6 τρόποι να χάσετε άμεσα το λίπος στη κοιλιά χωρίς ασκήση

Οι γιατροί σε όλο τον κόσμο έχουν έναν πολύ καλό λόγο, όταν συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να ξεφορτωθούν το λίπος στην κοιλιά τους. Οταν το λίπος της κοιλιάς εξαπλώνεται πέρα από τη κοιλιά και σε άλλα οργάνα σας, αυτό σημαίνει ότι οδηγήστε σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Το κοιλιακό
λίπος ονομάζεται επίσης και σπλαχνικό λίπος. Αυτό το είδος του λίπους απελευθερώνει την ορμόνη του στρες, κορτιζόλη. Απελευθερώνει επίσης φλεγμονώδεις ουσίες γνωστές ως κυτοκίνες. Αυτές οι ουσίες είναι επικίνδυνες για το σώμα σας, επειδή επηρεάζουν την κανονική παραγωγή της ινσουλίνης τους σώματος σας. Η παχυσαρκία δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν έχετε λίπος στη κοιλιά σας. Για την ακρίβεια το λίπος της κοιλιάς ανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε σοβαρές ιατρικές παθήσεις, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και της καρδιακής νόσου.

Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά σας, όπως το παραδοσιακό κάρδιο, η καταμέτρηση θερμίδων και ο έλεγχος των μερίδων . Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες μη συμβατικές μέθοδοι, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές για κάποιους, που μπορεί να σας βοηθήσουν να απομακρύνετε επιτέλους το περιττό λίπος στη κοιλιακή σας χώρα, όπως είναι η χαλάρωση και η συρρίκνωση του στομάχου, το να πίνεις λίγο κρασί, ττο να τρώς υδατάνθρακες, κ.λπ. Εδώ σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικούς τρόπους για να χάσετε λίπος στην κοιλιά σας , άμεσα και χωρίς άσκηση.

1. Φάτε υδατάνθρακες

Γνωρίζατε ότι δεν χρειάζεται να γυμνάζεστε πολύ για να χάσετετο λίπος της κοιλιάς σας; Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταναλώνετε υδατάνθρακες. Ως εκ τούτου, μόνο με την κατανάλωση καφέ ρυζιού, πλιγουριού, κους-κους, μαύρου ψωμιού και φυτικών δημητριακών, μπορείτε να χάσετε το λίπος της κοιλιάς σας, χωρίς καμία επιπλέον άσκηση!!! . Με την προσθήκη δημητριακών ολικής αλέσεως στην καθημερινή διατροφή σας, μπορείτε να μειώσετε αυτόματα την πρόσληψη άλλων τύπων τροφίμων, επειδή τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι γεμάτα με φυτικές ίνες που σας δίνουν την αίσθηση του κορεσμού και είναι πιο δύσκολο να τα χωνέψετε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τελικά τρώτε λιγότερο.

2. Φάτε 3 μερίδες γαλακτομικών προϊόντων

Μπορείτε να απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά σας με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το γιαούρτι, το τυρί και το γάλα, σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα, με μια πρόσφατη μελέτη, καταναλώνοντας μόνο τρία φλιτζάνια γιαούρτι την ημέρα για 12 εβδομάδες, μπορείτε να χάσετε περισσότερο βάρος από ό, τι κάποιος με χάπια ασβεστίου και μειωμένα θερμίδες. Τα λιποκύτταρα παρασκευάζουν τη δική τους κορτιζόλη. Αυτό σημαίνει ότι θα τονώσουν την ανάπτυξη περισσότερου λίπους στο στομάχι. Ωστόσο, το γιαούρτι εμποδίζει την εξέλιξη αυτή και με αυτόν τον τρόπο σας βοηθά να χάσετε το λίπος της κοιλιάς άμεσα. Αυτά τα γαλακτοκομικά τρόφιμα περιέχουν επίσης το λινελαϊκό οξύ, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει στο να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς σας.

3. Κοιμηθείτε καλά!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα εκείνοι που κοιμούνται μόλις 6 ώρες τη νύχτα παίρνουν 2 κιλά περισσότερα από ό, τι εκείνοι που κοιμούνται οκτώ ώρες τη νύχτα. Εάν κοιμάστε ελαφριά, διατρέχετε τον κίνδυνο να αναπτύξετε παχυσαρκία με ποσοστό 27% περισσότερο από αυτούς που έχουν ένα κανονικό ύπνο.

