Ο 12λογος της εθνικής μας αφασίας…

Λες και βρισκόμαστε σε συλλογική… «καταστολή» Πώς είναι δυνατόν στην Ελλάδα που όλοι μιλάνε για όλα, να μην γίνεται καθόλου λόγος στο «δημόσιο στίβο», για τις δώδεκα μεγάλες «πληγές» της χώρας, που κακοφορμίζουν και πυορροούν συνεχώς;

Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν στη δημόσια ατζέντα, αυτά από τα οποία  εξαρτάται πια η ίδια η ύπαρξή μας – και μάλιστα στο άμεσο μέλλον;
Του Θανάση Κ.

* Πρώτον, δεν γίνεται λόγος για το δημογραφικό μαρασμό της Ελλάδας.    Κάποιοι το επαναφέρουν συνεχώς. Αλλά ουδείς ασχολείται…

* Δεύτερον, δεν γίνεται λόγος για την στασιμότητα της παραγωγικότητας εργασίας (και τη μείωση της παραγωγικότητας κεφαλαίου). Πράγμα που σημαίνει ότι η Ελληνική οικονομία χάνει συνεχώς σε δυναμισμό.

Η κυβέρνηση μάλιστα, μιλάει για … «ρεκόρ αύξησης επενδύσεων» την τελευταία διετία!

Αλλά δεν μας αναφέρει ούτε μια σημαντική παραγωγική επένδυση. Ούτε μια!

Και δεν μας εξηγεί ακόμα, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν παραγωγικές επενδύσεις-ρεκόρ, και το Ελληνικό χρηματιστήριο να καταρρέει συνεχώς και να σέρνεται ήδη κάτω από το μισό απ’ όπου βρισκόταν το καλοκαίρι του 2014!

Αυτοί οι άνθρωποι είναι κάτι χειρότερο από ψεύτες καθ’ έξιν:

Είναι είτε αδίστακτοι, είτε μυθομανείς – είτε και τα δύο!

* Τρίτον, δεν γίνεται λόγος για την καθίζηση σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες: Βιομηχανία ουσιαστικά δεν υπάρχει πια. Μεταποίηση, επίσης δεν υπάρχει. Κι ό,τι υπάρχει περιορίζεται συνεχώς.

(Ο προηγούμενος Πρόεδρος του ΣΕΒ δεν ήταν βιομήχανος.

Ο τωρινός επίσης δεν είναι…

Επί δύο δεκαετίες  – και πλέον – έχουμε «Σύνδεσμο Βιομηχανιών», χωρίς βιομηχάνους!)

Γεωργία υπάρχει, αλλά καρκινοβατεί.

Η Κτηνοτροφία φθίνει γιατί το Σύνταγμά μας ουσιαστικά… «απαγορεύει» τα βοσκοτόπια – κι έχει μεταβληθεί σε σταβλική κτηνοτροφία με τεράστιο κόστος σε ζωοτροφές.

Η Αλιεία κι εκείνη καρκινοβατεί και φθίνει. Ενώ η Ιχθυοκαλλιέργεια πάει καλά θεωρητικά, αλλά οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας… χρεοκοπούν συνεχώς!

Όσο δεν υπάρχουν ξένες παραγωγικές επενδύσεις, η κατάσταση δεν θα γίνεται καλύτερη – θα γίνεται μόνο χειρότερη.

Κι όσο δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα να στηρίξει τις υφιστάμενες μονάδες, κι ό,τι παραγωγικό υπάρχει ακόμα, σε λίγο θα κλείσει…

* Τέταρτον, δεν γίνεται λόγος για την ΜΗ αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων στο υπέδαφος – της γης και των θαλασσών μας.

Αλλού δεν αφήνουν οι περιβαντολόγοι,

αλλού δεν αφήνουν οι αρχαιολόγοι κι αλλού δεν αφήνουν οι… Τούρκοι!

Η Ελλάδα, έχει τεράστιο ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο,

αλλά δεν τον αγγίζει! Και ουδείς ασχολείται…

* Πέμπτον, η ενεργειακή υποδομή της χώρας καταρρέει! Η ΔΕΗ ψυχορραγεί! Τον ξέρουν όλοι αυτό. Με δανεικό χρόνο λειτουργεί ακόμα. Αλλά αυτό δεν θα συνεχίζεται για πολύ.

Πιθανή κατάρρευση της ΔΕΗ θα συμπαρασύρει ολόκληρη την οικονομία. Και το πλήγμα θα είναι χειρότερο για την οικονομία μας από ό,τι τα μνημόνια!

Γιατί χωρίς ενεργειακή βάση, δεν μπορεί να σταθεί καμία σύγχρονη οικονομία.

