Η ΑΠΑΝΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ




Γράφει ο Χρήστος Χωμενίδης 
ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ, «δικαιούστε το επίδομα;», «δικαιούστε τη ρύθμιση;», «δικαιούστε δώδεκα, είκοσι τέσσερις ή τριάντα έξι δόσεις;», «χάσατε τη ρύθμιση…», «χρειαζόμαστε συμπληρωματικά έγγραφα για το επίδομα!», «ποιον είχατε εργοδότη το δεύτερο εξάμηνο του 2011;», «σε ποιον κάνατε μεταφορά μέσω τραπέζης στις 28 Μαρτίου του 2013, στις εννέα και είκοσι οκτώ το πρωί; Πώς; Δεν θυμάστε; Τα σημειώνουμε, κυρία μου, αυτά!»…
Η φίλη μου μού τηλεφώνησε σκασμένη.
«Βαρέθηκα! Μπούχτισα! Δεν αντέχω άλλο να ασχολούμαι με τα λεφτά! Δεν είναι ότι έχω το κράτος συνέταιρο – ή μάλλον κεχαγιά στην τσέπη μου -, πως η κάθε μου συναλλαγή πρέπει να δηλώνεται και η κάθε μου ανάγκη να αποδεικνύεται στο ακέραιο προκειμένου να εξυπηρετείται. Δεν είναι ότι όποιος αμείβεται σχετικά καλά θεωρείται πλέον προνομιούχος, ύποπτος για υπεξαίρεση του λαϊκού πλούτου, στυγνός καπιταλιστής. 
Δεν είναι ότι η φορολογία στην Ελλάδα δεν έχει ανταποδοτικότητα, πως άλλο πράγμα να σου παίρνουν το μισό εισόδημα στη Δυτική και τη Βόρεια Ευρώπη και να σου εξασφαλίζουν εκπαίδευση και περίθαλψη υψηλού επιπέδου και άλλο να σου τύχει να νοσηλευτείς εδώ και να αναγκάζεσαι να τρέχεις στο πλησιέστερο φαρμακείο για να αγοράσεις γάζες… Είναι ότι ο έλληνας πολίτης τείνει να καταντήσει επαγγελματίας ασφαλισμένος και φορολογούμενος!
Υπολόγισε πόσο χρόνο ξοδεύουμε συνωθούμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες για να τακτοποιήσουμε κάποια υπόθεσή μας. Με πόσους υπαλλήλους συνδιαλεγόμαστε, τι διαδρομές κάνουμε από γραφείο σε γραφείο μπας και πιάσουμε την άκρη του νήματος. 
Αναλογίσου τις σισύφειες προσπάθειές μας να επωφεληθούμε από την ψηφιακή τεχνολογία – «έπεσε πάλι το σύστημα… ελάτε αύριο το πρωί….», σου χαμογελάει απολογητικά η κοπέλα στο υπουργείο – τι φταίει κι εκείνη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ





loading...

2 thoughts on “Η ΑΠΑΝΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

  1. δεν ειναι ναζιστικη η φορολογηση ειναι κομουνιστικη
    οι κομουνιστες κυβερνουν δεν κυβερνουν οι ναζι….

  2. "Η ΑΠΑΝΡΩΠΗ ΚΑΙ Κ Ο Μ Μ Ο Υ Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Σ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ"…

    ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ"!

    ΔΗΛΑΔΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ!!!

Comments are closed.