Γιάννης Ζουγανέλης: Κανείς εθνικιστής δεν αγαπάει την πατρίδα του

«Eγώ πιστεύω πολύ στην πατρίδα και στην εθνικότητα. Αν κάτι με ενοχλούσε στην Αριστερά πάντα ήταν το ξόρκι στην πατρίδα» δηλώνει ο δημοφιλής καλλιτέχνης

Την άποψη ότι κανείς εθνικιστής δεν αγαπάει την πατρίδα του διατύπωσε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Κανείς εθνικιστής ή γκεμπελιστής ή φασίστας δεν αγαπάει την πατρίδα του. Αγαπάει τα άγρια ένστικτα της αντιπαράθεσης των ανθρώπων και ως αποτέλεσμα της χυδαίας μορφής καταναλωτισμού. Αγαπάει να επιβάλλεται» δήλωσε στα ΝΕΑ ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

«Άρα ο εθνικιστής είναι με τα άγρια ένστικτα, τον τσαμπουκά, είναι με τον φόβο και τον τρόμο, επενδύει σε αυτά! Για να επιβάλει πράγματα από τα οποία ούτε κι ο ίδιος δεν θα αποκομίσει συμφέροντα. Είναι τραγικό ο ελληνικός λαός σήμερα που έχει τέτοια απουσία μνήμης. Θυσιάστηκαν τόσοι άνθρωποι κατά του ναζισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έ, ντρέπομαι που στη Βουλή είναι ένα τέτοιο κόμμα! Είμαστε αυτό που αντιλαμβανόμαστε, αλλά και αυτό που θυμόμαστε».

Ωστόσο ξεκαθαρίζει στην ίδια συνέντευξη ότι «εγώ πιστεύω πολύ στην πατρίδα και στην εθνικότητα. Αν κάτι με ενοχλούσε στην Αριστερά πάντα ήταν το ξόρκι στην πατρίδα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη το βίωμα. Εγώ έπαιρνα χάρη από τη μάνα μου που πήγαινε στην εκκλησία. Το βίωμα είναι ελληνορθόδοξο, καλώς ή κακώς».

loading...

6 thoughts on “Γιάννης Ζουγανέλης: Κανείς εθνικιστής δεν αγαπάει την πατρίδα του

  1. Μίλησε και το αριστερό αναρχοαπλυτο ενώ οι αριστεροί που βγάζουν στο κλαρί τη μάνα τους είναι προοδευτικοι ρε αει και γαμισου παλιοπουστα

  2. Εάν οι μη εθνικιστές δεν αγαπούν την πατρίδα, τότε ποιοι την αγαπούν; Μήπως αυτοί;
    http://hercolano8.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6835.html

    Μήπως θέλεις να μας πείσεις ότι οι άθεοι και οι σταλινιστές αγαπούν τον Χριστό;

  3. Μήπως θέλεις να μας πείσεις ότι οι άθεοι και οι σταλινιστές αγαπούν τον Χριστό;
    ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΑΚΥΡΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ!!!
    …ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
    ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΕΙΠΕΣ"ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!
    ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΠΑΝ" ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙΟ ΤΖΕΣΟΥΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ!"..ΚΑΙ ΞΑΦΝΗΚΑ ΕΓΙΝΕ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ!!!
    ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  5. ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΗΡΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΒΑΛΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ''ΚΙΟΦΤΕ'' ΓΙΑΝΝΑΚΗ…Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ? ΚΑΚΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΩΡΑ ΙΣΑΜΕ 300 ΣΥΝΜΤΑΞΗ ΓΙΑ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ'' ΛΟΓΩ ΔΙΑΡΥΓΜΕΝΗΣ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑΣ…ΚΟΜΟΙΡΕ ΧΛΕΧΛΕ ΜΚΑΡΑΓΙΚΙΟΖΗ…ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ….

Comments are closed.