* Έκτον τα παιδιά μας εξακολουθούν να φεύγουν στο εξωτερικό μαζικά!

Και πώς να μη φύγουν;

Εδώ δεν υπάρχουν ούτε δουλειές για αυτά σήμερα,

ούτε προοπτικές για το αύριο.

Αφού δεν γίνονται επενδύσεις, ποιος θα μείνει να σταδιοδρομήσει εδώ;

Αφού κλείνουν και οι παραγωγικές μονάδες που υπάρχουν, ποιος θα περιμένει να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, όταν μπορεί να κάνει καριέρα στο εξωτερικό;

Αυτό επιτείνει και επιταχύνει το δημογραφικό μαρασμό της κοινωνίας. Γιατί δεν είναι μόνο ότι δεν κάνουμε πολλά παιδιά. Είναι κι ότι, αυτά τα – αναλογικά λιγότερα – που έχουμε, φεύγουν και κάνουν οικογένειες στο εξωτερικό. Κι όσα μένουν εδώ ακόμα, δεν τολμάνε πια να κάνουν οικογένειες…

* Έβδομον, με επενδύσεις να ΜΗΝ υπάρχουν, με τους φόρους να είναι συντριπτικοί, με το ασφαλιστικό σύστημα ετοιμόρροπο, με τις ενεργειακές υποδομές να αργοπεθαίνουν, με την παραγωγικότητα να βρίσκεται σε στασιμότητα και το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό να φεύγει έξω, η ανταγωνιστικότητα της χώρας συνεχώς υποχωρεί!

Χώρα δίχως ανταγωνιστικότητα ΔΕΝ μπορεί να επιβιώσει. Τελεία!

Θέλουμε οι μισθοί και οι συντάξεις μας να προσεγγίσουν τη Γερμανία,

ενώ η ανταγωνιστικότητα μας προσεγγίζει σιγά-σιγά την… Ουγκάντα!

Γίνεται; Εμ δεν γίνεται…

Υπάρχει κανείς να το εξηγήσει αυτό, τόσο καθαρά;

* Όγδοο, η Τουρκία γίνεται κάθε μέρα και πιο επιθετική.

Εξοπλισμένη και παντοδύναμη, αμφισβητεί πια τα πάντα!

Και κανείς δεν φαίνεται πρόθυμος να τη συγκρατήσει…

Ενώ η ίδια η Ελλάδα δεν φαίνεται ικανή να της αντισταθεί…

Και πώς να αντισταθεί στις εθνικές απειλές, μια κυβέρνηση που έχει αποκηρύξει τον πατριωτισμό ως… «ακροδεξιό ανάθεμα»;

Μιλάνε για «εθνικό συμφέρον» μόνο όταν πρόκειται να δικαιολογήσουν ένα ξεπούλημα εθνικών θέσεων!

Κι όχι μόνο απέναντι σε «ισχυρούς γείτονες» όπως η Τουρκία, αλλά και απέναντι σε εντελώς ανίσχυρους, όπως τα Σκόπια και η Αλβανία!

Πότε ανακαλύπτουν ότι «στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα»!

Πότε αναγνωρίζουν την ανύπαρκτη «εθνότητα των Μακεδόνων» και την αντίστοιχη «εθνική Μακεδονική ταυτότητα» στους Σκοπιανούς…

Πότε ταυτίζονται με την εγκληματική πρακτική των Αλβανών εθνικιστών κατά των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων…

Πότε «απαγορεύουν» να αναφερόμαστε σε «Βόρειο Ήπειρο», και πότε προσπαθούν να επιβάλουν να αναφερόμαστε σε «Βόρεια Μακεδονία» (τα Σκόπια!)

Οι άνθρωποι που στήριζαν τους Σκοπιανούς εθνικιστές του Γκρουέφσκι πριν δέκα χρόνια, τώρα προσπαθούν να απαγορεύσουν τις πάγιες Ελληνικές θέσεις μέσα στην Ελλάδα!

* Ένατο, η εσωτερική ασφάλεια έχει καταρρεύσει! Η Ελλάδα έχει γεμίσει «άβατα»! Η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει πια στο… μισό κέντρο της Αθήνας! Σιγά-σιγά και στα κέντρα των άλλων μεγάλων πόλεων – ειδικά όπου υπάρχουν Πανεπιστήμια, ή έστω ΤΕΙ, ή απλώς σχολεία υπό κατάληψιν, ή απλώς κατειλημμένα κτίρια από αναρχικούς.

