Forbes: Η λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στις ΗΠΑ – Εκθρόνισε τον Gates o Bezos

Οι δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική για το 2018 έχουν συνολική περιουσία-ρεκόρ ύψους 2,9 τρισ. δολ., από 2,7 τρισ. δολ. το 2017.

Αυτή τη φορά, το ελάχιστο ύψος περιουσίας που απαιτείται για την είσοδο στη λίστα έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 2,1 δισ. δολ., από 2 δισ. δολ. το 2017. Ακόμη και σε αυτά τα νέα ύψη, υπάρχουν 15 νεοεισερχόμενοι στη λίστα αυτής της χρονιάς. Αλλά περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι από ποτέ δεν κατάφεραν να μπουν στη λίστα φέτος. Πρόκειται για 204 Αμερικανούς, με περιουσίες που αριθμούν 10 ψηφία. Ο μέσος όρος της περιουσίας ενός συμμετέχοντα στη λίστα έφτασε τα 7,2 δισ. δολ., που επίσης συνιστά ρεκόρ, από τα 6,7 δισ. δολ. που ήταν πέρυσι.

“Βλέπουμε περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ποτέ, εν μέρει λόγω της ισχυρής αγοράς μετοχών και της συνεχιζόμενης τεχνολογικής έκρηξης. Για πρώτη φορά, πάνω από το ένα τρίτο των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων δεν κατάφεραν να μπουν στη λίστα των 400 πιο πλούσιων ανθρώπων στη χώρα” σχολίασαν οι Luisa Kroll και Kerry Dolan από τη Forbes Media.

Ο Jeff Bezos της Amazon, του οποίου η περιουσία αυξήθηκε κατά 78,5 δισ. δολ. σε έναν χρόνο ηγείται της λίστας αυτής της χρονιάς, με μια περιουσία ύψους 160 δισ. δολ. –κατά πολύ η μεγαλύτερη όλων των εποχών. Ο Bill Gates, με περιουσία ύψους 97 δισ. δολ., που είχε την πρώτη θέση για 24 συναπτά έτη, τώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας. Ο Warren Buffett, με περιουσία ύψους 88,3 δισ. δολ. βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ο Mark Zuckerberg του Facebook βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με περιουσία ύψους 61 δισ. δολ., παρότι είναι φτωχότερος κατά 10 δισ. σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Την πεντάδα συμπληρώνει ο Larry Ellison, με περιουσία ύψους 58,4 δισ. δολ.

Ο Donald Trump έπεσε στη 259η θέση, αλλά η περιουσία του παρέμεινε η ίδια σε σχέση με πέρυσι, στα 3,1 δισ. δολ. Το 2017 ο Τραμπ κατέλαβε τη 248 θέση.

Παράλληλα, το Forbes βαθμολόγησε, για πρώτη φορά, τα μέλη της λίστας βάσει του πόσοι φιλάνθρωποι είναι.

-Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Jeff Bezos είναι στην πρώτη θέση της λίστας, ενώ είναι επίσης η πρώτη φορά που κάποιος έχει περιουσία 12 ψηφίων στη λίστα του Forbes.

-Οι γυναίκες της λίστας είναι 57. Σε αυτές περιλαμβάνονται δύο που μοιράζονται τις περιουσίες με τους συζύγους τους και έχουν μπει στη λίστα μαζί τους (από 55 την προηγούμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων πέντε γυναικών που μπήκαν στη λίστα τους συζύγους τους).

-Οι αυτοδημιούργητοι είναι 269 (από 267 το 2017)

-Το νεότερο μέλος της λίστας: Evan Spiegel (συνιδρυτής/CEO του Snapchat), ετών 28, με περιουσία ύψους 2,3 δισ. δολ., από 3,1 δισ. δολ. το 2017. Είναι ένας από τους συνολικά 12 της λίστας κάτω των 40 ετών.

-Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία: Sumner Redstone, 95 ετών. Επίτιμος πρόεδρος της Viacom, με περιουσία ύψους 4,8 δισ. (143η θέση).

-Οι κλάδοι με τις περισσότερες συμμετοχές:

Χρηματοοικονομικά και επενδύσεις: 88

Τεχνολογία: 65

Τρόφιμα και Ποτά: 45

-Αυτοί που έμειναν εκτός: 17 άνθρωποι που ήταν στη λίστα του 2017 δεν τα κατάφεραν φέτος. Μεταξύ αυτών είναι:

Ο David Murdock, 95 ετών, που ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία στην περσινή λίστα. Τώρα διαθέτει περιουσία ύψους 2 δισ. δολ.

Ο Reid Hoffman, συνιδριτής του LinkedIn έχασε 1,5 δισ., βγαίνοντας έτσι από τη λίστα.

Ο Bill Gross, ιδρυτής της Pimco βγήκε από τη λίστα, αφότου έδωσε στη στην πρώην γυναίκα του πάνω από 1 δισ. δολ.

Ο Peter Buck, συνιδρυτής της Subway, η περιουσία του οποίου “έχασε την ορμή της” μαζί με την προβληματική του αλυσίδα σάντουιτς.

-Νεοεισερχόμενοι: 15 νέα άτομα μπήκαν στη λίστα Forbes 400 αυτή τη χρονιά. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται:

Ο ιδρυτής του Dropbox Drew Houston

Οι ιδρυτές του Wayfair Niraj Shah and Steve Conine

O επικεφαλής και συνιδρυτής της Ripple Chris Larsen, ο πρώτος που καταφέρνει να μπει στη λίστα χάρη στα στα κρυπτονομίσματα.

H πρόεδρος της αλυσίδας μπέργκερ In-N-Out Lynsi Snyder, η οποία στα 36 της είναι επίσης η πιο μικρή σε ηλικία γυναίκα στη λίστα.

loading...