ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΚΕΨΕΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; Ή ετοιμάζεται νέος πολιτικός φορέας;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
[email protected]
www.egerssi.gr

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας την 27ης Σεπτεμβρίου 2018, μετείχαν περί τους πενήντα εξαιρετικούς Έλληνες Πολίτες, διαπρεπείς επιστήμονες, Δικηγόροι, Οικονομολόγοι, Διευθυντικά Στελέχη και Επιθεωρητές Τραπεζών, Πρόεδροι Κομμάτων, Μηχανικοί, Συνθέτες, Επιχειρηματίες, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Επιθεωρητές Οικονομικών, Στρατιωτικοί, Γεωπόνοι, Διευθυντές Συνεταιρισμών  και άλλοι!

Παραβρέθηκαν εκεί, καταθέτοντας προτάσεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, που αφορούσαν τις τρέχουσες εξελίξεις! Έγινε ανάλυση που θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλυθεί με μεστό πρωτότυπο και πειστικό λόγο, στον δοκιμαζόμενο λαό, θύμα των αγρίων Μνημονιακών μέτρων!
Αυτή η “ομήγυρης” στο σύνολό της, στατιστικά χαρακτηρίζεται ως σημαντικό φαινόμενο συγκυρίας, και συνύπαρξης αριθμού “προσωπικοτήτων” που βρέθηκαν  σε κοινό τραπέζι συζητήσεων ενός πραγματικού και ρεαλιστικού δημοκρατικού διαλόγου!

Έκφραση ανησυχίας της ελληνικής οικογένειας…

Ο Δ.Κ. Στρατηγός ε.α. συνεπικουρούμενος από τον Δ.Π. Πανεπιστημιακό Καθηγητή Νομικής, στην εισήγησή τους σε αυτήν την μάζωξη, έκαναν μια εξαιρετική περιγραφή των προσδοκιών του λαού, που θα φρόντιζε την επίλυση των προβλημάτων των Ελλήνων μέσα στην Πατρίδα τους. Διερευνήθηκε η εξεύρεση πειθούς και η μεθόδευση εφαρμογής των αναγκαίων προγραμμάτων ανάκαμψης της εξαθλιωμένης ελληνικής Κοινωνίας. Επικεντρώθηκαν στην κατάδειξη των σημερινών προβλημάτων που δημιουργήθηκε από τις Μνημονιακές Κυβερνήσεις. Επεσήμαναν ότι επιβάλλεται η υπέρβαση της ασφυκτικής πολιτικής τακτικής και ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων για την επιβίωση της ελληνικής Οικογένειας. Έκαναν προτάσεις αντιμετώπισης της σημερινής πραγματικότητας. Επ’ αυτών έγιναν τοποθετήσεις και ακολούθησε συζήτηση υψηλού επιπέδου! 
Εμείς ακούσαμε τα παρακάτω εισηγητικά και την συζήτηση που ακολούθησε, και δεσμευτήκαμε προς το παρόν να μην αναφέρουμε ιδιαίτερες λεπτομέρειες και ονοματεπώνυμα συμμετεχόντων, αλλά δεσμευόμαστε σε επόμενη δημοσίευση στην Ελεύθερη Ώρα, να το πράξουμε με περισσότερες λεπτομέρειες!

Βαθιά η θεσμική, πολιτική και οικονομική κρίση…

Ωστόσο, είχαμε την “άδεια” να καταγράψουμε από την εισήγηση των Δ.Κ. και Δ.Π. τα παρακάτω:
«Δεν χρειάζονται πλέον λόγια για να πειστεί ο ελληνικός λαός, ότι υπάρχει βαθιά θεσμική, πολιτική και οικονομική κρίση. Την οποία εμπνεύστηκαν και επέβαλαν οι “Θεσμοί” – Δανειστές της Ελλάδας. Ο λαός το βλέπει, το αισθάνεται, όπου και αν σταθεί, όπου και αν κοιτάξει, με όποιον και αν μιλήσει. Οι ταμπέλες και το πρόσημο του “Αριστερού”, “Δεξιού” ή όποιου  άλλου, είναι έξω από τις αναζητήσεις του για κάποιον πολιτικό φορέα, που θα σταθεί δίπλα του και θα μπορέσει να τον βγάλει από τα δεινά του!
Ποιος όμως, άραγε, είναι εκείνος ο πολιτικός φορέας που να μπορεί να εκφράσει αυτήν τη δημοκρατική Πατριωτική αυτοπεποίθηση και που θα δώσει νόημα στην  έννοια της Δημοκρατίας, των κοινωνικών δεδομένων, της συνοχής και ενότητας του ελληνικού λαού;
Ποιος  μπορεί να είναι ο πολιτικά επιδιωκόμενος στόχος ενός Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος, για το σήμερα και το αύριο, στον περίεργο και βάναυσο αυτόν κόσμο που διαμορφώνεται μπροστά μας;

Δημιουργείται νέος πολιτικός φορέας;

