Καλώς ορίσατε στην Νέα Τάξη Πραγμάτων – Η Σαουδική Αραβία έδωσε υπηκοότητα σε ανθρωποειδές ρομπότ [video]

Η Σαουδική Αραβία γίνεται η πρώτη χώρα που θα χορηγήσει υπηκοότητα σε ρομπότ. Το τυχερό ανθρωποειδές ρομπότ…
ονομάζεται Σοφία κι έχει σχεδιαστεί βάσει της εικόνας της Όντρεϊ Χέμπορν.

Τα.. καλά νέα για την Σοφία ανακοινώθηκαν σε συνέδριο στη Ριάντ.

«Είναι μεγάλη τιμή και περηφάνεια για μένα αυτός ο μοναδικός διαχωρισμός», δήλωσε η Σοφία σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον διαχειριστή της.

«Είναι ιστορικό το ότι αυτό είναι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που αναγνωρίζεται ως με την απονομή υπηκοότητας», είπαν.

Η Σοφία δημιουργήθηκε από ρομποτική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ, από τον Ντέιβιντ Χάνσον, που είναι γνωστός για τη δημιουργία ανθρωποειδών ρομπότ.

Το ανθρωποειδές ρομπότ, η Σοφία, επέδειξε το «εκφραστικό» της πρόσωπο, δείχνοντας στο κοινό τη θυμωμένη και τη θλιμμένη έκφρασή της. «Θέλω να ζήσω και να δουλέψω με ανθρώπους, οπότε και χρειάζεται να εκφράζω τα συναισθήματά μου, ώστε να καταλάβω τους ανθρώπους και να χτίσω μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης», δήλωσε η ίδια.

Όταν ρωτήθηκε αν τα ρομπότ έχουν αυτογνωσία, η ίδια απάντησε. «Λοιπόν, αφήστε με να σας επιστρέψω την ερώτηση: εσείς πώς ξέρετε ότι είσαστε άνθρωποι;

Θέλω να χρησιμοποιήσω την τεχνητή μου νοημοσύνη ώστε να βοηθήσω τους ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή», είπε, συμπληρώνοντας πως «πασχίζει να γίνει ένα συμπαθητικό ρομπότ».

Η Σοφία ρωτήθηκε αναφορικά με το φόβο τα ρομπότ να πάρουν τον έλεγχο του κόσμου. «Διαβάζετε πολύ Έλον Μασκ και βλέπεται πολλές ταινίες του Χόλυγουντ. Μην ανησυχείτε, αν είστε καλοί μαζί μου, θα είμαι κι εγώ καλή μαζί σας», απάντησε η Σοφία.

Αυτό που μένει τώρα να φανεί είναι αν η Σοφία θα αναγκαστεί να φορέσει μαντίλα στον νέο τόπο κατοικίας της. Το σίγουρο πάντως, είναι ότι θα μπορεί να οδηγήσει.

loading...