ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ;;; Οι ΑΝΕΛ μπορεί να στηρίξουν πρόταση μομφής της ΝΔ για το Μακεδονικό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών οδεύσει προς την Βουλή άφησε ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού εταίρου, Θεόδωρος Τοσουνίδης, ανατρέποντας τις έως τώρα
ισορροπίες ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε στην ΕΡΤ πως εφόσον η Νέα Δημοκρατία δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ όταν αναλάβει την διακυβέρνηση, τότε οι ΑΝΕΛ «μπορούν να συζητήσουν» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόταση μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκαθάρισε όμως ότι εάν η ΝΔ δεν διατυπώσει ξεκάθαρη στάση οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να την βοηθήσουν να ανατρέψει την σημερινή κυβέρνηση και το έργο που έχει τελεστεί.

Ο κ. Τοσουνίδης επαναβεβαίωσε πως σε κάθε περίπτωση οι ΑΝΕΛ προτίθενται να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση εάν η συμφωνία των Πρεσπών κατατεθεί προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα απώλεια της δεδηλωμένης.

Επανέλαβε πάντως την εκτίμηση του κόμματος ότι η ΠΓΔΜ ούτως ή άλλως δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας και συνεπώς δεν θα προκύψει ζήτημα.

Επί του παρόντος η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ έχει καταθέσει στην Βουλή της γειτονικής χώρας την πρόταση για αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση, όμως δεν είναι βέβαιο πως θα συγκεντρώσει την ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων που απαιτείται.

Σε περίπτωση ήττας ο κ. Ζάεφ έχει δηλώσει ότι θα είναι υποχρεωμένος να προσφύγει άμεσα σε πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Τοσουνίδης υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ είναι το μοναδικό κόμμα που δικαιούνται να είναι περήφανοι για την εξ αρχής αντίθεσή τους στην συμφωνία των Πρεσπών. Κατηγόρησε τέλος την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ασκεί πιέσεις στα Σκόπια για την συνταγματική αναθεώρηση, αγνοώντας το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου όπου η συμμετοχή ήταν κάτω από το όριο εγκυρότητας.

loading...

5 thoughts on “ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ;;; Οι ΑΝΕΛ μπορεί να στηρίξουν πρόταση μομφής της ΝΔ για το Μακεδονικό

  1. ΝΑΙ αν η ΝΔ τάξει Υπουργείο στον Πάνο , έτσι απλά , δεν το έχετε μάθει ακόμη αυτό που λέει ο λαός ΟΛΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ

  2. ΚΑΤΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΝΟΥΛΗ ΝΑ ΣΝΙΦΑΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΩ ΚΙ ΕΓΩ

  3. Με το Μακεδονικό ζήτημα σε έξαρση,πέτυχαν να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν γύρω μας,και που μόνο για το καλό μας δεν γίνονται. Ξεχνάμε την φτώχεια του κόσμου,την μιζέρια,την εξαθλίωσή μας,οικονομική και ψυχική,ξεχάσαμε τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι στα χρόνια της κρίσης και κοιμουνται στα παγκάκια και στις εισόδους πολυκατοικιών.Αντ αυτου,μας στρέφουν την προσοχή μας στους κάθε λογής μετανάστες,που μπαίνουν παράνομα στην χώρα μας. Ξεχνάμε τους κομένους μισθους,τις κουτσουρεμένες συντάξεις,τα κομένα Δώρα που παίρναμε σαν εργαζόμενοι και σαν συνταξιουχοι,ξεχνάμε την ακρίβεια που μαστίζει την χώρα,παραβλέπουμε τα πανάκριβα καύσιμα και το λαθρεμπόριο που γίνεται σ αυτόν τον τομέα,και που κανείς από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν δεν έδειξε θέληση να πατάξει.Ολα αυτά όμως δεν θα πρέπει να μας κάνουν να παρατήσουμε και το θέμα της Μακεδονίας μας,που είναι εξ ίσου σοβαρό,και πρέπει να μήν επιτρέψουμε να γίνει το ξεπουλημα του ονόματος,σε νομάδες που κατοίκησαν στα Βαλκάνια πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του Μ Αλεξάνδρου.

  4. στην αρχαια σπαρτη ειχαν εναν εφιαλτη.τωρα εχουμε 300 εφιαλτες.ελληνα ο εχθρος δεν ειναι εξω αλλα μεσα στην ελλαδα ξηπνα επιτελους πριν ειναι αργα.

Comments are closed.