Τα «τάγματα εφόδου» – κουκουλοφόροι, αναρχικοί, Ρουβίκωνες, «αντίφα» κλπ.-  έχουν βρει… χρηματοδότηση (από τη σχέση τους με τις ΜΚΟ των «αλληλέγγυων» – και όχι μόνο), έχουν στρατολογήσει χιλιάδες νεαρούς λαθρομετανάστες, τους εκπαιδεύουν συνεχώς, τους εξαπολύουν κατά κύματα, τρομοκρατούν, δικαστές, καθηγητές, πολιτικούς, επιχειρηματίες και απλούς πολίτες, ενώ επεκτείνουν συνεχώς το «ζωτικό» τους χώρο.

Και πώς η Ελλάδα θα πείσει ξένους επίβουλους γείτονες ότι είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία στα σύνορα, όταν δεν μπορεί να την υπερασπιστεί μέσα στο ίδιο το κέντρο της Αθήνας;

Κανείς δεν νιώθει την ανάγκη να κάνει κάτι γι’ αυτό.

* Δέκατο, η λαθρομετανάστευση σαρώνει όλη την Ευρώπη – τώρα απειλεί και τις ΗΠΑ. Αλλά η Ελλάδα είναι «πύλη» της λαθρομετανάστευσης στη «Δύση»!

Και δεν έχει καμία σχέση πια με «κύματα προσφύγων»,

δεν πρόκειται για πρόσφυγες, ούτε νομικά ούτε πραγματικά,

δεν πρόκειται καν για κανονικούς μετανάστες,

πρόκειται για μια παράνομη εισβολή λαθραίων

που διακινούν ναρκωτικά, όπλα, γυναίκες παιδιά και τζιχάντ.

Αυτό το ξέρουν όλοι! Αλλά ελάχιστοι τολμούν να το πουν…

Η μεγάλη πλειονότητα όσων μπαίνουν παράνομα ΔΕΝ έχουν σχέση ούτε με την Συρία ούτε με το κεντρικό Ιράκ πια.

Αντίθετα έχουν άμεση σχέση με κυκλώματα δουλεμπόρων και διακινητών.

Κι είναι καλά «εξοπλισμένοι», καλά δικτυωμένοι, καλά «δασκαλεμένοι» και αδίστακτοι. Πρώτα-πρώτα σε βάρος των ίδιων των δικών τους…

–Ήδη ο διεθνής τύπος αποκαλύπτει φοβερές ιστορίες για το πώς οι περιβόητες ΜΚΟ των διακινητών τους έκαναν «μαθήματα» (εντός του ελληνικού εδάφους!) πώς να λένε ψέματα ότι είναι πρόσφυγες για να πάρουν άσυλο.

Και αρκετές χιλιάδες τα κατάφεραν.,

–Ήδη ο διεθνής τύπος περιγράφει πώς νεαροί και νεαρές που είχαν γίνει πρωτοσέλιδα στα διεθνή ΜΜΕ, ως «τραγικές και ηρωικές φιγούρες προσφύγων» αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν δικτυωμένοι με κυκλώματα δουλεμπόρων!

–Ήδη αποκαλύπτεται τεράστιο σκάνδαλο εκατοντάδων εκατομμυρίων από κοινοτικά κονδύλια, που υποτίθεται ότι πήγαιναν για τους «πρόσφυγες» και στην πραγματικότητα τα διαχειρίζονταν οργανώσεις-βιτρίνες «διακινητών».     Χρηματοδοτούσαμε το δουλεμπόριο! Και δεν ασχολείται κανείς!

–Ήδη αποκαλύπτεται ότι και σήμερα, την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, νεαρές γυναίκες και παιδιά βιάζονται στα hot spots των νησιών μας!

Και δεν συγκινείται κανείς, γαμώτο μου….

Ούτε κάνει κανείς τίποτε γι’ αυτό. Διότι αυτουργοί είναι οι λαθρομετανάστες που έχουν μαζευτεί εκεί. Κι έχουν μετατρέψει μιαν απειλή (κατά της χώρας) σε τεράστια «μπίζνα» (για τους ίδιους). Από την οποία πλουτίζουν κάποιοι ελάχιστοι και υπονομεύεται η ίδια η εθνική ασφάλεια, ενώ διασύρεται η Ελλάδα διεθνώς.

Κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται – ούτε με αυτό…

* Ενδέκατο οι αβάστακτοι φόροι! Μαζί με τις επίσης αβάστακτες «ασφαλιστικές εισφορές» – που έχουν μετατραπεί σε φόρους κι αυτές-  κλείνουν επιχειρήσεις, πνίγουν ελεύθερους επαγγελματίες, διώχνουν επενδύσεις και γονατίζουν την οικονομία. Είναι αργός θάνατος πια για το χώρα.

Για τα «αργός», μην είστε και τόσο σίγουροι πια…

Αλλά για το «θάνατος», μην έχετε πια καμιάν αμφιβολία!

* Δωδέκατο, η Παιδεία απλώς ΔΕΝ υπάρχει!

