Φίλης: Καταδικάζει Εκκλησία και Κατσίφα! – Καταργεί τη θρησκεία και την εθνική ταυτότητα και όμως θεωρείται Έλληνας

Το Κράτος πληρώνει γιατρούς χωρίς πτυχία, ανάπηρους που τρέχουν πένταθλο, ανίψια, γιους κόρες υπουργών και φίλων. Όμως το Κράτος δεν επιτρέπεται να πληρώνει άκριτα τη μισθοδοσία των κληρικών. Έτσι τουλάχιστον υποστήριξε ο Φίλης σε συνέντευξή του

Αρχικά ζήτησε εξηγήσεις γιατί το προσχέδιο που ανακοινώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου εδράζεται στην παραδοχή ότι το κράτος χρωστάει στην Εκκλησία. «Αυτό πρέπει να εξηγηθεί γιατί μέχρι τώρα έλεγε ότι δεν χρωστάει. Αν δεν διευκρινιστεί αυτό προχωράμε λάθος».

«Και δεύτερο ερώτημα, μέχρι πότε; Αν δεν χρωστάει το κράτος θα πρέπει να δει με ποιο τρόπο η Εκκλησία διαχειρίζεται τα οικονομκά της. Δεν μπορεί αβλεπεί να πληρώνει το κράτος» συνέχισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

«Η συμφωνία λέει ότι μας χρωστάει το κράτος, να πληρώνει για πάντα! Δεν ισχύει αυτό! Αν δεν καθορίσουμε αν υπάρχει οφειλή και ποια είναι δεν μπορούμε να συζητάμε. Να δίνεις χρήματα αλλά για άλλους λόγους» επέμεινε ο κ. Φίλης.

Μιλώντας ειδικά για τη μισθοδοσία των ιερέων χαρακτήρισε «περίεργο και παράδοξο» να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι ιερείς αλλά να τους πληρώνει το κράτος. «Έχουν δικαιώματα κι αυτοί να μη θιγούν, αλλά με μέτρο» πρόσθεσε επιμένοντας ότι «είναι πολλοί οι 10.000 ιερείς, τι να κάνουμε;».

Σε νέα ερώτηση για τα περί «αμφισβητούμενης περιουσίας» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «γιατί σπεύδουμε να της δίνουμε κέρδη σε μη αναγνωρισμένη περιουσία; Είμαστε στην παραμονή να ολοκληρωθεί το κτηματολογιο, τώρα που είμαστε κοντά ότι θα έχουμε κέρδη από αμφισβητούμενες περιουσίες;»

Απαντώντας, δε, στο επιχείρημα ότι στο μέλλον μπορεί τα χρήματα για τους μισθούς των ιερέων να καλύπτονται από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ο πρώην υπουργός Παιδείας είπε ότι «θέλει 210 εκατ. ευρώ λειτουργικά, ποια επιχείρηση βγάζει τόσα χρήματα σε ένα χρόνο; Δεν θελω να είμαι δημαγωγός, αυτά δεν μπορούν να προκύψουν στο προβλεπτό διάστημα από τη διαχείριση της εκκλησιαστικής πειρουσίας».

Δεν ψηφοθηρούμε προς την Εκκλησία

Κατα τον κ. Φίλη «ο χώρος μας ο δικός μας δεν ψηφοθηρεί προς την εκκλησία. Τόσο οι ιερείς όσο και οι στρατιωτικοί είναι μεγάλες πληθυσμιακές κατηγορίες που έχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται».

Επέμεινε, ακόμα, ότι είναι «κοινωνικά ώριμο το αίτημα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας» υποστηρίζοντας ότι «μια αριστερή κυβέρνηση σε μια άλλη τετραετία θα το κάνει». «Ενώ είναι κοινωνικά ώριμο δεν προχωράει στη μορφή που θα θέλαμε. Αυτά τα βήματα δεν μπορεί να είναι ούτε μετέωρα ούτε υποθηκευμένα».

Όσον αφορά το θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 3 του Συντάγματος είπε για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «απέχει από το θέμα του πλήρους διαχωρισμού. Θα μπορούσε να είναι περισσότερο τολμηρή γιατί ο κόσμος το θέλει».

Υποστήριξε, δε, πως «το ότι η κυβέρνηση μετατοπίζεται σε πιο συντηρητικές θέσεις από τις αρχικές θέσεις του βοηθάει τον Μητσοτάκη» προσθέτοντας ότι «ο Κύριος ο Χριστος είναι από το κήρυγμά του Αριστερός και ξέρουμε από τη ζωή μας η ισότητα και η αλληλεγγύη πόσο κοντά είναι στην αγάπη».

Για τον Κατσίφα: Τι νόημα έχει να διεκδικεί να κάνει άλλη εξωτερική πολιτκή και μάλιστα σε μια τόσο σεμνή τελετή;

Για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα αρχικά καταδίκασε την επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας που κατέληξε στη δολοφονία του ανθρώπου. «Είχε καλάσνικοφ, να τον συλλάμβαναν, να του ρίξουν δακρυγόνα. Πουθενά η αστυνομία δεν πρέπει να εκτελεί κάποιον πόσο μαλλον έναν άνθρωπο με ψυχικές διαταραχές».

«Ήταν κάτι κατανοητό να πάρει κάποιος καλάσνικοφ και να πυροβολεί όταν την ίδια ημέρα γιορτάζαν επίσημα από την αλβανική κυβέρνηση; Τι νόημα έχει να διεκδικεί να κάνει άλλη εξωτερική πολιτκή και μάλιστα σε μια τόσο σεμνή τελετή;» αναρωτήθηκε για τις πράξεις του 35χρονου ομογενούς. «Ένας πολιτής με καλάσνικοφ αρχίζει και πυροβολεί, Τι θέλετε να πω, ότι καλώς έκανε; Ούτε ήρωας είναι. Δήθεν την υποστήριζε τη σημαία, δεν κινδύνευε η σημαία εκεί, υπήρχαν 300 σημαίες την ημέρα αυτή».

