Τσαβούσογλου: Λάβαμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στην Κύπρο

«Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Δεν επιθυμούμε κανείς να εμπλακεί σε περιπέτειες», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στην επιτροπή για τον
προϋπολογισμό στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσαβούσογλου αναμένεται να συναντηθεί στα μέσα της ερχόμενης βδομάδας με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στις ΗΠΑ, όπου θα μεταβεί τη Δευτέρα για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΟΗΕ για τη Συμμαχία των Πολιτισμών.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έπειτα από τη Σύνοδο της Νέας Υόρκης αναμένεται να μεταβεί στην Ουάσινγκτον, ενώ ήδη ξεκίνησαν εργασίες μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών για το πρόγραμμα της συνάντησης.

Όπως μεταδίδεται, αναμένεται να συζητήσουν τον οδικό χάρτη της αποχώρησης του YPG (Κούρδοι της Συρίας) από το Μέμπιτς της Συρίας, το αίτημα της Άγκυρας να εφαρμοστούν και εναντίον των Κούρδων μαχητών της Συρίας τα ίδια μέτρα που έλαβε η Ουάσινγκτον κατά του ΡΚΚ, τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Πηγή ρεπορτάζ: ΚΥΠΕ

loading...