Ο Πούτιν Επιβλέπει την Τελική Δοκιμή του Υπερηχητικού Πυραύλου Avangard Πριν την Ανάπτυξή του το 2019

Zero Hedge, Wed. 26/12/18

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, κατόπιν έκτακτης εντολής του Προέδρου Πούτιν, την Τετάρτη πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση του νέου πυραυλικού συστήματος υπερηχητικής ολίσθησης, πριν από την επίσημη ανάπτυξή του το 2019, σύμφωνα με πληροφορίες των ρωσικών ΜΜΕ. Το νέο όπλο, υπό το όνομα Avangard, περιλαμβάνει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο και υπερηχητικό όχημα ολίσθησης ικανό να πετά με ταχύτητα εικοσαπλάσια της ταχύτητας του ήχου.

Στην δοκιμαστική άσκηση της Τετάρτης, το υπερηχητικό όπλο εκτοξεύθηκε από την βάση Ντομπαρόφσκυ στα νότια Ουράλια Όρη και -κατά την ανακοίνωση τη Μόσχας- έπληξε με επιτυχία ένα καθορισμένο για την άσκηση στόχο στην περιοχή πυραυλικών δοκιμών της Κούρα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 3.700 χιλιομέτρων.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=KFiDvuSq2Iw


«Ο Πούτιν έφθασε στο Εθνικό Αμυντικό Κέντρο Ελέγχου και έδωσε την εντολή τη δοκιμής», ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Σπούτνικ. «Η εκτόξευση εκτελέστηκε από μαχητικές δυνάμεις στην βάση εκτοξεύσεων Ντομπαρόφσκυ των Δυνάμεων Στρατηγικών Πυραύλων.

Η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανέφερε ότι « Ο Πούτιν ευχαρίστησε τους δημιουργούς του Avangard, τους άνδρες που πραγματοποίησαν την εκτόξευση και το υπουργείο Αμύνης, για την εξαιρετική εργασία τους, προσθέτοντας ότι ο υπερηχητικός πύραυλος θα «τεθεί σε υπηρεσία με τις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις στον κατάλληλο χρόνο.»

Η δυνατότητες του συστήματος ολίσθησης με πτέρυγες επιτρέπει στον πύραυλο να υπερβαίνει την περιοχή κάλυψης των αμερικανικών και Νατοϊκών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων.

Ο Πούτιν παρουσίασε το Avangard μεταξύ σειράς άλλων τεχνολογικών επιτευγμάτων της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας σε συνέντευξη τύπου την 1η Μαρτίου, δηλώνοντας ότι υπερηχητικός αυτός πύραυλος δεν είναι δυνατό να αναχαιτιστεί. Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε τότε ότι ο Avangard έχει διηπειρωτική εμβέλεια και μπορεί να πετά στην ατμόσφαιρα με 20 φορές την ταχύτητα του ήχου. «Κατευθύνεται-είπε- στον στόχο του ως μετεωρίτης, σαν μια σφαίρα φωτιάς.»

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο της εκτόξευσης του υπερηχητικού πυραύλου Avangard την Τετάρτη. Το όπλο θα τεθεί σε υπηρεσία τον ερχόμενο χρόνο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=KFiDvuSq2Iw


Μετάφραση: Μ.Στυλιανού
loading...