Π.Καμμένος: «Εγώ μιλάω μόνο με τον πρωθυπουργό και όχι με το Ν.Κοτζιά»

Άμεση ήταν η απάντηση του Π.Καμμένουν στο Ν.Κοτζιά και στην ερώτηση για τις σχέσεις του με τον ΥΠΕΞ αλλά και αν έχει συνομιλήσει μαζί του ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυναςείπε: «Εγώ μιλάω με τον πρωθυπουργό και όχι με τον Κοτζιά».

Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πέταξε το γάντι στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος τον κάλεσε χθες ουσιαστικά να θέσει θέμα δυσπιστίας στην κυβέρνηση, αν διαφωνεί για το Σκοπιανό.

Όπως είπε, «ακούω το σενάριο ότι οι ΑΝΕΛ θα πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι, πέφτουν μέσα στη Βουλή και με ψηφοφορία. Οποιος θέλει ας φέρει πρόταση στη Βουλή και τότε θα ανακαλύψουμε όλοι τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς».

Πρόσθεσε δε ότι «δεν νομίζω πως η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει έτσι, θα πάει σε εκλογές όποτε το αποφασίσει ο πρωθυπουργός». Προεξόφλησε πάντως ότι των εκλογών θα προηγηθεί η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 επέμεινε στην άποψη ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν αποτελεί νομικό όρο ή προϋπόθεση στη Συμφωνία των Πρεσπών, εν αντιθέσει με τα όσα υποστηρίζει ο Π. Καμμένος, ο οποίος χαρακτήρισε «άκυρο» το δημοψήφισμα στη γείτονα.

Μιλώντας ενώπιον των έξι βουλευτών του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε με διαφοροποιημένη θέση αναφορικά για το μέλλον της συμφωνίας των Πρεσπών και αυτό γιατί ενώ το βράδυ της Κυριακής μιλούσε για συνταγματική ακύρωση του κειμένου σήμερα περιέγραψε μια «ζωντανή» συμφωνία που όμως θα καθυστερήσει να έρθει στην ελληνική Βουλή.

«Ξεκινά μια νέα εποχή που μεταθέτει τη συμφωνία για πολύ μετά τον Μάρτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως «αποτελεί δικαίωση για τους ΑΝΕΛ ότι δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση τον Ιούνιο. Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η συμφωνία δεν θα τραβήξει. Το 70% του λαού των Σκοπίων δεν ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει στην παραχάραξη της ιστορίας».

Σε αντίστοιχη ερώτηση για το αν συνομιλεί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη είπε «είναι φίλος μου. Κάνουμε μαζί διακοπές στην Ικαρία».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο ικανοποιεί τους στόχους που είχε θέσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας πως «τα αναδρομικά των ενστόλων δόθηκαν και αντισταθήκαμε στην μείωση συντάξεων και μισθών».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το κόμμα ετοιμάζει δύο νομοσχέδια για την μείωση της φορολογίας που θα τα συζητήσει με τον πρωθυπουργό. «Θα έρθουν δύο νομοσχέδια που θα δίνουν φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα επενδύσουν μέσα στην επόμενη χρονιά» ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος άφησε αιχμές τόσο στις διοικήσεις των τραπεζών όσο και στους πολιτικούς προϊστάμενους που τις εποπτεύουν υποστηρίζοντας ότι συνεχίζεται η χρηματοδότηση «ΜΜΕ της διαπλοκής».

«Υπάρχουν κινήσεις από τράπεζες για χρηματοδότηση ΜΜΕ που έχουν πρόσωπα από το παρελθόν. Δόθηκαν 1,5 εκατ. ευρώ σε εφημερίδες που  χρωστούν σε τράπεζες και σε δημόσιο ενώ άλλες δεν πήραν τίποτα. Είδαμε τους Λακόπουλο, Λάμψια και Παπαχρήστο που επωφελήθηκαν από τα δάνεια του Ψυχάρη να επανέρχονται και αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δει η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η χρηματοδότηση ΜΜΕ της διαπλοκής».

Τέλος ο κ. Καμμένος είπε ότι στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του κόμματος προκειμένου να σχεδιαστεί η στρατηγική για τις εκλογές του 2019.

loading...

2 thoughts on “Π.Καμμένος: «Εγώ μιλάω μόνο με τον πρωθυπουργό και όχι με το Ν.Κοτζιά»

  1. Εσύ μίλα με τον ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΛΕΊΣΕ ΤΑ ΑΥΤΙΆ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΌ , να δούμε ποιος τελικά θα μιλήσει τελευταίος ;

  2. α ρε κακομοίρη που κατάντισες για μια καρέκλα, που όπου νάναι τη χάνης κιόλας, να σε κάνει μαγκιές το τίποτα που δεν είναι κάν βουλευτής….

Comments are closed.