Τσίπρας σε Σταϊνμάιερ για τις αποζημιώσεις: Λύση με βάση το Διεθνές Δίκαιο

Την πεποίθηση ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα αποτελέσει την αφορμή για μια νέα αρχή στις ελληνογερμανικές σχέσεις, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο διάλογο που είχε με τον κ. Σταινμάιερ, ενώπιον τηλεοπτικών συνεργείων, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να αφήσουν πίσω τα 8 χρόνια των Μνημονίων και τα εκατέρωθεν στερεότυπα, που δηλητηριάζουν τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας προσβλέποντας σε ένα μέλλον ισότιμης συνεργασίας.

Ταυτόχρονα είπε ότι δεν πρέπει να κρύψουν «κάτω από το χαλί» τις όποιες διαφορές έρχονται από το μακρινό παρελθόν, για τις οποίες σημείωσε ότι «πρέπει να λυθούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο όλοι σεβόμαστε» και να δουλέψουν σκληρά προκειμένου να περιορίσουν τις ακραίες και λαϊκιστικές φωνές στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα μοντέλο συνεννόησης ανάμεσα σε δύο λαούς που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά χωρίς να υποτιμούν ο ένας την ιστορία και την ταυτότητα του άλλου, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα μοντέλο συνεννόησης ανάμεσα σε δύο λαούς που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά χωρίς να υποτιμούν ο ένας την ιστορία και την ταυτότητα του άλλου, ένα θαρραλέο βήμα που νομίζω ότι συμβάλλει στη σταθερότητα στα Βαλκάνια και κατ’ επέκταση στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η παραχώρηση του Ονόματος στα Σκόπια ,μπορεί να σταθεροποιεί την ειρήνη στα βαλκάνια αλλά αποσταθεροποιεί την μελλοντική ακεραιότητα της Ελλάδας. κύριε Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑ Ο ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ! ΜΗ ΤΟΥΡΘΕΙ ΑΠΟΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΕΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΧΑΛΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟΤΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΙ ΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ .ΟΥΤΕ ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΧΡΗΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ .ΒΛΕΠΕΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΘΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΜΗΣΑΜΕ ΤΟΥ ΝΤΟΊΤΣΑΝΤ ΟΥΜΠΕΡ ΑΛΛΕΣ ( ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]