Βάκης Τσιομπανίδης :”Χρόνια πολλά κτηνοτρόφοι…Καληνύχτα κτηνοτροφία !!”.

Σήμερα γιορτάζουν οι κτηνοτρόφοι, υποθετικά πάντοτε γιατί οι κτηνοτρόφοι όχι μόνο δεν μπορούν να γιορτάσουν, να αρρωστήσουν, να πάνε σε γλέντια και πανηγύρια, κηδείες και χαρές.
Ο κτηνοτρόφος ακόμη και την ημέρα που θα πεθάνει θα πάρει αμαρτία γιατί θα αφήσει τα ζώα του νηστικά. Ένα επάγγελμα που εκτός απο τρομερά δύσκολο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της διατροφικής αυτάρκειας ενος κράτους. Εργάζεται 365 ημέρες τον χρόνο και 48 ώρες, παράγει το κυριότερο συστατικό για τον άνθρωπο, εργοστασιάρχης παραγωγής κρέατος και γάλακτος παραγωγός πρωτεΐνης. Λευκός χρυσός η φέτα, ατμομηχανή της οικονομίας η κτηνοτροφία βαρύγδουπες φανφάρες πολιτικαντιδων που κατάντησαν τον κλάδο που ταΐζει όλους τους υπόλοιπους να πεινάει και να μην μπορεί να ταΐσει τα κοπάδια του. Κυβερνήσεις καταστροφικές που αφήνουν τα καρτέλ γάλακτος και κρέατος να αλωνίζουν καταστοντας μη βιώσιμη την κτηνοτροφία. Υπέρ φορολόγηση, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τεράστιο κόστος παραγωγής που και παλι είναι φόροι, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών καθώς και καμία ασφαλιστική κάλυψη απο τον πανάκριβο ΕΛΓΑ στην ουσία οδηγούν κοπάδια στο σφαγείο και τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση.
Όλα αυτά θα πρέπει να αλλάξουν άρδην και υπάρχουν τρόποι. Εμείς ως ΑΚΚΕΛ στείλαμε τρείς επιστολές στον πρωθυπουργό και του εξηγήσαμε την κατάσταση καθώς και τους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων. Του τονίσαμε πως αν δεν λυθεί εγκαίρως το ζήτημα, του χρόνου θα βλέπουν πρόβατα και γίδια μόνο σε ζωολογικούς κήπους και σε αναμνηστικές φωτογραφίες.
Συνάδελφοι χρόνια πολλά και εύχομαι σύντομα να λήξει ο Γολγοθάς μας, εμείς απο την πλευρά μας συνεχίζουμε τον σκληρό αγώνα μας γιατί κάποιοι νοιάζονται για τον πρωτογενή τομέα και όχι μόνο πριν τις εκλογές.

loading...