UEFA: Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την Ελλάδα στην 14η θέση

Το «διπλό» του ΠΑΟΚ στην Λευκορωσία επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ διατήρησε την Ελλάδα στην 14η θέση της UEFA.

Αυτή την εβομάδα, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, δεν μπόρεσαν να χαρίσουν βαθμούς στην χώρα μετά τις ήττες από Μπενφίκα και Μίλαν, ωστόσο, το 4-1 του «Δικεφάλου του Βορρά» έδωσε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να παραμείνει στην 14η θέση της UEFA με 26.200β.

Την ίδια ώρα που οι 15οι Ελβετοί πήραν και εκείνοι βαθμούς από τη νίκη της Ζυρίχης και έφτασαν στους 25.700 βαθμούς, ενώ και η Δανία που βρίσκεται στην 13η θέση ανέβηκε στους 26.775 βαθμούς μετά τη νίκη της Κοπεγχάγης επί της Μπορντό.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα διατηρήσει αυτή τη θέση (το ίδιο συμβαίνει και στη 13η) ως το τέλος της χρονιάς, τότε θα συνεχίσει να βγάζει τον πρωταθλητή στον 3ο προκριματικό του Champions League και τη σεζόν 2020-21, με τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό του Europa League και τον 3ο-4ο της βαθμολογίας στον 2ο προκριματικό του Europa.

Στον αντίποδα η 11η και η 12η θέση φέρνουν τον πρωταθλητή στα πλέι οφ του Champions League και τον δευτεραθλητή στον 2ο προκριματικό. Παράλληλα ο Κυπελλούχος πηγαίνει απευθείας στους ομίλους του Europa League, ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Εuropa και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό.

loading...