Αυτοί είναι οι 29 νέοι φόροι που επέβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (πίνακες)

«Καταπέλτης» κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε συγκεκριμένη αναφορά στη φοροληστρική πολιτική της κυβέρνησης,αναφερόμενος στους 29 νέους φόρους που επέβελλαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την τελευταία τετραετία, καθιστώντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην υπερφορολόγηση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Υπερφορολόγηση, η οποία, μαζί με τις περικοπές συντάξεων, ανεβάζει το συνολικό λογαριασμό των νέων μόνιμων μέτρων λιτότητας στα 9,5 δισ. ευρώ από το 2015.

«Η πολιτική σας δεν ήταν υπέρ κάποιων και εναντίον άλλων, ήταν εναντίον όλων», τόνισε και συμπλήρωσε: «Φορολογείτε όποιον βρείτε, για να τους κρατάτε ομήρους επιδομάτων. Τα υπερπλεονάσματα σας κ. Τσίπρα είναι τα ελλείμματα στην τσέπη του κάθε Έλληνα. Κάνετε τον κουβαρντά με τα λεφτά των άλλων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταθέτοντας παράλληλα στα πρακτικά τη «μαύρη» λίστα των φόρων της κυβέρνησης.

Λίγο νωρίτερα, ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, είχαν παρουσιάσει τη συγκεκριμένη λίστα με τους 29 νέους φόρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τονίζοντας πως «Το μόνο ευτύχημα είναι ότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τον καταστροφικό κύκλο της. Και ότι σύντομα θα ανοίξει ένα νέος κύκλος ρεαλισμού, ελπίδας και υπευθυνότητας.

Με ένα σχέδιο που θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, θα οδηγήσει στην παραγωγή πλούτου και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών. Με άλλα λόγια, ένα σχέδιο που θα προωθεί την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, τη δημιουργικότητα, την εξωστρέφεια και θα υπηρετεί την αρμονική ισορροπία μεταξύ οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 29 ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

loading...