Στ. Καλαφάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σου παίρνει 10, σου δίνει ​2 και ζητά να είσαι ευχαριστημένος

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνεται στη φράση «σου παίρνει 10, σου δίνει 2 και σου λέει να είσαι ευχαριστημένος», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ, σε τηλεοπτική συζήτηση στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ.

Σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία ήταν εξαρχής αντίθετη στην περικοπή των συντάξεων που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν την ψήφισε και κατέθεσε τροπολογία για την ακύρωσή της». Τόνισε ότι η απόφαση αφορά τους παλαιούς συνταξιούχους και όχι όσους έχουν πάρει σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου, οι οποίοι βλέπουν ήδη πετσοκομένες τις συντάξεις τους περίπου κατά 40%. Πρόσθεσε ότι «είναι εξαιρετικά υποκριτικό να πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη περικοπή των συντάξεων όταν έχει κάνει ήδη 21 περικοπές και έχει επιβάλει 27 νέους φόρους. Η οικονομία βρίσκεται σε κακό χάλι με ευθύνη της κυβέρνησης. Ακόμη και στην καταπολέμηση της φτώχειας, η κυβέρνηση έχει αποτύχει οικτρά, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της EUROSTAT».

Σε ερώτηση για τα σημερινά επεισόδια στον περίβολο του Πολυτεχνείου εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Καταδικάζουμε τους προπηλακισμούς και οποιαδήποτε μορφή βίας, χωρίς αστερίσκους… Ο λαός πάντως θυμάται και κάνει τους συνειρμούς του για όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια με προπηλακισμούς στελεχών άλλων κομμάτων… Και βέβαια είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεκάδες νεαροί προσέρχονται στο Πολυτεχνείο όχι μόνο με κοντάρια και σημαίες αλλά και με κράνη. Καταλαβαίνουμε ότι πάνε για άλλο σκοπό και όχι για να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, που έπρεπε να είναι για όλη τη χώρα μια γιορτή δημοκρατίας».

Σε ερώτηση για τη διερεύνηση των λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σημείωσε: «Όταν από ένα Υπουργικό Συμβούλιο κάποιοι υπουργοί έχουν καταδικασθεί και κάποιοι είναι υπόδικοι, την πολιτική ευθύνη την έχει ο τότε Πρωθυπουργός. Όμως οι ποινικές ευθύνες είναι κάτι άλλο και είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να τις διερευνήσει. Βλέπουμε ωστόσο από την κυβέρνηση μια διευρυμένη προσπάθεια σκανδαλολογίας και πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Σε κάθε περίπτωση, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να έρθουν όλα στο φως. Και όταν λέμε όλα στο φως δεν μπορεί να εξαιρούμε τις ευθύνες για το έγκλημα του 2015».

Τέλος, απαντώντας στον εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτη Μαλέλη, για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, σημείωσε ότι το μισό ΠΑΣΟΚ έχει προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε προσπάθεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συνδέσει τη σημερινή λαϊκιστική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την ιστορία της ΝΔ είναι αστεία. Υπογράμμισε ότι η απόπειρά της να επιρρίψει ευθύνες για τη σημερινή οικονομική κατάσταση στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ πρωθυπουργός με γράμματα κεφαλαία, πέφτει στο κενό και κατέληξε: «Η μόνη σωτήρια λύση για το αύριο της χώρας είναι να αναλάβει τη διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ».

loading...