ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΨΕΥΤΙΚΕ ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΄
    "ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΟΥΤΕ ΒΟΣΚΟΣ ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ

    ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΔΡΑΣ Ή ΧΛΕ ΧΛΕΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΜΕ ΒΡΙΖΕΙΣ Η ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΨΕΥΤΟ ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΝΕΣΗ ΝΑ ΒΡΙΖΩ ΟΥΤΕ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

    ΑΛΛΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΖΕΙΣ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΩ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΣΚΥΛΕ mad dog ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤ'ΙΔΙΑΝ ΕΣΤΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΡΘΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
    ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΣΟΥΖΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΜΕ ΔΟΛΟ ΒΡΙΣΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΒΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΟΤΑΝ ΔΙΓΕΤΑΙ Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΑΞΩ

    ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΝΑ
    ΣΟΥ ''ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ'' ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΙΣ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ

  47. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  48. ΚΟΠΡΙΤΟΣΚΥΛΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΝΑ ΚΟΚΚΑΛΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΑ ΒΟΛΒΟ

  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  50. ΤΑΣΟΥΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΝΕ ΟΥΤΕ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΦΕΡΟΜΑΙ ΣΑΝ ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΨΕΥΤΟΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΨΕΥΤΟΕΥΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟ ΜΑΝΕΣΗ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΦΕ ΕΣΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΚΥΛΕ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ

  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Comments are closed.