ΜΗΔΕΙΑ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

H Μηδεια ηταν και είναι μεχρι στιγμης η μεγαλυτερη μαυρη μαγισσα ολων των εποχων.
Οι δυναμεις αυτης της μαυρης μάγισσας του δωδεκαθεου, ηταν κυριολεκτικα απίστευτες. Δεν είναι τυχαιο, ότι ηταν ιέρεια της δαιμονικης Εκάτης. Η Μηδεια είναι η αιτια που μπορεσε ο Ιασονας να
πάρει το χρυσόμαλλο δέρας.Η μαυρη μαγισσα ,δίνει σε εκείνον ένα υγρό με το οποίο έπρεπε να επαλείψει το σώμα και την ασπίδα του με την βοήθεια του οποίου δεν θα μπορούσε να τον βλάψει ούτε η φωτιά, αλλά ούτε και τα όπλα. Επίσης του δίνει συμβουλή να ρίξει ανάμεσα στους πολεμιστές που ο ίδιος «σπέρνει» με τα δόντια του δράκου πέτρα, ώστε να αλληλοσκοτωθούνε πιστεύοντας ότι κάποιος από αυτούς την έριξε. Το χρυσόμαλλο δέρας ήταν κρεμασμένο σε μια βελανιδιά στο δάσος του Άρη και το φυλούσε συνεχώς ένας άγρυπνος, τεράστιος δράκος. Η Μήδεια με τα μαγικά της κατάφερε να κοιμίσει τον δράκο , για να παρει με ευκολια ο Ιασονας το δερας. Με την αρπαγη αμεσως η Μηδεια με τον Ιασονα , εγκαταλειπουν την Κολχίδα. Ο πατέρας της Μήδειας, εξοργισμένος από την αρπαγή αυτού του θησαυρού αλλά κι από την προδοσία της κόρης του, τους ακολούθησε με όλο του τον στόλο. Η μαυρη μαγισσα , έχοντας κατά νού αυτή την εκδοχη, είχε πάρει στο καράβι τον μικρότερο αδερφό , τον Άψυρτο.Για να καθυστερήσουν λοιπον τον Αιήτη, σκότωσε και διαμέλισε τον αδερφο της, πετώντας ένα – ένα τα κομμάτια του στην θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να ξεφύγουν από τον βασιλιά, ο οποίος σταματούσε για να μαζέψει τα κομμάτια του γιού του. Η συμμβολη της μαυρης μάγισσας στην ολοκλήρωση της αργοναυτικής εκστρατείας , ηταν καταλυτικη.Χωρις την μαγισσα του εωσφορικου δωδεκαθεου δεν θα ειχε κανει απολυτως τιποτα ο Ιασονας με τους αργοναύτες.Ενδεικτικα σας αναφερω μια ακομη πραξη μαυρης μαγειας.Όταν οι Αργοναύτες πλησίαζαν προς την Κρήτη ο Τάλως, ένας χάλκινος γίγαντας που ο Ήφαιστος είχε δωρίσει στον βασιλιά της Κρήτης Μίνωα με σκοπό την προστασία του νησιού περιτρέχοντάς το καθημερινά τρεις φορές, τότε εκείνος έριχνε μεγάλες πέτρες με σκοπό να απομακρύνει την Αργώ και συνεπώς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες της. Η Μήδεια με τα βότανά της αποπροσανατολίζει τον χάλκινο γίγαντα και γνωρίζοντας το αδύνατο σημείο του που ήταν η φτέρνα του στην οποία υπήρχε ένα καρφί ή μία λεπτή μεμβράνη όπου έκλεινε την μοναδική του φλέβα που διέτρεχε ολόκληρο το σώμα του, το αφαιρεί και χύνεται το «ιχώρ» το αιθέριο υγρό που κυλούσε ως αίμα και του επέτρεπε να » να λειτουργει. Κατά την επιστροφη τους στην Ιωλκο, η Μηδεια μεταμφιέστηκε σε ιέρεια της Αρτέμιδος. Εμφανίστηκε στις κόρες του Πελία συμβουλεύοντάς τες να κομματιάσουν τον Πελία και να βάλουν τα κομμάτια του να βράσουν σε μία χύτρα, εάν βέβαια θέλουν να γίνει ξανά ο πατέρας τους νέος.Με αυτόν τον τροπο σκοτωσε τον Πελια, η φοβερη μαυρη μαγισσα του δωδεκαθεου.

Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ
ΜΑΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ
ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ.

Οι αρχαιοι Θεσσαλοι ηξεραν οτι η Μηδεια δεν είναι μια
απλη μαυρη μαγισσα. Πιστευαν ότι ηταν δαιμονας και όχι απλα η κορυφαια μαυρη μαγισσα. Ειδαν με τα ματια τους τα δαιμονικα επιτευγματα της, οπως να εμποδιζει η να αλλαζει τηντροχια των αστρων.
Ειδαν την δυνατοτητα που είχε να κάνει τις γυναικες να μη γεννουν παιδια, αλλά τερατα και φιδια. Επισης ηταν σε θεση με τα μαγικα της να θανατώνει ανθρώπους ακομη
και απο μακρινες α­ποστασεις, με οπλο την εωσφορικη μαυρη μαγεια.
Και γαρ βλεμμα και αναπνοην αυτης δεχομε­νους τηκεσθαι και νοσειν. Φορούσε μαύ­ρα την νυχτα για να μαζευει φαρμακερα βοτανα ενώ οταν ξεριζωνε το τρομε­ρο βοτανο το λεγομενοπρομηθείο τα χώματα εσειονταν σαν να χορευαν. Την είδαν να σφαζει αρνια για να τους πιει μεχρι και την τελευταια σταλαματια αιματος. Έκανε τα παντα να την υπακουν, ακομα καιεκεινα τα φοβερα κορακια που εφερναν αιωνοβια ατυχια εκατό ετων σε οποιον τολμουσε να τα αντικρυσει, ακομη και εκεινα τα εξουσιαζε. Αυτό φυσικα δεν ηταν κατι δυσκολο για μιατετοια μαγισσα.

Κυριολεκτικα η μαυρη μαγισσα του εωσφορικου δωδεκαθεου δινει ρεσιτάλ μαυρης μαγειας όταν αναλαμβανει, να κανει ξανα νέο τον πεθερο της, και πατερα του Ιασονα. Η ολη διαδικασια, οι επικλησεις δαιμονων του εωσφορικου δωδεκαθεου, αλλα και η συγκεντρωση ειδικων βοτανων, αποτελουν κατι το μοναδικο στην ιστορια της μαυρης μαγειας και του εωσφορικου δωδεκαθεου.
Ο πατερας του Ιασωνα ο Αισωνας σαν εμαθε με τι μαγικο τροπο εκανε τον Ιασωνα να νικησει και να παρει το χρυσομαλλο δερας, σκεφθηκε, οτι αυτη που ξερει τοσα πολλα σιγουρα θαξερει καποιο μαγικο για να τον κάνει πάλι νέο. Για αυτό αμεσως της εκανε την σχετικη προταση. Η φοβερή μάγισσα που ολα τα ηξερε, δεν του εφερε αντιρρηση και δεν άργη­σε να τον ξανακανει νεο.

loading...