«ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Ή «ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»; ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ; Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ή Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΑΝΙΕΡΟ DEAL» ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!




Ανίερος εμπαιγμός του Ελληνικού λαού, σχετικά με το «ανίερο deal» του Τσίπρα με τον Ιερώνυμο από τον Τσίπρα και τον Ιερώνυμο!

Δεν μπορεί, ένας από τους δύο λέει χοντρά ψέμματα! Γιατί ο ένας (Τσίπρας) μιλάει για «συμφωνία» ενώ ο άλλος (Ιερώνυμος) ονομάζει τη θεατρική τους παράσταση στο Μαξίμου «πρόθεση για συμφωνία»!!!

Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο!
Κι όμως δείτε:
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
«Ως ιστορικό βήμα με αμοιβαίες υποχωρήσεις εκατέρωθεν χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας».
Σε συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας λέγοντας ότι θα υπάρχει κοινό όφελος και στην Εκκλησία και στο κράτος. Επεσήμανε δε ότι “σε κάθε ιστορικό βήμα υπάρχουν αντιδράσεις” αλλά πρόσθεσε ότι η ιστορία θα καταγράψει τη συμφωνία και όχι τις αντιδράσεις».
Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
«Υπάρχει διαφορά: άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, συμπληρώνοντας «Τι έγινε χθες; Η Πολιτεία και η Εκκλησία δείξαμε διάθεση να λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν εδώ και έναν αιώνα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να υπάρξει μια συμφωνία».
«Πρέπει να πούμε στους ιερείς μας, διότι αυτοί ανησυχούν, πως ότι είναι να γίνει, θα το κάνουμε μαζί. Δεν θα καταλήξουμε σε ένα σημείο το οποίο δεν θα θέλουν οι ιερείς».
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ανέφερε σχετικά με τη συμφωνία:
«Δεν έγινε μέσα στα 45 λεπτά. Αυτό το «θαύμα» είχε περίπου τρία χρόνια προεργασίας. Εδώ και ενάμιση χρόνο συζητούν οι επιτροπές μας. Ανέθεσα στον κ. Χαρίτση να καταγραφεί η εκκλησιαστική περιουσία μάλιστα έφτιαξε και ΕΣΠΑ για να υπάρξει η καταγραφή της περιουσίας. Ηδη έχουμε προχωρήσει αρκετά, έχουν μπει εθελοντικά 22 μητροπόλεις, γιατί αρχικά ήταν μόνο η Αρχιεπισκοπή».
Πρόθεση λοιπόν του Τσίπρα είναι να βάλει χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία! Κι ο Ιερώνυμος αλλά και 22 μητροπόλεις είπανε ΝΑΙ!!!¨
Το άλλο σκέλος είναι να δώσει τις 10.000 θέσεις των παπάδων στο δημόσιο, ώστε να ξανακερδίσει τις εκλογές!
Δείτε: 
«Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι 10.000 θέσεις στο δημόσιο που θα αποδεσμευτούν από την αποχώρηση των ιερέων από την μισθοδοσία του δημοσίου, θα “προκηρυχθούν άμεσα εντός του 2019 και θα αρχίσουν να καλύπτονται από 2020 και μετά” και θα αφορούν γιατρούς καθηγητές, δασκάλους, νοσηλευτές.»
Τί «προθεση συμφωνίας» λέει ο Ιερώνυμος; Ο Τσίπρας μοιράζει κι όλας τις θέσεις των παπάδων στο δημόσιο! Την θεωρεί «συμφωνία» και μάλιστα τελειωμένη!






loading...

4 thoughts on “«ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Ή «ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»; ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ; Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ή Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

  1. Συριζόπανο – Συριζώνυμος … σημειόσατε Χ

  2. ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΣ ΥΠΕΡΓΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠ[ΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΕΟΣ ΥΓΕΙΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩΝ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ. Η ΧΩΡΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΛΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΝΕΚΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΒΑΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΑΝΑΞΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΡΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  3. Εύλογη είναι η απορία, πώς η Εκκλησία της Ελλάδος και οι μονές απέκτησαν αυτήν την τεράστια περιουσία, που κατά πολλούς είναι μεγαλύτερη ακόμη και του δημοσίου.

    Η Εκκλησία είναι ο μακροβιότερος οργανισμός της Ελλάδος.
    Οι βυζαντινοί είχαν παραχωρήσει στην Εκκλησία και στις μονές μεγάλες εκτάσεις γης με χρυσόβουλα.

    Στα 400 χρόνια του οθωμανικού ζυγού, η Εκκλησία συγκυβέρνησε την Ελλάδα μαζί με τους πασάδες, οι οποίοι της έδωσαν γη με χοτζέτια.

    Είχαν επίσης πολλά προνόμια.
    Υπήρχαν νόμοι όπως η δεκάτη, που υποχρέωναν τους χωρικούς να παραδίδουν στις μονές το 10% της παραγωγής τους ή των κερδών τους.
    Υπήρχε νόμος που υποχρέωνε μετά το θάνατο ενός αγρότη, το 30% της περιουσίας του να περνάει στις μονές.

    Η συνεργασία με την Πύλη και η απληστία για τα προνόμια της πατριαρχικής έδρας, είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να υπάρχει πλειοδοσία και κολακεία προς τον σουλτάνο για την κατάληψη της θέσης .
    Το αξίωμα του πατριάρχη ήταν χρυσοφόρο.

    Όλα αυτά προστέθηκαν στις περιουσίες που απέκτησε
    η εκκλησία και οι μονές από τις λεηλασίες των
    ελληνικών ναών, των αρπαγών που έκαναν στον ελλαδικό χώρο, τις δημεύσεις των περιουσιών των εθνικών
    που δολοφονούσαν επί Βυζαντίου.

  4. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ … ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΜΠΩΣ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΦΟΥΜΑΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΤΑ 800 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ;

Comments are closed.