Πειθαρχική δίωξη στον «αμαρτωλό» καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών -Σοκάρουν οι καταγγελίες

Πειθαρχική δίωξη αποφάσισε να ασκήσει η Σύγκλητος του ΤΕΙ Σερρών για τον καθηγητή που κατηγορείται ότι χρηματιζόταν και παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτητές με αντάλλαγμα να τους περάσει στα μαθήματα.


Σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη του ΤΕΙ στον ΑΝΤ1, θα ζητηθεί ο καθηγητής να απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του, ενώ σε κάθε περίπτωση, η Σύγκλητος αποφάσισε να συμβαδίσει με όποια απόφαση λάβει το υπουργείο Παιδείας.

Ο καθηγητής θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες δωροδοκίες που τον βαραίνουν.

Στο μεταξύ, μεγάλες διαστάσεις παίρνουν οι καταγγελίες για τη δράση του καθηγητή Κ.Κ. του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος συνελήφθη προχθές για δωροληψία και θα απολογηθεί –μαζί με τους δύο συνεργούς του– αύριο.

Με αφορμή τη σύλληψη το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρύτανη του ΤΕΙ Δημήτρη Χασάπη προκειμένου ο τελευταίος να ασκήσει άμεσα πειθαρχική δίωξη εναντίον του κατηγορούμενου καθηγητή. Επιπλέον, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα κινήσει τη διαδικασία ώστε ο κατηγορούμενος καθηγητής να τεθεί σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Σύγκλητος του ιδρύματος, τα μέλη της οποίας θα ασχοληθούν με το θέμα και αναμένεται να επιβάλουν κυρώσεις στον καθηγητή, με πιο πιθανή να μην αναλάβει φέτος μαθήματα.

Τα φακελάκια

Το κόλπο το οποίο είχε στήσει ο καθηγητής για περισσότερα από 15 χρόνια ήταν απλό. Δεν περνούσε φοιτητές από τα μαθήματά του, αν πρώτα αυτοί δεν του έδιναν φακελάκι ή δεν πήγαιναν σε… φροντιστήριο που είχαν οι δύο συνεργοί του, ώστε να πάρει μίζα. Μάλιστα, δεν λείπουν οι καταγγελίες από φοιτήτριες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι τους ζητούσε και ερωτικά ανταλλάγματα. Εντύπωση έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση βίντεο από τελετή ορκωμοσίας του 2015, κατά τη διάρκεια του οποίου φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών τον γιουχάρουν, τον αποδοκιμάζουν και ορισμένοι τον βρίζουν μόλις εμφανίζεται για να παραδώσει πτυχίο σε φοιτήτρια. Οπως έγινε γνωστό, πριν από περίπου δέκα χρόνια εξωτερικός συνεργάτης του ΤΕΙ, ο οποίος έκανε μαζί με τον συγκεκριμένο Κ.Κ. μαθήματα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να φύγει από το ΤΕΙ καταγγέλλοντας αντιπαιδαγωγικές μεθόδους. «Στις εξετάσεις έβαζε θέματα, τα οποία δεν είχαν διδαχτεί στους φοιτητές. Θαρρείς και το έκανε επίτηδες για να μην περάσει κανείς το μάθημα. Κόβονταν σχεδόν όλοι. Αποχώρησα καθώς αδυνατούσα να συνεργαστώ μαζί του και ενημέρωσα τη διοίκηση του ΤΕΙ», είπε στον «Ε.Τ.». Παραδέχθηκε ότι είχε ακούσει πολλά και διάφορα για τη δράση του καθηγητή. «Ακούγονταν πολλά. Αλλά δεν μπορούσα να τα στοιχειοθετήσω ή να τα αποδείξω», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κάλεσμα από πρύτανη

