Το «Ύστατο χαίρε» ας αποτελέσει το δικό μας μνημόσυνο στο παλικάρι Κωνσταντίνο Κατσίφα από την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.

Φίλοι μου

Στον τρωικό πόλεμο όταν  ο Πρίαμος πήγε στην σκηνή του Αχιλλέα για να παραλάβει τον νεκρό Έκτορα, ο άγριος πολεμιστής Αχιλλέας τον δέχτηκε με σεβασμό, έδωσε εντολή «καλά να πλύνουν τον νεκρό να τον αλείψουν λάδι» και να τον ετοιμάσουν για τις νεκρικές τιμές. Διέταξε να
σταματήσουν οι μάχες για δώδεκα μέρες και ο ίδιος τοποθέτησε δύο οβολούς στα μάτια του Έκτορα για να τον περάσει ο Χάροντας από την Αχερουσία στον Άδη. Μετά τον ασπάστηκε λέγοντας «καλό ταξίδι αδερφέ μου και καλή αντάμωση στον Άδη».

Μπορεί κάποιος να συγκρίνει αυτή την σκηνή, με την χυδαιότητα των κτηνανθρώπων Τσάμηδων της Αλβανίας που σκύλευαν την σορό του παλικαριού Κωνσταντίνου Κατσίφα επί δέκα μέρες, και εξευτέλιζαν τους γονείς του, αντίθετα προς τους θεϊκούς και τους ανθρώπινους νόμους. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό γιατί αυτοί σκυλάνθρωποι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Παρόμοιοι με αυτά τα κτήνη είναι και οι εγκληματίες μισέλληνες κομμουνιστές της Ελλάδος, όπως ο κητώδης Φίλης, και η σκυλοπαρέα του οι οποίοι στο πρόσωπο του νεαρού παλικαριού έβλεπαν τον «χρυσαυγίτη, και καλά του έκαναν οι Αλβανοί» χωρίς να έχει καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή η οποία μας ξεκούφανε με την σιωπή της.

Συμμετέχουμε στο πένθος των τραγικών γονέων και ευχόμαστε ο θεός να τους δίνει δύναμη ν’ αντέξουν την συμφορά τους.

Σ’ εσένα αθάνατε Κωνσταντίνε ευχόμαστε καλό σου ταξίδι για τα νησιά των Μακάρων εκεί που πήγαιναν οι ηρωικοί πρόγονοί μας όταν έπεφταν στους αγώνες για την πατρίδα.

Αιωνία σου η μνήμη αθάνατε αδελφέ μας.

Γεράσιμος Καλογεράκης

loading...