Χαμός με την κατάληψη του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική! «Δεχθήκαμε λεκτική και σωματική βία»

Ο Ρουβίκωνας που εκδιώχθηκε από το γραφείο 516 στη Φιλοσοφική, που είχε καταλάβει και χρησιμοποιούσε ως γραφείο, το επανακατέλαβε περίπου στις 13.00.
Δύο από τους καθηγητές που είχαν σχηματίσει νωρίτερα ανθρώπινη αλυσίδα, ώστε ο χώρος να μην
λειτουργήσει ως γραφείο του Ρουβίκωνα, όπως είχαν ανακοινώσει τα μέλη του ότι θα γίνεται κάθε Τετάρτη, μίλησαν για τη στιγμή της επανακατάληψης.

«Το πανεπιστήμιο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για την κάθε οργάνωση που θέλει να έρθει να κάνει την λειτουργία της. Δεν είναι ο ρόλος των καθηγητών να κάνουν ανθρώπινες αλυσίδες…Στην ανθρώπινη αλυσίδα, κάποια στιγμή ήρθαν και μας έσπρωχναν, προσπαθούσαν να μας βγάλουν μπροστά από την πόρτα για να μπουν με τη βία. Και λεκτική βία δεχθήκαμε και σωματική», είπε ο Στάθης Ευσταθόπουλος.

«Έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο»
«Ήταν μία συμβολική κίνηση (σ.σ. η ανθρώπινη αλυσίδα), ώστε να δείξουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να εισβάλουν και να εγκατασταθούν μέσα στη σχολή τέτοιες ομάδες. Έγινε μια ειρηνική αλυσίδα.

Εμφανίστηκε κάποια στιγμή μία ομάδα που αυτοπροσδιορίστηκε ως Ρουβίκωνας. Δεν ήταν φοιτητές της σχολής. Προσπάθησαν να κάνουν μία βίαιη επίθεση και να εισβάλουν στο χώρο. Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση. Νομίζω ότι εκεί έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Στο τέλος αφού αποχώρησαν οι ευρισκόμενοι, εισέβαλαν σπάζοντας την κλειδαριά και ξαναμπήκαν μέσα στο χώρο», τόνισε η κα Καραμαλέγκου.

loading...

1 thought on “Χαμός με την κατάληψη του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική! «Δεχθήκαμε λεκτική και σωματική βία»

  1. ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ. ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ..

Comments are closed.