Εξεταστική για την Υγεία: Περαιτέρω έρευνα για Σαλμά-Βορίδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αρθροσκοπήσεις

Τα μέλη της πλειοψηφιας κάνουν λόγο για οικονομική ζημιά του Δημοσίου από την υπερκοστολόγηση της διαδικασίας και ζητούν την περαιτέρω έρευνα των ενεργειών των δυο πολιτικών προσώπων χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν εάν ο έλεγχος πρεπει να γινει απο την
Δικαιοσύνη ή απο προανακριτικη επιτροπη της Βουλης
Περαιτερω διερεύνηση των ενεργειών του πρώην υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του βουλευτή της Ν.Δ Μάριου Σαλμά προτείνει η δευτερη πορισματική εκθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική για την Υγεια επί του ζητήματος των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων. Στο 114 σελίδων κειμενο τα μέλη της πλειοψηφιας κάνουν λόγο για οικονομική ζημιά του Δημοσίου από την υπερκοστολόγηση της διαδικασίας και ζητούν την περαιτέρω έρευνα των ενεργειών των δυο πολιτικών προσώπων χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν εάν ο έλεγχος πρεπει να γινει απο την Δικαιοσύνη ή απο προανακριτικη επιτροπη της Βουλης. Υπενθυμίζεται πως στο πόρισμα για το Ερρικος Ντυναν παρέπεμψαν στο ζήτημα στην δικαιοσύνη.

Όσον αφορά στον κ. Βορίδη, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «ελέγχεται πρωτίστως για τον πλημμελή έως ανύπαρκτο έλεγχο της απόφασης του ΚΕΣΥ, την παράκαμψη και αγνόηση των αντιρρήσεων που του εξέφρασαν οι Διευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας, την εν γένει έλλειψη διάθεσης περαιτέρω διερεύνησης του θέματος ώστε να προστατευθούν το δημόσιο σύστημα υγείας και τα δημόσια οικονομικά, καθώς και άγνοια ή υποβάθμιση κρίσιμων θεμάτων, όπως της διαφοράς των ιατρικών πράξεων από τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια».

Αναφορικά με τον κ Σαλμα ο οποίος δεν ήταν υπουργος την επίμαχη περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ κανει λόγο για αντιδεοντολογική συμπεριφορά και τεράστια ηθική απαξία ενω με σαφείς υπαινιγμούς επαναφέρεται το σενάριο της ενεργούς εμπλοκής του στην όλη διαδικασία κοστολόγησης της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, προφανώς μέσω πιέσεων.

«Ο κ. Σαλμάς, αν και δεν ασκούσε δημόσια εξουσία κατά την επίμαχη περίοδο, ελέγχεται για μια προφανώς αντιδεοντολογική συμπεριφορά με σκοπό την προώθηση της μεθόδου της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, ενώ η εν γένει δράση του φανερώνει όχι μόνο αδιαφορία για το γεγονός ότι εκμεταλλεύθηκε με σκοπό το οικονομικό όφελος μια καταφανώς υπερκοστολογημένη ιατρική πράξη, κάνοντας μάλιστα κατάχρηση στην εφαρμογή της, αλλά γεννά και βάσιμες υποψίες ενεργούς εμπλοκής του στην όλη διαδικασία κοστολόγησης της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, εκμεταλλευόμενος κυρίως την κοινή κομματική ιδιότητα με τους επικεφαλής των γνωμοδοτικών φορέων (ΚΕΣΥ,ΙΣΑ κλπ) , τη πολύχρονη βουλευτική του ιδιότητα, αλλά και την προγενέστερη παρουσία του ως Αναπληρωτής Υπουργός στο Υπουργείο Υγείας.
Εν κατακλείδι και προεχόντως σημειώνεται η τεράστια ηθική απαξία της συμπεριφοράς του τέως υπουργού κ. Μάριου Σαλμά και σημειώνεται ότι με παρόμοιες πράξεις και παραλείψεις που σκοπό έχουν την προσπόριση αθέμιτου ή, πάντως, μη δικαιολογημένου οικονομικού οφέλους υποβαθμίζεται έως καταρρακώσεως το κύρος που οφείλει να διαθέτει ένα μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου» τονίζεται στο πόρισμα.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται σε τυπική διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ζητούν άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των δύο εταιρειών οι οποίες πραγματοποίησαν την εξέταση.

loading...