Το πιο «στυγερό έγκλημα» κατά της κοινωνίας…

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματός μας, η Παιδεία …έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Το Σύνταγμά μας έχει ήδη παραβιαστεί! Βλέπετε τα σχολεία μας να καλλιεργούν την «ηθική αγωγή» – δηλαδή ηθικές πνευματικές αξίες;

Βλέπετε να καλλιεργούν την υπευθυνότητα ως αρετή αναπόσπαστη με το ιδανικό της Ελευθερίας;

«Καταληψίες» γαλουχούν. Ανώριμους έφηβους βγάζουν.

Διαρκώς «οργισμένους» και παντελώς, απροσάρμοστους.

Πρότυπό τους είναι οι «επαναστάτες χωρίς αιτία»…

Όχι οι «ελεύθεροι και υπεύθυνοι πολίτες».

Εκτρέφουν συστηματικά και υποθάλπουν, όλα όσα παντού αλλού – σε όλες τις άλλες κοινωνίες – θεωρούνται απλώς «νεανική παραβατικότητα»…

Βλέπετε να προωθούν την ανάπτυξη «εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης»;

Τα παιδιά μας δεν διδάσκονται Ιστορία (έχει καταργηθεί το εθνικό «αφήγημα» και διδάσκονται… «σημειώσεις» και «πηγές» – όταν δεν τα «στραβώνουν» με θεωρίες για το «συνωστισμό» των Ελλήνων στην προκυμαία της Σμύρνης – δηλαδή τη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων!)

διδάσκονται μαθηματικά για να τα… μισήσουν (έχει καταργηθεί ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της Ευκλείδειας Γεωμετρίας και η ίδια η  Τριγωνομετρία!)

διδάσκονται Φυσική για να τη μισήσουν κι αυτήν (μαθαίνουν «στροφορφμή» χωρίς να έχουν διδαχθεί ημίτονα και συνημίτονα!),

δεν διδάσκονται την ιστορική συνέχεια της γλώσσας (γι’ αυτό και δεν τη μαθαίνουν πια),

δεν διδάσκονται Λογοτεχνία (αφού έχουν «εκκαθαριστεί» από τα αναγνωστάρια εμβληματικοί συγγραφείς όπως ο Σολωμός, ο Κάλβος και κυρίως ο Παλαμάς, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της γενιάς του ’30.

Και βέβαια δεν διδάσκονται τη θρησκευτική παράδοση της Ορθοδοξίας, που είναι αναπόσπαστη από την Ιστορία του λαού τους!

Οι μόνοι που διδάσκονται την θρησκευτικής τους παράδοση είναι οι «αλλόδοξοι» – κυρίως οι μουσουλμάνοι μαθητές και ορισμένοι Καθολικοί.

Οι Εβραίοι μαθητές τα μαθαίνουν σε δικά τους σχολεία, ενώ οι Ορθόδοξοι διδάσκονται… «θρησκειολογία»!

Έτσι καλλιεργείται η… «θρησκευτική συνείδηση» στη χώρα που – κατά το Σύνταγμα – «επικρατούσα θρησκεία» είναι η Ορθοδοξία!

Στο όνομα της «ανεξιθρησκίας» που σημαίνει ισοτιμία όλων απέναντι στο νόμο, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστης, έχει επιβληθεί η υποβάθμιση ειδικά της Ορθοδοξίας!

Μόνη αντίσταση από κάποιους πραγματικά ηρωϊκούς εκπαιδευτικούς εδώ κι εκεί. Αλλά οι «συνδικαλιστικές οργανώσεις» των εκπαιδευτικών είναι απολύτως συνυπεύθυνοι για το κακό που γίνεται.

Το Σύνταγμά μας έχει πλήρως παραβιαστεί…

Στην Τουρκία, ήδη από τη δεκαετία του ’80, ο μουσουλμάνος Γκιουλέν άνοιξε παντού – όχι «ιεροδιδασκαλεία, αλλά – σχολεία που δίδασκαν τα παιδιά Μαθηματικά, Φυσική, γλώσσες υπολογιστών και σύγχρονες τεχνικές γνώσεις. Μια γενιά αργότερα η Τουρκία γνωρίζει παραγωγική άνθιση χωρίς προηγούμενο στην Ιστορίας της!

Εδώ τα παιδιά μας σπρώχνονται να γίνουν τραγουδιστές, μουσικοί, «μοντέλα», survivors ή μάγειροι.

Ή να ενταχθούν σε κομματικές νεολαίες, μπας και βρουν καμιά θεσούλα στο δημόσιο…

Κανείς δεν ανησυχεί για όλα αυτά;

Όλοι ανησυχούν!

Αλλά κανείς δεν μιλάει…

Γιατί;

loading...