Σμπαράλια η Ορθοδοξία - Ρωσική βόμβα: Πανορθόδοξη για να εκθρονιστεί ο Βαρθολομαίος

Συνεχίζονται κατά κόρον οι αντιδράσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την απόφαση του Φαναρίου αναφορικά με την ουκρανική αυτοκεφαλία.


Το μέλος της Συνοδικής Βιβλικής Θεολογικής Επιτροπής του Πατριαρχείου Μόσχας, Αρχιεπίσκοπος Αντρέι Νοβίκουφ, αντέδρασε στις αποφάσεις της Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία προτείνοντας σειρά αντιμέτρων.

«Ενόψει της απόσχισης του πρώην Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης από την Εκκλησία, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία [θα πρέπει] να δημιουργήσει επισκοπές και ενορίες στην τουρκική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης”, γράφει ο πατέρας Andrey στη σελίδα του Facebook την Παρασκευή.

Προτείνει επιπλέον να πραγματοποιηθεί “μια πανορθόδοξη σύνοδος στη Μόσχα για να εκθρονίσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και μέλη της Συνόδου του”.

Επίσης, πρότεινε την διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και το «ανάθεμα της αίρεσης του ανατολικού παπισμού, συμπεριλαμβανομένου της ψευδοδιδασκαλίας για το δικαίωμα του Επισκόπου της Κωνσταντινούπολης να ακυρώσει και να αναθεωρήσει τα αναθέματα και τις τιμωρίες των κλάδων της Ορθοδόξου Εκκλησίας», έγραψε.


Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης θα πρέπει να κηρυχθεί ότι «έχει προκαλέσει σχίσμα, ότι εισήλθε σε κοινωνία με αναθεματισμένους και το ίδιο έχει υποπέσει σε σχίσμα», έγραψε ο Ρώσος ιερέας.

Η απόφαση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία καθιστά αδύνατη την ενότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με αυτήν, είπε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

«Ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης αναγνώρισε τους ηγέτες της διάσπασης, νομιμοποιώντας έτσι το σχίσμα που υπήρχε εδώ και πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα και κατά συνέπεια μας καθιστά αδύνατο να μείνουμε ενωμένοι με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας προμηνύοντας το σχίσμα στην Ορθοδοξία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «θα πρέπει να λάβει μέτρα”, ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορώ να περιγράψω τις ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, είναι σαφές σε εμάς ότι θα οδηγήσουν στη διάσπαση του Ορθοδόξου Κόσμου.Η κατάσταση μπορεί να θεραπευθεί μόνο αν αυτός ή κάποιος από τους διαδόχους του αποχωρήσει από αυτές τις καταπατήσεις και ισχυρισμούς για την κανονική επικράτεια κάποιου άλλου” .

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ περιέγραψε τα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου της Κωνσταντινούπολης για την παροχή αυτοκεφαλίας στην εκκλησία της Ουκρανίας ως πράξη πρόκλησης υποστηριζόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας είναι ενάντια σε εκείνες τις προκλήσεις που ο πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης σχεδιάζει τώρα με την άμεση δημόσια στήριξη της Ουάσινγκτον”, δήλωσε συγκεκριμένα.

Τέλος τα προβλήματα στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, καθώς και η διαμορφωθείσα κατάσταση γύρω από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, ήταν το επίκεντρο της συνάντησης του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Η πηγή επικαλούμενη δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρει ότι η συνάντηση έγινε εκτάκτως «μετά από την σκανδαλώδη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως να αναγνωρίσει ως αυτοκέφαλη την Εκκλησία της Ουκρανίας».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΙΑΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ .ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΟΠΩΣ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ) ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΝΑ ΔΙΔΕΤΕ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ Ν ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΔΟΞΕΣ ΧΩΡΕΣ .ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ Ο ΠΕΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ! ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ .Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ ,ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΩΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όσο και να ερευνήσουμε την ιστορία δεν θα βρούμε ούτε μία φιλελληνική πράξη των Ρώσων.
  Οι Σλαύοι ήταν και είναι ανθέλληνες.

  Μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού θυμήθηκαν τον πανσλαυισμό.
  Αυτόν πρωθεί ο Πούτιν.

  Τα σχέδιά προβλέπουν
  αποδυνάμωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και αναβάθμιση του Πατριαρχείου Μόσχας.

  Γιά πετύχουν τα ανθελληνικά τους σχέδια συκοφαντούν το Πατριαρχείο μας.
  Διεκδικούν και αυτοί το Βυζάντιο, με το επιχείρημα ότι οι Σλαύοι ήταν ο πολυπληθέσερος λαός του Βυζαντίου, από πενήντα και πλέον λαούς που κατοικούσαν στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

  Χρησιμοποιούν την Ορθοδοξία γιά τα γεωστρατηγικά τους σχέδια.

  Δυστυχώς υπάρχουν και Έλληνες που από αφέλεια ή και ιδιοτέλεια συμπράττουν στον πανσλαυισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]