«ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Ή «ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»; ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ; Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ή Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;


ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΑΝΙΕΡΟ DEAL» ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

Ανίερος εμπαιγμός του Ελληνικού λαού, σχετικά με το «ανίερο deal» του Τσίπρα με τον Ιερώνυμο από τον Τσίπρα και τον Ιερώνυμο!

Δεν μπορεί, ένας από τους δύο λέει χοντρά ψέμματα! Γιατί ο ένας (Τσίπρας) μιλάει για «συμφωνία» ενώ ο άλλος (Ιερώνυμος) ονομάζει τη θεατρική τους παράσταση στο Μαξίμου «πρόθεση για συμφωνία»!!!


Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο!

Κι όμως δείτε:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

«Ως ιστορικό βήμα με αμοιβαίες υποχωρήσεις εκατέρωθεν χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας».

Σε συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας λέγοντας ότι θα υπάρχει κοινό όφελος και στην Εκκλησία και στο κράτος. Επεσήμανε δε ότι "σε κάθε ιστορικό βήμα υπάρχουν αντιδράσεις" αλλά πρόσθεσε ότι η ιστορία θα καταγράψει τη συμφωνία και όχι τις αντιδράσεις».

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

«Υπάρχει διαφορά: άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, συμπληρώνοντας «Τι έγινε χθες; Η Πολιτεία και η Εκκλησία δείξαμε διάθεση να λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν εδώ και έναν αιώνα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να υπάρξει μια συμφωνία».

«Πρέπει να πούμε στους ιερείς μας, διότι αυτοί ανησυχούν, πως ότι είναι να γίνει, θα το κάνουμε μαζί. Δεν θα καταλήξουμε σε ένα σημείο το οποίο δεν θα θέλουν οι ιερείς».

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ανέφερε σχετικά με τη συμφωνία:

«Δεν έγινε μέσα στα 45 λεπτά. Αυτό το «θαύμα» είχε περίπου τρία χρόνια προεργασίας. Εδώ και ενάμιση χρόνο συζητούν οι επιτροπές μας. Ανέθεσα στον κ. Χαρίτση να καταγραφεί η εκκλησιαστική περιουσία μάλιστα έφτιαξε και ΕΣΠΑ για να υπάρξει η καταγραφή της περιουσίας. Ηδη έχουμε προχωρήσει αρκετά, έχουν μπει εθελοντικά 22 μητροπόλεις, γιατί αρχικά ήταν μόνο η Αρχιεπισκοπή».

Πρόθεση λοιπόν του Τσίπρα είναι να βάλει χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία! Κι ο Ιερώνυμος αλλά και 22 μητροπόλεις είπανε ΝΑΙ!!!¨

Το άλλο σκέλος είναι να δώσει τις 10.000 θέσεις των παπάδων στο δημόσιο, ώστε να ξανακερδίσει τις εκλογές!

Δείτε: 
«Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι 10.000 θέσεις στο δημόσιο που θα αποδεσμευτούν από την αποχώρηση των ιερέων από την μισθοδοσία του δημοσίου, θα "προκηρυχθούν άμεσα εντός του 2019 και θα αρχίσουν να καλύπτονται από 2020 και μετά" και θα αφορούν γιατρούς καθηγητές, δασκάλους, νοσηλευτές.»

Τί «προθεση συμφωνίας» λέει ο Ιερώνυμος; Ο Τσίπρας μοιράζει κι όλας τις θέσεις των παπάδων στο δημόσιο! Την θεωρεί «συμφωνία» και μάλιστα τελειωμένη!Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]