Το «υπερ-όπλο” που διαθέτουν Ελλάδα και Αίγυπτος και φοβίζει την Τουρκία

Η Αίγυπτος, με την οποία η Ελλάδα αναπτύσσει όλο και περισσότερο τη συνεργασία και σε στρατιωτικό επίπεδο, εξοπλίζεται μεθοδικά, παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το Κάιρο, μετά την ενίσχυση του ναυτικού και της αεροπορίας με νέα πλοία και
αεροσκάφη, προχωρά σε μία ακόμη σημαντική κίνηση: στην αγορά του στρατηγικού όπλου που λέγεται Scalp! Ένα όπλο που η Ελλάδα διαθέτει στο αεροπορικό της οπλοστάσιο και αποτελεί πραγματικό πονοκέφαλο για την Τουρκία.

Όπως γράφει το Militaire.gr κύριο χαρακτηριστικό του πυραύλου Scalp, είναι ότι μπορεί να χτυπήσει στόχους εδάφους σε απόσταση άνω των 250 χιλιομέτρων, κρατώντας έτσι τους Έλληνες πιλότους ασφαλείς μακριά από τα εχθρικά αντιαεροπορικά.

Το θέμα των Scalp για την Αίγυπτο, συζητήθηκε στη συνάντηση της 2ας Οκτωβρίου μεταξύ της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας και του Αμερικανού ομολόγου της, στη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι. Οι ΗΠΑ δημιουργούν προβλήματα στην πώληση των γαλλικών όπλων και η Γαλλίδα υπουργός ζήτησε από τον Μάτις να σταματήσουν το “φρενάρισμα” της πώλησης, μέσω του “διεθνούς κανονισμού διακίνησης όπλων” (ITAR).

Η Ελλάδα έχει στο οπλοστάσιό της ικανό αριθμό Scalp οι οποίοι εκτοξεύονται από τα αεροσκάφη Mirage 2000. Είναι το όπλο που αποτελεί πονοκέφαλο για την Τουρκία και μας παρέχει σημαντικό πλεονεκτημα. Είναι τόσο σημαντικό που δεν είναι λίγοι εντός της ΠΑ, που υποστηρίζουν πως η συντήρησή τους είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να γίνει χωρίς δεύτερη σκέψη.

loading...

2 thoughts on “Το «υπερ-όπλο” που διαθέτουν Ελλάδα και Αίγυπτος και φοβίζει την Τουρκία

  1. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ….ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΠΑ…ΑΝΤΕ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΜΙΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΗ Η ΕΡΤ1? ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ?….

  2. ο πορδοβροντης αρτεμης και το υπεροπλο βροντοπορδιστε γιατι χανομαστε τις κλανιες χωρις καυσιμα πρωτοι ερριξαν η elen manesi
    και ο morfeas sky-zagklaras mad dog οπως σας το λεω το ζευγαρι και ο πατεροκωλαρακις βριζουνε

Comments are closed.