Eτσι βλέπουν τον Ιησού οι Μουσουλμάνοι…

Πολλοί δε γνωρίζουν ότι ο Ιησούς αναγνωρίζεται από το Ισλάμ και έχει ιδιαίτερη θέση στο Κοράνι όπως και η μητέρα του, η Παναγία.

Μάλιστα, ο Ιησούς αναφέρεται στο Κοράνι σε 93 στίχους.

Οι διαφορές με τον χριστιανισμό είναι μεγάλες και βασικές, καθώς το Ισλάμ δεν δέχεται ούτε ότι ήταν γιος του Θεού ούτε ότι αναστήθηκε.

Υπάρχουν όμως και κάποιες ομοιότητες.

Παρακάτω, παρατίθενται έξι στοιχεία σχετικά με τον Ιησού και τη μητέρα του σύμφωνα με τη μουσουλμανική πίστη:

1. Τόσο ο Ιησούς όσο και η Μαρία, η μητέρα του, καθώς και ο αρχάγγελος Γαβριήλ αναφέρονται στο Κοράνι.

2. Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς (Ίσα, αποκαλείται στα αραβικά) ήταν ένας προφήτης του Θεού, γεννήθηκε από μια παρθένα (τη Μαρία) και θα επιστρέψει στη Γη πριν την Ημέρα της Κρίσεως για να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να πατάξει τον Αντίχριστο.

3. Για την Παναγία (Μαριάμ στα αραβικά) αφιερώνεται ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο Κοράνι, το  19ο κεφάλαιο, που έχει και το όνομά της. Θεωρείται η πιο ενάρετη γυναίκα στο Ισλάμ και είναι η μοναδική γυναίκα στην οποία γίνεται αναφορά στο ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων.

4. Κάθε φορά που οι Μουσουλμάνοι εκφέρουν το όνομα του Ιησού, όπως άλλωστε κάνουν και για τον Μωάμεθ και τα υπόλοιπα ιερά ονόματα της θρησκείας τους, το συνοδεύουν με την εξής φράση: «Να είναι ευλογημένος».

5. Οι Μουσουλμάνοι δέχονται ότι ο Ιησούς πραγματοποίησε θαύματα. Στο Κοράνι ο Ιησούς εμφανίζεται να γιατρεύει τυφλούς, λεπρούς, να ανασταίνει νεκρούς ακόμη και να δίνει ζωή σε πουλιά που ήταν φτιαγμένα από πηλό.

6. Το πρώτο θαύμα του Ιησού συμβαίνει με τη γέννησή του καθώς μίλησε ως νεογέννητο βρέφος και διακήρυξε πως είναι προφήτης του Θεού: «Και να διηγηθείς στο Βιβλίο (το Κοράνιο) (την ιστορία) της Μαριάμ, όταν αποσυρθεί από την οικογένειά της σε ένα τόπο στα Ανατολικά. Είχε τοποθετήσει ένα προπέτασμα (για να προφυλάξει τον εαυτό της) από αυτούς. Τότε στείλαμε σε αυτήν το πνεύμα μας (έναν άγγελο) που παρουσιάστηκε μπροστά της σαν ένα τέλειο ανθρώπινο πλάσμα. Μαριάμ 19:16-17 ».

loading...

2 thoughts on “Eτσι βλέπουν τον Ιησού οι Μουσουλμάνοι…

  1. Μέχρι τα 15 μου πίστευα στην ύπαρξη θεού. Όταν συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος μαστίζεται από δυστυχία, όταν είδα ότι δεν υπάρχει καμία (ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ) ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ που θα τιμωρήσει τους (ΚΑΚΟΥΣ) και θα προστατέψει τους καλούς, όταν είδα ότι μετά το θάνατο καταντάς μια αηδιαστική και ρυπαρή μάζια σάπιου κρέατος, όταν διάβασα τις κτηνωδίες που έκαναν διάφοροι τύποι ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ, ΝΕΡΩΝΑΣ, ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΧΙΤΛΕΡ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΙΜΟΒΟΡΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ), ξαφνικά αναρωτήθηκα (ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΛΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ ΘΕΟΣ? ΠΩΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ?) και κατέληξα ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Οι αληθινοί θεοί είναι αυτοί που έπλασαν μια θρησκεία για να χειραγωγούν και να κουμαντάρουν τα κρέατα.Κάποτε ο κόσμος ήταν βυθισμένος στο σκοταδισμό και πίστευε σε θεούς και αποκυήματα της φαντασίας. Σήμερα που η επιστήμη αποδεικνύει τα πάντα, το θεωρώ οτί κάποιος πρέπει να έχει πολύ χαμηλή πνευματική στάθμη και μεγάλο φόβο για το θάνατο, ώστε να πιστεύει σε αυτή το ανύπαρκτο όν. Θα έλεγα κι άλλα πολλά αλλά, ας είναι για την ώρα! Και οι παπάδες που έχουν την απειλή της κόλασης στο στόμα, να τη σκεφτούν, όταν ξεπατώνουν τα αγοράκια στο ιερό και κάτω από τα άμφια!

  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΠΙΣΤΕΨΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    ΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ
    ==========================

    Ο Σώρρας, ο «καρκινοπαθής» και το Ελλάνιο Ύδωρ

    Ο Αρτέμης Σώρρας, δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τα καμώματά του. Το τελευταίο του «μαργαριτάρι», έχει να κάνει με το λεγόμενο «Ελλάνιο Ύδωρ» που θεράπευσε καρκινοπαθή, πρώην συνεργάτη του.

    Ο Αρτέμης, αφού διέγραψε τον συνεργάτη του Δημήτρη Καζαμία, ισχυρίζεται πως τον διέσωσε από καρκίνο των λεμφαδένων και μέσα σε ένα μήνα τον θεράπευσε!

    Ο Καζαμίας βέβαια (αν και δεν χρειαζόταν), τον διαψεύδει.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ

    ΑΡΤΕΜΗ ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑ ΑΛΛΑ ΕΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕΣ

    ΣΕ ΕΨΑΧΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΡΥΒΟΣΟΥΝΑ

    ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ

    ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΥΣΤΗ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΕΙΧΑ

    —————————————-

    ΑΥΤΑ ΟΛΑ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΤΑ ΕΠΡΑΤΤΕ ΚΑΘ'ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ
    ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ Ο Η Ε

    https://alfeiospotamos.gr/?p=34495

    ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΗΣ: “ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ” … ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: “ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΞΑ “ΡΕΝΑ” ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ “ΡΟΥΑ”)…”
    Posted by Αλφειός Ποταμός at 19:14 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.ΣΥ. Tags:Αποκαλύψεις, Αρτέμης Σώρρας, Ελλάδα, Έλληνες, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Επικαιρότητα, Νέμεσις, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.ΣΥ.
    Ιούλ
    06
    2018

    ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΗΣ: “… ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ.
    ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ( ΓΙΑΤΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΕΖΑΝΤΑ ….. )
    ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ… ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ … ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΜΙΑ ΕΠΑΡΣΗ .. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ …” ( απομαγνητοφώνηση: Κατερίνα Διοτίμα Σπανού )

Comments are closed.