Μητροπολίτης Έδεσσας: Με προβληματίζει αυτό που ακούστηκε για μια Ελλάδα ουδετερόθρησκη

Οι ιερείς δεν έχουν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ερωτήματα, δήλωσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κ.κ. Ιωήλ., μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1 αναφορικά με τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.

«Ίσως έχει ενημερωθεί η Μικρή Σύνοδος (12 μητροπολίτες) , όχι όμως η Μεγάλη, η Διαρκής», είπε σχετικά και αναφέροντας μερικά από τα κενά που δημιουργούνται μετά τη συμφωνία, διερωτήθηκε τι θα γίνει με το μάθημα των Θρησκευτικών, ποια θα είναι η θέση της Εκκλησίας στα κοινά και τι θέση θα έχει ο μητροπολίτης στις τοπικές εκδηλώσεις.

«Με προβληματίζει αυτό που ακούστηκε ότι θέλουμε να έχουμε μία Ελλάδα ουδετερόθρησκη. Πώς είναι δυνατόν όταν η συντριπτική πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι και όλα τα έθιμά μας, οι γιορτές και όλα όσα έχουν σχέση με την κοινωνική ζωή συνδέονται με την Εκκλησία;», διερωτήθηκε.

loading...

2 thoughts on “Μητροπολίτης Έδεσσας: Με προβληματίζει αυτό που ακούστηκε για μια Ελλάδα ουδετερόθρησκη

  1. διαχωρίστηκε η ουτοπία της εκκλησίας όχι της Ελλάδος αλλά της δήθεν "επουράνιας βασιλείας", με το κράτος των εν είδη χιαλιαστών της ουτοπίας των ψωλοχυμένων ψευτοεπαναστατών του πολυτεχνείου, των διαδηλώσεων, των μαζοχιστών της ανεκτικότητας και γιαλατζί ηρώων της αριστεράς. Ατύπως έχει διαχωριστεί ήδη από το 1974.
    Στη μέση η Ελλάδα και το 85-90% των Ελλήνων και τα πραγματικά δικά μας προβλήματα. Στη μέση τη δική τους μεταξύ θρησκείας και κράτους οι τράπεζες των ροτσιλντ για τις δικές τους μπίσνες.

    Στα τσακίδια αριστερό κράτος μπολσεβίκων και ψευδοθρησκείες που παρέδωσαν το κράτος στους μπολσεβίκους.

  2. Αν είσαι απλά προβληματισμένος με την ουδετεροθρησκία μάλλον είναι καλύτερα να παραιτηθείς από μητροπολίτης. Ούτε για το τι πιστεύεις δεν είσαι σίγουρος.

Comments are closed.