Γρήγορα θα δοθούν οι απαντήσεις για ένα Δημοκρατικό, Πατριωτικό Κίνημα, στο μέγεθος  της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Πατρίδας μας.
Είναι η ευκαιρία να αντιταχθεί στο σύστημα ΜΙΑ νέα πολιτική δύναμη!
Η φθορά της κυβέρνησης, επιβεβαιώνει, την καθίζηση που παθαίνουν οι κυβερνήσεις των Μνημονίων, ανεξάρτητα από το χρόνο θητείας που κυβέρνησαν.
Επίσης, οι Μνημονιακές κυβερνήσεις, μετά από κάποιο διάστημα της κυβερνητικής τους θητείας, αρχίζουν και καλλιεργούν τις δικές τους αυταπάτες, αλλά και τα success story τους σε ό,τι αφορά το έργο που έχουν πετύχει, μέχρι να πάρουν την ψυχρολουσία των δημοσκοπήσεων!
Τότε τα αμείλικτα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που οι ίδιες οι κυβερνήσεις έχουν παραγγείλει, φέρνουν και την ανώμαλη προσγείωσή τους. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, προσπαθούν να περιορίσουν το όποιο κόστος τους μεταφέροντας το πολιτικό τους παιχνίδι μεταξύ δύο κομματικών μονομάχων και πάντα με ψεύτικα ερωτήματα, περί  της δήθεν καταλληλότητας τους και του χώρου που δηλώνουν  ότι εκπροσωπούν.
Πρόοδος ή συντήρηση, φωνάζουν, και δεν τους νοιάζει καθόλου και ούτε ντρέπονται, αφού γνωρίζουν ότι αποτελούν το ίδιο νόμισμα σε αντίθετη όμως θέαση, αλλά…. ελπίζουν! Σε τι ακριβώς ελπίζουν;
Ελπίζουν στην προτίμηση του κόσμου σε έναν εκ των δύο και με μικρές απώλειες για τον δεύτερο, για να είναι έτοιμοι για επάνοδο στην επόμενη στροφή, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι πολιτικές,  που τους επιβάλουν και εφαρμόζουν εξωγενείς παράγοντες,  δεν μπορούν να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η φασιστική τακτική ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ…

Ταυτόχρονα όμως, με αγαστή και αθόρυβη – υπόγεια “συνεργασία”, οι  δύο “μεγάλοι μονομάχοι”  περιορίζουν κάθε αντίθετη φωνή, ή κάθε νέο πολιτικό φορέα, αρνούμενοι να τους δώσουν βήμα και μικρόφωνο,  δημόσιο ή ιδιωτικό, ελπίζοντας αρχικά στην σταδιακή τους αποδόμηση μέχρι την ολική  εξαφάνισή τους.
Και εδώ ακριβώς στην κρίσιμη αυτή στιγμή, είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, να συγκροτηθεί ένας νέος πολιτικός φορέας, που  θα σταθεί απέναντι από τις  κρατούσες πολιτικές κοινοβουλευτικές δυνάμεις, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία πολιτικού ρεύματος σύγκλησης ΟΛΩΝ των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων.  Αυτή η σύγκληση είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να ανατραπεί στην πράξη  ο άνισος και άδικος συσχετισμός δυνάμεων που έχουν επιφέρει οι κρατούντες,  μεταξύ της κοινωνίας και των εκπροσωπούμενων Μνημονιακών δυνάμεων της Βουλής. Μόνον έτσι, με αυτόν τον μαζικό τρόπο και όχι με την πολυδιάσπαση των διαφόρων ομάδων, συλλογικοτήτων και κομμάτων, μπορεί να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αυτό  το έχει ανάγκη η χώρα μας  και οι πολίτες της!
Για όλους εμάς λοιπόν,  που δεν συμμεριζόμαστε την αυτοϊκανοποίηση των κυβερνητικών έργων και των “επιτευγμάτων”, αλλά ούτε ελπίζουμε σε κάτι καλλίτερο με την αντικατάστασή τους  με  δοκιμασμένες πολιτικές δυνάμεις, που καρτερικά αναμένουν και πάλι τη σειρά τους,  πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε και να ενισχύσουμε  ΤΩΡΑ  το μεγάλο ταξίδι της ανατροπής, αφού έχουμε και δυνάμεις και γνώσεις και αντοχές…»!

Επίλογος…

Υπήρξε η υπόσχεση, πως θα υπάρξει νέα συνάντηση στα μέσα του Οκτωβρίου και βεβαίως τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα!
Θα υπάρξει ίδρυση νέου πολιτικού Δημοκρατικού – Πατριωτικού Φορέα, όπως αποκαλύφθηκε; 
Θα τον στελεχώνουν άτομα που δεν ενέχονται στα καταστροφικά για την Πατρίδα και το λαό της, Μνημόνια;
Θα είναι ένα κόμμα για την Ελλάδα και ΜΟΝΟ;
Θα έχει πραγματικές λύσεις για τα εθνικά μας θέματα, αλλά και για την οικονομική κρίση πού μαστίζει τον ελληνικό λαό επί 8 χρόνια;
Θα αναμένομε λοιπόν, την επόμενη σύναξη και εδώ θα είμαστε για περισσότερες πληροφορίες!

loading...