Λεβέντης: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι εγκληματική για τη χώρα μας

“Δεν κάνω ούτε
βήμα πίσω στην υπόθεση της Μακεδονίας. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εγκληματική για τη χώρας μας”, είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματός του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην ομιλία του επανέλαβε ότι “είναι μια κατάπτυστη συμφωνία” και υπενθύμισε ότι εδώ και πάρα πολλούς μήνες είχε εκφράσει την άποψη ότι και “μόνο το όνομα ‘Μακεδονία’ που παραδίδουμε στα Σκόπια αποτελεί τη βάση για τις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων μας” και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στα θέματα οικονομικής πολιτικής, καταθέτοντας την πρότασή του για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις επενδύσεις, στο νοικοκύρεμα του Δημοσίου και την αποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Επίσης, πρότεινε τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και το σχηματισμό μιας μεγάλης Οικουμενικής Κυβέρνησης για το καλό της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ένωση Κεντρώων θα στήριζε μια τέτοια κυβέρνηση “χωρίς ανταλλάγματα, υπουργικές καρέκλες και θέσεις εξουσίας”.

Για το θέμα των συντάξεων, ο κ. Λεβέντης πρότεινε το σύστημα της Αυστραλίας, δηλαδή, να υπάρξει πλαφόν στις συντάξεις και να κοπούν όλες οι συντάξεις με εισοδηματικά κριτήρια που υπερβαίνουν τις 3.000 ή 4.000 ευρώ.

Τέλος, σχολίασε τις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι “δεν είναι αξιόπιστες” και προέβλεψε ότι η Ένωση Κεντρώων θα έχει τέτοια ποσοστά στις εκλογές που “θα τρίβουν τα μάτια τους όσοι σήμερα δίνουν ποσοστά κάτω του 3%”.

loading...