Η μέθοδος της «γκρι πέτρας»: Η τεχνική για να μην σας επηρεάζουν οι τοξικοί άνθρωποι

Οι τοξικοί άνθρωποι ζουν ανάμεσά μας, ζώντας το δράμα τους. Μπορεί να μην αναγνωρίζονται με την πρώτη ματιά, αλλά όταν κάτσετε και συζητήσετε μαζί τους, εύκολα τους αντιλαμβάνεστε.

Είναι εκείνοι που στο «άσπρο» σας θα δουν μια μαύρη κηλίδα και θα σας την υπογραμμίσουν, «ρουφώντας» όλη τη θετική σας ενέργεια και αυτοεκτίμηση.

Οι περισσότεροι απομακρύνουν τέτοιους ανθρώπους από τη ζωή τους, ενώ άλλοι προσπαθούν να έχουν τυπικές σχέσεις μαζί τους. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν χρειαστεί να κάτσετε στο ίδιο τραπέζι με έναν τοξικό άνθρωπο;

Ενας εύκολος τρόπος που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μην γεμίσετε με την αρνητικότητά τους είναι να ακολουθήσετε τη μέθοδο της «γκρι πέτρας».

Η ψυχολόγος Ναντίν βαν ντερ Λίντεν, μέσα από το μπλογκ της, υποστηρίζει ότι η «γκρι πέτρα» είναι ένα εργαλείο που εμποδίζει τους τοξικούς ανθρώπους να κλιμακώσουν μια κατάσταση, να σας αγχώσουν και να σας εκνευρίσουν (αυτά τα τρία τα κάνουν πολύ επιτυχημένα!). Το όνομα δεν είναι τυχαίο μιας καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε βαρετοί και να μην δείχνετε ενδιαφέρον. Με αυτόν τον τρόπο αποθαρρύνεται τον τοξικό άνθρωπο να σας χειραγωγήσει, που είναι και ο βασικός του στόχος.

Πώς γίνεται;

Κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης με ένα τοξικό άτομο, μιλήστε με ουδέτερη φωνή, επιλέξτε βαρετά θέματα και δώστε σύντομες και γενικές απαντήσεις. Μην του πείτε για την προαγωγή σας, τα νέα ρούχα που πήρατε ή την επέμβαση που έκανε η μητέρα σας.

Οταν τα θέματα είναι γενικά, ο τοξικός άνθρωπος δεν ζει το δράμα του και δεν έχει τίποτα να σχολιάσει για να σας μιζεριάσει.

Η «μεταμόρφωση σε γκρι πέτρα» δεν είναι εύκολη. Ανθρωποι που την έχουν εφαρμόσει υποστηρίζουν ότι είναι μια σκληρή τεχνική, που χρειάζεται προετοιμασία και πρακτική, στην αρχή τουλάχιστον. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε, βέβαια, είναι να μην είστε αγενείς απέναντι στον τοξικό άνθρωπο. Η λεπτότητα είναι το κλειδί για να προστατεύστε τον χρόνο και την ενέργειά σας.

loading...

1 thought on “Η μέθοδος της «γκρι πέτρας»: Η τεχνική για να μην σας επηρεάζουν οι τοξικοί άνθρωποι

  1. αμα τον πλακωσω στις μπουνιες μηπως αποτοξινωθει καλυτερα?

Comments are closed.