Θράσος Κοτζιά: Κατηγορεί τις ΕΔ ότι «δεν συναινούν» στην αλλαγή συνόρων με Αλβανία και «άλλες χώρες»

Θράσος από τον πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά ο οποίος κατηγόρησε τις ΕΔ ότι «δεν συναινούν» στο ζήτημα της διευθέτησης των συνόρων με την Αλβανία αλλά και με «άλλες χώρες».

Στις δηλώσεις αυτές προέβη μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη
Τσίπρα, του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών της κυβέρνησης, στην διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο News 24/7 νωρίτερα την Τετάρτη.

Ανέφερε ότι ο Ελληνικός Στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, απορώντας γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο πρώην ΥΠΕΞ, τόνισε ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζουν το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, των Παρισίων, οι οποίοι ανατρέχουν σε πρωτόκολλα του 1914, όπως είναι αυτό της Κέρκυρας, το οποίο -σύμφωνα με τοκ κ. Κοτζία- δεν είναι νομικώς ζωντανά.

Εν συνεχεία, ο κ Κοτζιάς κατηγόρησε τον Στρατό ότι δεν προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διευθετηθούν τα θέματα των συνόρων της Ελλάδας με τρίτες χώρες.

Όταν ερωτήθηκε, αν την ευθύνη για αυτό έχει η στρατιωτική ή η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρώην Υπουργός απάντησε ότι αυτό θα το εξετάσει η Βουλή.

Εδώ αξίζει να πούμε κάποια πράγματα για το πως οριοθετήθηκαν στο παρελθόν τα ελληνοαλβανικά σύνορα

Είχε προηγηθεί τον Ιούλιο μια δήλωση περί «διευθέτησης συνόρων με την Αλβανία» του Α.Τσίπρα και αφορούσε το ζήτημα της συντήρησης των πυραμίδων στα σύνορα με γείτονα χώρα.

Αυτές οι πυραμίδες είναι που ορίζουν τα σύνορα

Το θέμα είναι ότι η μετακίνηση των πυραμίδων αυτών προκαλεί αλλαγή συνόρων. Να θυμίσουμε ότι παλιά στα χωριά τα χωράφια οριζόντουσαν με πασαλάκια.

Είναι επίσης γνωστό ότι τη νύχτα αυτά τα πασαλάκια έτρωγαν σουτ… και μετακινούνταν κάποια μέτρα ώστε ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες να κερδίσει σε τετραγωνικά μέτρα καθώς τότε δεν υπήρχε το κτηματολόγιο ενώ μετά από την πάροδο αρκετών ετών με το δικαίωμα της χρησικτησίας, εάν δεν υπήρχε αντίδραση κάποιος μπορούσε να σφετερισθεί νόμιμα την περιουσία κάποιου άλλου.

Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνονταν από την αντίθετη πλευρά.

Οι συμφωνίες μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου  με τις οποίες καθορίστηκαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προέβλεπαν ότι αυτά ορίζονται στο βουνό, εκεί «όπου χωρίζουν τα νερά της βροχής». Η χάραξη, μάλιστα, έγινε ανάμεσα σε έναν Έλληνα και έναν Αλβανό αξιωματικό παρουσία και διεθνούς παρατηρητή.

Στο σημείο, αυτό, λοιπόν, και επειδή δεν υπάρχει κάποιο φυσικό σύνορο ή τείχος, τοποθετήθηκαν περίπου ογδόντα πέτρινα αντικείμενα σε πυραμιδικό σχήμα. Έχουν ύψος έως δύο μέτρα και από τη μια πλευρά τους γράφουν «Ελλάδα» και τον αριθμό της πυραμίδας και από την άλλη «Αλβανία».

Οι πυραμίδες αυτές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συντηρούνται ενώ αρκετές φορές μετακινούνται λόγω και των φυσικών φαινομένων.

Εν συνεχεία κατά την διάρκεια της συνέντευξης του ο πρώην ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στην Εθνοφρουρά.

Δήλωσε πως ο ρόλος της Εθνοφρουράς στη Βόρεια Ελλάδα, θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου.

Ενώ, αναρωτήθηκε επίσης για το ποιος ελέγχει τις δυνάμεις αυτές, αν υφίστανται δηλαδή δημοκρατικό έλεγχο ή απλά ελέγχονται από κάποιον στρατιωτικό!

Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς έκανε λόγο για επανεμφάνιση των “επαγγελματιών της ψύχωσης”, οι οποίοι το παίζουν υπερπατριώτες και τόνισε ότι αυτά είναι ζητήματα που απαιτούν περαιτέρω έρευνα.

Πάλι δηλαδή φρόντισε να «μαυρίσει» οποιονδήποτε αντιδράει στην επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών.

loading...

8 thoughts on “Θράσος Κοτζιά: Κατηγορεί τις ΕΔ ότι «δεν συναινούν» στην αλλαγή συνόρων με Αλβανία και «άλλες χώρες»

  1. μάθαν ότι πηδιώμαστε…

    πλάκωσαν κι οι συριζόγυφτοι!!!

  2. Ο νοσηρα ψυχοπαθολογικα εγωπαθης εγωμανης, εγωιστης , αυτάρεσκος νάρκισσος , αυτοθαυμαζομενος , ευτραφης θαυμαστης του καλου φαγητού , αθεος , διεθνιστης , εθνομηδενιστης, ο κυριος ξερολας, ο εχων το απολυτο δικιο, με εκεινο το αηδιαστικο υποκριτικο ψευτοχαμογελο που μετατρεπεται σε αγριοφατσα μολις πει κατι ο συνιμιλητης του και δεν του αρεσει.Γεννημενος στην πρωην Ανατ Γερμανια και αναθρεμενος σε μια ολοκληρωτικη ανελευθερη ατμοσφαιρα που συμπαθησε πολύ . Εγραψε και βιβλιο.Αργοτερα μεγαλωμένος στα πούπουλα , όπως ομολογει καταγεται από πλουσια οικογενια.Ενας κακομαθημένος χαρακτήρας που δεν του χαλανε τα χατηρια .Αργοτερα τον διοριζουν καθηγητη. Γι αυτό εχει αυτό το υφος σαν να μιλαει στους μαθητες του.Καθιστε καλα θα σας αφήσω στην ιδια ταξη.Σε έναν φοιτητη που του εξεφρασε αντιθετη γνωμη τον στολισε με υφηλου επιπεδου Γαλλικα.Ανθρωπος καριερας ελαστικης συνειδησιςως για τις εννοιες , πατριδα , σύνορα Ελληνικη παραδοση, πολιτισμος. Οσοι πιστευουν σ αυτά εΙναι επαγγελματιες της ψυχωσης πατριωτισμου εθνικισμου .Εχει μια αγαπη μανια σπουδη για την εξουσια την αρχη , είναι με την αρχαια εννοια του ορου ενας μεγαλος σπουδαρχιδης. .

  3. ΡΙΧΤΕ ΤΗΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…ΑΠΟ 2300 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ LAIZER ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΠΡΑΜΑ'' ΔΩΣΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ Η ΛΕΧΡΑ

  4. 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΑ Α ΚΑΝΑΤΕ ΣΚΑΤΑ

  5. Το "σπουδ" είναι περιττό. Το υπόλοιπο της λέξης ισχύει!

  6. τι κοτζιάς τι κουτρούγκαλος;

  7. ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΣ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ .Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΤΟΣΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ( ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΟΣΚΑΣ ΦΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥΝ .ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΙ ΘΑ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΑΤΩ ΓΙΑ ΤΙ ΑΡΑΓΕ ? ΑΝΤΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ? ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ !

Comments are closed.