Στις διακρατικές σχέσεις υπάρχει μόνο νότια Αλβανία

Κληθείς να διευκρινίσει τα όσα είπε περί νότιας Αλβανίας για τη Βόρεια Ήπειρο ο Νίκος Φίλης είπε ότι «στις επίσημες διακρατικές σχέσεις είναι νότια Αλβανία. Δεν πρέπει να αφήνουμε υπόνοια οτι είναι ελληνικό έδαφος. Είναι αλβανικό έδαφος με ελληνική μειονότητα» κάνοντας λόγο για σεβασμό των συνόρων.

Όσον αφορά, τέλος, την παρουσία του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση είπε ότι «δεν θέλω να φύγει κανείς, θέλω να ολοκληρώσει τη θητεία της η κυβέρνηση, αν θελει να φύγει ο κ. Καμμένος δικό του θέμα».

loading...

6 thoughts on “Φίλης: Καταδικάζει Εκκλησία και Κατσίφα! – Καταργεί τη θρησκεία και την εθνική ταυτότητα και όμως θεωρείται Έλληνας

  1. Άντε ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΦΑΡΑ ΣΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ συνεχίστε έτσι ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ κάντε δεύτερο εμφύλιο και αυτή τη φορά δεν θα μείνεις κανένας από σας.

    Κρέμασμα και παλούκωμα μαζί για σιγουριά μη γίνει κανένα λάθος.

    Έχετε ξεφτιλίσει τη χώρα σε όλα τα επίπεδα ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΣΙΧΑΜΈΝΟΙ.

  2. Ως ζωόφιλος και με δεδομένη την αλόγιστη αύξηση του πληθυσμού των γουρουνιών με αποτέλεσμα να είναι σοβαρός ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρων ατυχημάτων τόσο από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αγριογούρουνων στους χώρους των ανθρώπων οσο και από την αποθράσυνση των διπόδων γουρουνιών που υποκρινόμενα την ανθρωπινη υπόσταση θέτουν σε κίνδυνο τον ανθρώπινο πληθυσμό .Γρυλίζοντας γουρουνιές εμπλέκονται στα των ανθρώπων και γρυλίζουν πολιτικές γουρουνολύσεις σε θέματα που απαιτούν εγκεφαλικές λειτουργίες πέραν της προσληψης και αποβολής τροφής και διά τους νούν έχοντας τίθετε το ερώτημα .Πως είναι δυνατόν δίποδα εθισμένα στο να τρώνε να χέ@ουν και να ξερνάνε, να αποτυγχάνουν και να εξοστρακίζονται και στη συνέχεια αντί να βγάζουν το σκασμό να δίνουν με απύθμενο θράσος συμβουλές και να θέλουν να επιβάλουν την άποψη τους?Ζωντανά παραδείγματα οι δύο (και όψι οι μόνοι) λαλίστατοι κλωτσηδών αποπεμφθέντες υπουργοί εξαιρέτου ογκου και υπερβάλοντος βάρους.

  3. ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΤΟ ΤΑΪΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΚΙ ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ 250 ΚΙΛΑ

    Βιογραφία

    Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Πατέρας του ήταν ο Μεσολογγίτης δικηγόρος και πολιτευτής Αριστοτέλης Φίλης (ο οποίος είχε αντιμετωπίσει διώξεις κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου).[1] Υπήρξε φοιτητής στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.[2] Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα βιολιού.[1] Αργότερα ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία συνεργαζόμενος με πληθώρα ραδιοφωνικών σταθμών (Flash, Βήμα FM, ΕΡΑ 4, Πόλις), εφημερίδων (Επικαιρότητα και Εποχή) και περιοδικών (Αντί και Ο Πολίτης). Παράλληλα ήταν συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του Ελληνικού Τύπου[3]. Από το 2008 μέχρι το 2015 κατείχε τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας Αυγή. Διετέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καθώς και του διοικητικού συμβουλίου του μορφωτικού ιδρύματος του σωματείου.[3] Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.[3]
    Πολιτική σταδιοδρομία
    Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του οργανώθηκε στον χώρο της Αριστεράς ενώ ανέπτυξε πολιτική δράση και κατά τα φοιτητικά του χρόνια όντας δραστήριο μέλος του φοιτητικού κινήματος. Παράλληλα διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (νεολαία του ΚΚΕ Εσωτερικού).[3] Μετά τη διάσπαση του κόμματος συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά και το 1989 προσχώρησε στον Συνασπισμό.[3] Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθήνας συγκεντρώνοντας 16.344 ψήφους.[4] Εξελέγη εκ νέου κατά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, οι οποίες διεξήχθησαν με λίστες και τοποθετήθηκε στη θέση του υπουργού Παιδείας και διατήρησε αυτό το αξίωμα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου του 2016.

  4. ποιος θα φαει αυτο το γουρουνι?

  5. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΠΑΤΟΤΕΣ ΜΑΣ
    ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ, ΙΑΚΩΒ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΑΝΙΗΛ, ΗΛΙΑ, ΗΣΑΙΑ, ΙΕΖΕΚΙΗΛ, ΜΑΛΑΧΙΑ….

  6. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΚΟΣ Ο ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΟΣ Ο ΤΖΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟ9ΚΡΑΤΤΕΣ . ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΤΡΙΔΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΜΙΣΣΕΛΗΝΕΣ ΟΙ ΚΟΥΦΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΦΙΛΗΣ Ο ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΧΕΣΑΣ

Comments are closed.