Σοκάρει ο αριθμός των τροχαίων με μετανάστες: 16 νεκροί μέσα σε δύο μήνες

«Καρμανιόλα» η Εγνατία οδός – «Κυνηγητό» με τους αστυνομικούς στον αυτοκινητόδρομο που ξεκινά από του Κήπους του Έβρου και φτάνει μέχρι την Ηγουμενίτσα – Τα κόλπα των «σύγχρονων δουλεμπόρων»

Σχεδόν καθημερινά τους τελευταίους δύο μήνες, καταγράφονται στα δελτία της αστυνομίας, τροχαία όπου εμπλέκονται παράνομοι μετανάστες.

Είναι «κοινό μυστικό» ότι κυκλώματα μεταφέρουν από την περιοχή του Έβρου στη χώρα μας, μετανάστες με αυτοκίνητα και βανάκια, χρησιμοποιώντας μάλιστα πολλές φορές ανήλικους οδηγούς.

Ο απολογισμός είναι τραγικός. Δεκαέξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από τροχαία που σημειώνονται, τις περισσότερες φορές, μετά από καταδίωξη από την αστυνομία. Τα περισσότερα τροχαία μάλιστα, σημειώνονται στην Εγνατία Οδό,  σε έναν από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ένα ακόμα τροχαίο δυστύχημα με θύματα αυτή τη φορά τρεις παράνομους μετανάστες σημειώθηκε τα ξημερώματα στον κόμβο της Χρυσούπολης Καβάλας. Όχημα, το οποίο μετέφερε παράνομα μετανάστες, ξέφυγε από το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Όπως έγινε γνωστό, την ώρα εκείνη το συγκεκριμένο ρεύμα ήταν κλειστό καθώς είχε προηγηθεί, τρεις ώρες νωρίτερα, ανατροπή νταλίκας.

Το όχημα που μετέφερε τους μετανάστες φαίνεται ότι δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις της Τροχαίας που εξέτρεπε στο σημείο την κυκλοφορία των οχημάτων και στην προσπάθεια να αποφύγει την ακινητοποιημένη νταλίκα βγήκε από το οδόστρωμα, ανατράπηκε, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να απανθρακωθούν.

Ακριβώς δυο μήνες πριν στις 13 Οκτωβρίου του 2018, 11 μετανάστες απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό, στην Καβάλα.

Νωρίτερα το αυτοκίνητο με τους μετανάστες δεν είχε σταματήσει σε έλεγχο της αστυνομίας και στην προσπάθειά του να ξεφύγει συγκρούστηκε με φορτηγό.

Πριν από περίπου ένα μήνα στις 10 Νοεμβρίου,  τροχαίο δυστύχημα, σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στα Βρασνά και την Ασπροβάλτα, όταν νταλίκα συγκρούσθηκε μετωπικά με βαν που μετέφερε μετανάστες. Αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 4χρονο παιδί και ακόμα 27 άτομα να τραυματιστούν.

Λίγες ημέρες μετά, στις 13 Νοεμβρίου, ακόμα ένα θανατηφόρο τροχαίο με μια νεκρή γυναίκα και αρκετούς τραυματίες σημειώθηκε στην Εγνατία οδό, μετά τα διόδια της Ανάληψης, προς Θεσσαλονίκη.

Οδηγός, που μετέφερε παράνομους μετανάστες και καταδιωκόταν από αστυνομικό όχημα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος του και εξετράπη σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού.

Τα κόλπα των «σύγχρονων δουλεμπόρων»

Μόνο το 2018 οι ροές στον Έβρο ξεπέρασαν τις 12.000, με αποτέλεσμα τα κυκλώματα στην περιοχή να αναπτύσσουν ολοένα και πιο πλούσια δράση. Η εμπλοκή μάλιστα εφήβων ή νεαρών οδηγών στα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων στην Εγνατία Οδό είναι ένας λόγος, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, που σημειώνονται αρκετά τροχαία.

Τα κυκλώματα χρησιμοποιούν, ανήλικα παιδιά, προκειμένου, εάν συλληφθούν, να τύχουν ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης.

Τροχαία με θύματα μετανάστες

13/12/2018 -> Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: 3 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο – 3 τραυματίες

14/11/2018 -> Βαν που μετέφερε 40 μετανάστες ανετράπη κοντά στην Ορεστιάδα

13/11/2018 ->Δυστύχημα με μια νεκρή και τραυματίες στην Εγνατία μετά από καταδίωξη ΙΧ που μετέφερε μετανάστες

10/11/2018 -> Τραγωδία στην Ασπροβάλτα: Νεκρό 4χρονο παιδί μετά τη σύγκρουση νταλίκας με βαν που μετέφερε μετανάστες

04/11/2018-> Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη ανηλίκου που μετέφερε παράνομα μετανάστες

02/11/2018-> Ροδόπη: Έντεκα τραυματίες σε τροχαίο ατύχημα με παράνομους μετανάστες

31/10/2018-> Έβρος: Τροχαίο με μετανάστες προκάλεσε ο διακινητής για να αποφύγει τη σύλληψη

21/10/2018 -> Κινηματογραφική καταδίωξη στην Καβάλα: Τραυματίστηκαν δεκατρείς μετανάστες

14/10/2018 -> Νέο τροχαίο με 11 μετανάστες τραυματίες έξω από την Ελευθερούπολη

13/10/2018 -> Τραγωδία στην Καβάλα: 11 μετανάστες απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό

loading...

2 thoughts on “Σοκάρει ο αριθμός των τροχαίων με μετανάστες: 16 νεκροί μέσα σε δύο μήνες

  1. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ

  2. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ..

    ΟΜΩΣ, ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΕ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

    "Σοκάρει Ο Αριθμός Των Τροχαίων Με Συμπατριώτες μας"..

    Γιά τους ΛΑΘΡΟμετανάστες "Χ Ε Σ Τ Η Κ Α" (βλέπε Μπουτάρης…)

Comments are closed.