Αν ξέρεις πάνω από 2 σου βγάζουμε το καπέλο: 5 μεγάλες ιστορικές αλήθειες που αγνοούμε

Ο Χίτλερ έπαιρνε κοκαϊνη
Άρχισε να του τη χορηγεί ο προσωπικός του γιατρός, Τίοντορ Μορέλ, σε μορφή οφθαλμικών σταγόνων σε ποσότητα δεκαπλάσια της κανονικής.

Ο Χίτλερ σύντομα εθίστηκε στο φάρμακο και -εκτός από τις σταγόνες- άρχισε να μυτιάζει κοκαϊνη σε σκόνη «για να καθαρίσει τα ιγμόρειά του και να ανακουφίσει το λαιμό του», όπως έγραψε ο ίδιος ο Μορέλ στα ιατρικά του σημειωματάρια που αποκαλύφθηκαν το 2012.

Ο Στάλιν είχε ληστέψει τράπεζα
Στις 13 Ιουνίου 1907 ηγήθηκε ομάδας 20 ατόμων, οι οποίοι χτύπησαν χρηματαποστολή της (νεοιδρυθείσας τότε) Κεντρικής Τράπεζας, στην κεντρικότερη πλατεία της Τιφλίδας.

Άφησαν πίσω τους έξι νεκρούς και έφυγαν με λεία ένα εκατομμύριο ρούβλια (περίπου 8 εκατομμύρια σημερινά ευρώ), τα οποία χρησιμοποίησαν για τη χρηματοδότηση του πολιτικού κινήματος των μπολσεβίκων.

Η τραγική δοκιμή για την D-Day
Τα ξημερώματα της 28/4/1944 ξεκινάει η Άσκηση Τίγρης, που οργάνωσαν από κοινού οι συμμαχικές δυνάμεις ως πρόβα τζενεράλε για την απόβαση στη Νορμανδία.

Σ’ αυτήν πήραν μέρος 300 σκάφη και 30.000 άντρες, μόνο που 638 απ’ αυτούς πέθαναν όταν εννιά γερμανικές τορπιλάκατοι τους ανακάλυψαν κατά τύχη, ενώ άλλοι 308 σκοτώθηκαν λόγω ασυνεννοησίας από τα φίλια πυρά του βρετανικού καταδρομικού «HMS Hawkins» ενόσω προσπαθούσαν να αποβιβαστούν στην παραλία.

946 νεκροί στο σύνολο, για μια ιστορία της οποίας οι συμμετέχοντες (υπό την απειλή στρατοδικείου) έδωσαν όρκο σιωπής που έσπασε μόλις το 1984.

Ο Λένιν έχασε το μυαλό του
Λίγο μετά το θάνατό του, το 1924, το πτώμα του Λένιν ταριχεύτηκε. Αυτό είναι γνωστό.

Ελάχιστα γνωστό είναι ότι το 1926 ο Γερμανός νευρολόγος Όσκαρ Φογκτ προσλήφθηκε με σκοπό να ξεκλειδώσει το μυστήριο γύρω από την υποτιθέμενη ιδιοφυία του Λένιν.

Ο Φογκτ λοιπόν αφαίρεσε τον εγκέφαλο, τον έκοψε σε τέσσερα μέρη και καθένα από αυτά το τεμάχισε σε 7500 λεπτές φέτες για μικροσκοπική ανάλυση.

Η μελέτη του δημοσιεύτηκε το 1933 και -προς απογοήτευση των περισσοτέρων- κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο εγκέφαλος του Λένιν δεν διέφερε ιδιαίτερα από τον εγκέφαλο οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου.

Άντολφ Άιχμαν: You can run, but you can’t hide
Ο Άιχμαν, δεξί χέρι του Χίτλερ, ήταν υπεύθυνος για τη μαζική απέλαση εκατομμυρίων Εβραίων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως το Άουσβιτς και η Τρεμπλίνκα.

Μετά το τέλος του Β’ΠΠ’ κατάφερε να διαφύγει. Πήγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Μπουένος Άιρες, άλλαξε το όνομά του σε Ροντρίγκο Κλέμεντ και για αρκετά χρόνια πίστευε ότι την έχει γλυτώσει.

Στις 11 Μαϊου 1959, όμως, μετά από συντονισμένες προσπάθειες του γερμανού εισαγγελέα Φριτς Μπάουερ και της Μοσάντ, 30 ισραηλινοί κομάντος τον βρήκαν, τον άρπαξαν, τον μετέφεραν στο Ισραήλ και τον δίκασαν.

Στις 31/5/62, ο Άντολφ Άιχμαν, του οποίου μοναδική υπερασπιστική γραμμή ήταν ότι εκτελούσε διαταγές, κρίθηκε ένοχος για 15 εγκληματικές πράξεις (εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κ.α.) και απαγχονίστηκε σε ισραηλινή φυλακή.

loading...