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και αφού πρώτα είχε παραδεχθεί ότι πριν από τρία χρόνια έγινε σε βάρος του καθηγητή μία γραπτή επίπληξη για διάφορες παρόμοιες καταγγελίες, ο πρύτανης του ΤΕΙ Δημήτρης Χασάπης καλεί τους φοιτητές να αποκαλύψουν επωνύμως στις αρχές όσα τυχόν γνωρίζουν για τη δράση του Κ.Κ. Μάλιστα, τους καθησύχασε λέγοντας ότι η πρυτανεία θα φροντίσει να διασφαλίσει την εγκυρότητα των πτυχίων τους με νόμιμο τρόπο». «Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι και ιδίως οποιοσδήποτε ήταν θύμα αυτής της κατάστασης και αυτών των ανθρώπων πρέπει οπωσδήποτε να το καταγγείλει, γιατί μόνο έτσι θα τιμωρηθούν αυτοί όπως τους αξίζει», δήλωσε και υπογράμμισε ότι «είναι άλλο να υπάρχει μια καταγγελία και άλλο να υπάρχουν 100 καταγγελίες». Πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν μπορεί να μπει στο αμφιθέατρο να διδάξει έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

«Με κάλεσε στο γραφείο του. Μου είπε πως θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί. Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ένα ποτό πρώτα και μετά βλέπουμε, είπε, τι θα γίνει με το μάθημα», ήταν η μαρτυρία φοιτήτριας που μίλησε στον ΑΝΤ1. «Για να περάσω τέσσερα μαθήματα του έδωσα 1.000 ευρώ. Ζητούσε 250 ευρώ το κάθε μάθημα για να βάλει βαθμό», κατήγγειλε άλλος φοιτητής.

Συγκλονιστικές είναι και οι καταγγελίες των γονέων των φοιτητών. «Εγώ ήμουν ήδη συνταξιούχος όταν η κόρη μου σπούδαζε στο ΤΕΙ. Μόλις πατήσαμε το πόδι μας στην πόλη, ακούσαμε για τη δράση του, αλλά τη θεωρήσαμε “κουτσομπολιό” και “κακίες”. Oμως, η κόρη μου περνούσε όλα τα μαθήματα εκτός του συγκεκριμένου καθηγητή. Ξαφνικά, ήρθε στο προφίλ της στο facebook αίτημα φιλίας από φροντιστήριο της πόλης, το οποίο την καλούσε να γραφεί αν ήθελε να περάσει τα εννέα μαθήματα του Κ.Κ. Εγώ δεν μπορούσα να τη βοηθήσω οικονομικά. Το κορίτσι αναγκάστηκε να δουλεύει για να συγκεντρώσει τα χρήματα. Από 250 ευρώ για κάθε μάθημα.

Eδωσε στο φροντιστήριο 2.250 ευρώ και τα πέρασε όλα», είπε o πατέρας. Τόνισε ότι ο καθηγητής τής πρότεινε να βγουν για καφέ, αλλά εκείνη αρνήθηκε. «Ωστόσο, είχε φίλες συμφοιτήτριές της, οι οποίες είχαν δεχθεί την πρόταση», πρόσθεσε και είπε ότι έχει ήδη ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της οποίας του είπαν ότι τη δικογραφία τη χειρίζεται πλέον ο εισαγγελέας Σερρών και πως αν κρίνει απαραίτητο θα επικοινωνήσει με την οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη σε βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τί πειθαρχική δίωξη καί μακακίες...., για να του επιβάλουν την φοβερή ''ποινή'' της επίπληξης;.... μπούρδες!... δηλαδή να τον μαλώσουν αυστηρά!... Στη φυλακή!.... τώρα στη φυλακή μαζί με Αλβανούς βαρυποινίτες, για να καταλάβει καλύτερα τί 'έκανε!.... Να του ζητάνε καθημερινά να δείχνει, όχι στήθος, αλλά κ@λαράκι καί με όλα τα παρεπόμενα!...... Μόνον έτσι θα επέλθει ο πλήρης ''σωφρονισμός'' του!.......-Τέτοια άτομα μόνο παλούκωμα..., προς παραδειγματισμόν!................. ...Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...