Η Κίνα Χειρίζεται το Κλίμα με Παρενέργειες Χειρότερες από Πόλεμο

Ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο που είχε κρυφό στα σκαριά, έχει σκοπό να κάνει πραγματικότητα, αλλά σε πολλούς μοιάζει δίκοπο μαχαίρι, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με δύο τρόπους και να φέρει μία μόνιμη παρενέργεια.

Όλα δείχνουν ότι η Κίνα έχει ξεκινήσει μια μάλλον καινοτόμο αλλά παράξενη πρόταση σχετικά με τον έλεγχο του κλίματος στη Γη. Το πρότζεκτ συνίσταται στο να μπορεί κανείς να μετακινήσει τα σύννεφα βροχής χιλιάδες χιλιόμετρα προκειμένου να φέρει βροχή σε περιοχές όπου δεν βρέχει.

Συνολικά έξι δορυφόροι θα είναι υπεύθυνοι γι ‘αυτό (δορυφορικά συστήματα Tianhe) και θα δουλέψουν ανιχνεύοντας σύννεφα που είναι γεμάτα με νερό και θα μπορούν να δημιουργήσουν έναν «εναέριο διάδρομο» που θα τα μετακινεί προς περιοχές με ξηρασία

Η Κίνα θέλει να αλλάξει την βόρεια περιοχή και να φέρει εκεί τις βροχοπτώσεις που «ποτίζουν» το νότιο τομέα. Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας έγινε από την Ακαδημία Τεχνολογίας Πτήσεων (Space Flight Technology Academy) στη Σαγκάη. Αυτό το φιλόδοξο έργο θα είναι έτοιμο το 2020.

Αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες και οι ερευνητές εργάζονται σκληρά για να εφαρμόσουν τεχνικές κλιματικής αλλαγής για να οδηγήσουν τα σύννεφα προς τα βόρεια, η τελική ιδέα είναι ο έλεγχος του κλίματος από απόσταση.

Οι επιστήμονες, ως τώρα, δεν ήθελαν να αποκαλύψουν το μυστικό του πώς θα δημιουργήσουν εναέριους διαδρόμους για να ωθήσουν τα σύννεφα προς μία κατεύθυνση.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα προσπαθεί να χειραγωγήσει το κλίμα, αρκεί να θυμηθούμε πως το 2008 οι Κινέζοι δημιούργησαν σύννεφα με ιωδιούχο άργυρο για να βεβαιωθούν ότι τα σύννεφα θα έφευγαν μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η ανησυχία κάποιων σχετικά με αυτή τη δορυφορική χειραγώγηση του κλίματος είναι ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο εναντίον άλλων εθνών. Θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός όπλου παρόμοιου με εκείνο της ταινίας Geostorm;

Επιπλέον, υπάρχει και ο φόβος της μόνιμης παρενέργειας, καθώς αλλάζοντας ουσιαστικά το κλίμα της περιοχής -όχι με τον τρόπο που ορίζει η ίδια Φύση αλλά με βάση τα συμφέροντα- είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει και να επιφέρει επιπλέον κλιματικές αλλαγές, ανάμεσα σε αυτές που ήδη συμβαίνουν στον πλανήτη.

Τότε, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και από ένα πόλεμο, όπου ξέρεις τον εχθρό και τι στόχους έχει. Η Φύση, όμως, δεν ξέρεις που και πότε θα χτυπήσει, ούτε κάνει διακρίσεις.

Παρακολουθείστε και τα σχετικά βιντεάκια:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

China to employ weather control system to ensure rice crop yield


The film Geostorm becomes reality! China manipulates the climate using Satellites

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

loading...