Αυτό μπορεί επίσης να εξηγηθεί επιστημονικά. Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι ενώ ξεκουράζεστε οι ορμόνες της πείνας, γκρελίνη και λεπτίνης, είναι σε κανονικά επίπεδα. Ως εκ τούτου, η έλλειψη ύπνου ενεργοποιεί τις ορμόνες αυτές και, συνεπώς, τονώνει την όρεξή σας και καταστέλλει το αίσθημα της πληρότητας στο στομάχι σας.

Μια άλλη έρευνα έχει αποδείξει ότι οι γυναίκες που κοιμούνται και ξυπνούν την ίδια ώρα καθημερινά δεν έχουν τόσο επιπλέον λίπος στης κοιλιά όπως άλλες. Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου το εσωτερικό ρολόι του σώματός σας εκτινάσσεται αυτό οφείλεται στις κακές συνήθειες ύπνου,όπου το σώμα σας αρχίζει να εκκρίνει κορτιζόλη και άλλες ορμόνες που ασχολούνται με την αποθήκευση λίπους. Ως εκ τούτου, η συμβουλή μας προς εσάς είναι να αρχίσετε να κοιμάστε καλά και να μην θυσιάζετε τον ύπνο σας για τίποτα στον κόσμο και για κανένα!

4. Να πίνετε κρασί στο δείπνο σας!
Γνωρίζατε ότι οι γυναίκες που κατεβάζουν ένα ή δύο ποτά, μπύρες, κρασί ή κοκτέιλ την ημέρα παίρνουν λιγότερο βάρος από αυτές που δεν πίνουν; Αυτό μπορεί εύκολα να εξηγηθεί. Ως εκ τούτου, αυτό συμβαίνει γιατί όταν πίνουν οι γυναίκες, μειώνουν τη πρόληψη της στερεάς τροφής. Άλλωστε, σύμφωνα με μία έρευνα τα σώματα των γυναικών δεν διασπούν το αλκοόλ αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να καίγονται λιγότερες θερμίδες.

5. Πίνετε άφθονο νερό

Πιθανώς ήδη ξέρετε ότι για να χάσετε βάρος θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό. Αλλά ξέρατε ότι εάν πίνετε μόνο δύο ποτήρια νερό πριν από το γεύμα, μπορείτε να χάσετε περίπου 7 κιλά σε 12 εβδομάδες; Ωστόσο, το πόσιμο νερό δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε όλα τα ζαχαρούχα ποτά. Αντί να πίνετε δύο κουτάκια αναψυκτικά τύπου κόλα κάθε μέρα, πιείτε νερό βρύσης και έτσι θα σώσετε τον εαυτό σας από 270 θερμίδες ημερησίως. Θα πρέπει επίσης να πίνετε πολύ νερό για να μένετε ενυδατωμένοι. Αυτό θα σας ωφελήσει σε άλλες πτυχές, καθώς, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού, θα σας βοηθήσει να σταματήσετε την υπερκατανάλωση τροφής. Ως εκ τούτου, την επόμενη φορά όταν διψάτε, αντί να τσιμπήσετε κανένα σνακ πιείτε ένα ποτήρι νερό.

Με τη κατανάλωση επαρκής ποσότητας νερού, θα κρατήσετε τα εσωτερικά όργανά σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Το πόσιμο νερό θα σας βοηθήσει επίσης στο να μεταβολίσετε τις τοξίνες και στη μεταφορά των τροφίμων στα διάφορα μέρη του σώματος.

6. Κόψτε τη ζάχαρη

Αν έχετε αποφασίσει να καταπολεμήσετε το λίπος στην κοιλιά, επιτέλους σκέφτεστε σωστά!. Ως εκ τούτου, εάν θέλετε να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς σας, θα πρέπει να εφοδιαστείτε με λαχανικά, πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως αντί για σνακ και επεξεργασμένα τρόφιμα. Θα είναι επίσης, χρήσιμο αν προσθέσετε λίγη κανέλα σε σκόνη ή πλιγούρι βρώμης στο καφέ ή το τσάι σας. Η σκόνη κανέλας και το πλιγούρι βρώμης θα σταθεροποιήσει επίσης τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας. Αυτά τα δύο επιβραδύνουν με απίστευτο τρόπο το ποσοστό των τροφίμων αφήνοντας το στομάχι, έτσι ώστε να έχετε μια κορεσμένη αίσθηση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αυτοί οι 6 τρόποι θα σας βοηθήσουν να χάσετε το λίπος της κοιλιάς σας άμεσα. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να γυμναστείτε!. Ωστόσο, να θυμάστε…. αυτοί είναι οι εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το λίπος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες!

loading...