Το βράδυ που ο Κώστας Καραμανλής προειδοποίησε (για τελευταία φορά) τους Έλληνες (video)

Το χλιμίντρισμα της Ιστορίας, 9 χρόνια μετά από “εκείνη” την ομιλία, ακούγεται θυελλώδες στην προσμονή του μέλλοντος.

Ήταν Παρασκευή 2 Οκτωβρίου του 2009, όταν ο Κώστας Καραμανλής αποχαιρετούσε, ως Πρωθυπουργός, τους Έλληνες, στην κεντρική ομιλία του στο Πεδίον του Άρεως.


Δυο μέρες αργότερα, στην αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου, η πλειοψηφία όσων προσήλθαν στη κάλπη, επέλεξε να ψηφίσει τον Γιώργο Παπανδρέου. Να αποδεχτεί το αφήγημα του τελευταίου των Παπανδρέου περί… χρημάτων που υπήρχαν. Και να ανοίξει έτσι την πόρτα για την εθνική δυστυχία του Μνημονίου, που ακολούθησε, με την υπογραφή του τελευταίου των Παπανδρέου, μερικούς μήνες αργότερα.

Το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου, ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε τους Έλληνες να ακούσουν την αλήθεια. Από τον ίδιο. Όπως έμαθε να κάνει πάντα…Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν θα κάτσω να δω την ομιλία του, άλλωστε στις προεκλογικές ομιλίες λέγονται ένα τσουβάλι ψέματα και υποσχέσεις και ίσως μερικά ψίχουλα αλήθειας, και να είπε κάτι σημαντικό οι από κάτω ποιό πολύ θα πήγαν για να κουνήσουν τις κομματικές σημαίες παρά για να ακούσουν τα λεχθέντα, πόσο μάλλον να τα συνειδητοποίσουν και κατανοήσουν. Αν ήθελε να πει κάτι σημανικό ας έκανε συνέντευξη τύπου, έστω και στην προεκλογική συνέντευξη τύπου στην κρατική ΕΡΤ για τις εκλογές. έτσι θα μπορούσε και κάποιος να του κάνει ερώτηση και όχι να πει αυτός κάτι φευγαλέα σε μια συγκέντρωση και όποιος καταλαβε κατάλαβε, πιθανόν και κανένας με το πρώτο άκουσμα. Για να χαριτολογήσω λίγο, σε μια συγκέντρωση του ο Καραμανλής είπε επί λέξη "τον παίρνετε όλοι" και υπήρχε από κάτω πολλής κόσμος, το έδειξε και ο Θέμος στο "ΟΛΑ", τι έπρεπε να κάνει ο κόσμος, να πετάει ντομάτες; Εν ολίγεις αν είχε κάτι σημαντικό να πει τι περίμενε να πάει στο παρά ένα τις προεκλογικής εκστρατείας. Και εσύ που έγραψες το άρθρο επιρρίπτεις την ευθύνη στο λαό που δεν κατάλαβε υποθέτω, για κούνα λίγο το κεφάλι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...