Καραμεσίνη: Μόνο το 12% των ανέργων λαμβάνει επίδομα - Θα αναθεωρηθεί το σύστημα επιδότησης

"Μόλις το 12% των ανέργων, δηλαδή 150.000 άνθρωποι, καλύπτονται από επίδομα ανεργίας" είπε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του News24/7 η κ. Καραμεσίνη τόνισε ότι: "Το ποσοστό της
ανεργίας έχει μειωθεί αλλά είναι το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ. Το σύνολο των ανέργων είναι 906.000 άτομα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ είναι 844.700. 653.000 είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι δηλαδή είναι άνεργοι άνω των 12 μηνών. Από αυτούς λίγοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και λίγοι το βοήθημα για μακροχρόνια ανέργους γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις".

"Η μακροχρόνια ανεργία -συνέχισε- καλύπτει μεγάλο ηλικιακό φάσμα. Όποιος είναι πάνω από 45 έχει λίγες πιθανότητες να βρει δουλειά, η αναπηρία επίσης ενισχύει την ευαλωτότητα, υπάρχει και διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών" είπε η κ. Καραμεσίνη, ενώ υποστήριξε ότι θα αναθεωρηθεί το σύστημα επιδότησης των ανέργων.

Κατά την κα Καραμεσίνη, "τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ είναι εφαλτήριο για τη διεκδίκηση θέσης εργασίας. Στη διάρκεια της κρίσης ο προβληματισμός ήταν αν τα συστήματα επιδότησης της εργασίας μπορούσαν να λειτουργήσουν σταθεροποιητικά. Στα χρόνια των μνημονίων περίπου 1 εκατ εργαζόμενοι βρέθηκαν χωρίς δουλειά, συνέβη μια κοινωνική καταστροφή. Η λογική μας είναι η εισοδηματική στήριξη μέχρι να βρουν οι άνθρωποι δουλειά και η υποστήριξή τους για να αποκτήσουν μεγαλύτερες δυνατότητες στη διεκδίκηση εργασίας. Η συζήτηση στην ΕΕ είναι να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας".

Για τους ανέργους που δεν παίρνουν οικονομική βοήθεια από τον ΟΑΕΔ, "το σχέδιο είναι ότι αυξάνονται οι θέσεις σε προγράμματα απασχόλησης για να διευκολυνθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες. Από την άλλη δίνεις οικονομικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας".

Συνολικά δίνεται 1,5 δισ. το χρόνο για την ανεργία, εξήγησε η κ. Καραμεσίνη, σε επιδόματα και προγράμματα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. και πως θα γεν αυτουο μαρη? θα κοψ'εις μνοτριχες απ'το μουτζο'ς να τ'σιδινι'σ ισυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΕΡΓΟΙ.....ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...…...Δ Ε Ν ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΝΙΧΡΟ ΕΠΙΔΟΜΑ...…...ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ...…...ΑΝΤΙΘΕΤΑ...….ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ 400 ΕΥΡΩ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...…….ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ...…...ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ...…………….Ε Λ Ε Ο Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]