Πούτιν: Το ISIS κρατά ομήρους 700 άτομα και εκτελεί δέκα κάθε μέρα

Είναι φρικτό αλλά όλοι σιωπούν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος

Μιλώντας από το Σότσι της Μαύρης Θάλασσας ο Βλάντιμιρ Πούτιν αποκάλυψε ότι το ISIS κρατά 700 αιχμαλώτους  μεταξύ των οποίων Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολίτες ενώ
σύμφωνα με δημοσίευμα του RT, το ISIS σκοπεύει να εκτελεί 10 από τους ομήρους κάθε μέρα, κατηγορώντας τις αμερικανικές δυνάμεις ότι απέτυχαν παταγωδώς.

Οι τρομοκράτες του ISIS «έδωσαν τελεσίγραφα και προέβαλαν απαιτήσεις, απειλώντας να πυροβολούν δέκα ανθρώπους κάθε μέρα», δήλωσε ο Πούτιν, δηλώνοντας μάλιστα ότι οι Ισλαμιστές άρχισαν ήδη να εφαρμόζουν τις απειλές τους και εκτέλεσαν δέκα ομήρους πριν από δύο ημέρες. «Είναι φρικτό, είναι καταστροφή», δήλωσε ο Πούτιν, και κατηγόρησε τις αμερικανικές δυνάμεις που ισχυρίζονται ότι ελέγχουν την περιοχή γύρω από την ανατολική όχθη του Ευφράτη, στηριζόμενες στις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις στο έδαφος, ότι παραμένουν σιωπηλοί σε αυτήν την κρίση. Κάποιοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολίτες είναι μεταξύ των ομήρων», προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «όλοι σιωπούν … σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Πριν απο μερικές μέρες τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης επιτέθηκαν σε προσφυγικό καταυλισμό στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ της Συρίας κι έπιασαν εκατοντάδες ομήρους. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αδιαφόρησαν στη διάρκεια της επίθεσης. Ο Ρώσος υποστράτηγος Βλαντίμιρ Σαφτσένκο είπε ότι η επίθεση του ISIS στον προσφυγικό καταυλισμό Ελ Μπάχρα έγινε το Σάββατο κι ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές έπιασαν 130 οικογένειες με περίπου 700 άτομα και τους πήγαν στο Χατζίν. «Απήγαγαν αμάχους, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες», είπε.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...