Οι παθογένειες του Πατριωτικού χώρου

«Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια», διατράνωνε ο Αριστοτέλης όταν διαφωνούσε με τον σεβαστό δάσκαλό του Πλάτωνα, αποδίδοντας στην ΑΛΗΘΕΙΑ την υπέρτατη όλων αξία.
Και η αλήθεια είναι ότι ο λεγόμενος πατριωτικός χώρος στην πατρίδα μας νοσεί θανάσιμα. Και τούτο γιατί στο χώρο αυτό λείπει η ενότητα επειδή απουσιάζουν η ειλικρίνεια και η ανιδιοτέλεια.
Αντιθέτως περισσεύουν ο εγωκεντρισμός, η ιδιοτέλεια, η φιλαυτία και η φιλαρχία. Δεν είναι τυχαίο επομένως που η πατρίδα μας βρίσκεται στην τραγική αυτή κατάσταση, με αμφίβολη πλέον την πιθανή πορεία επιστροφής.
Ακολουθεί επί του θέματος Δελτίο Τύπου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ που απλά λέει τα πράγματα με το όνομά τους!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πριν από δύο χρόνια, άνθρωποι που δε γνωριζόμασταν μεταξύ μας, ενώσαμε δυνάμεις, δημιουργώντας την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, με μοναδική φιλοδοξία να αγωνιστούμε Υπέρ Χριστού και Πατρίδας. Βασικό ενοποιητικό στοιχείο της ανθρωπογεωγραφίας μας: άτομα καταξιωμένα στους χώρους επαγγελματικής μας παρουσίας, μέσα στην κοινωνία, που δεν υπήρξαμε ποτέ ανεπάγγελτοι επαγγελματίες της πολιτικής, κομματικοδίαιτοι ή κρατικοδίαιτοι, χωρίς βεβαρημένο παρελθόν, χωρίς «κρυμμένους σκελετούς» που δημιουργούν εξαρτήσεις.
Σε αυτόν τον αγώνα εισήλθαμε με ανιδιοτέλεια, λειτουργώντας πάντα στη βάση της ελληνορθόδοξης ανθρωπιστικής συλλογικότητας (απόρριψη του παλαιοκομματικού αρχηγοκεντρικού μοντέλου, με κυρίαρχο όργανο μια Διοικούσα Επιτροπή, από άτομα εγνωσμένου κοινωνικού, επιστημονικού, επαγγελματικού κύρους).
Υλοποιώντας τον οδικό χάρτη αυτής της προσπάθειας οργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία, με τις δικές μας πάντα δυνάμεις και εξ ιδίων, δεκάδες επιτυχημένες πολυπληθείς εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και εκατοντάδες συναντήσεις σε όλη την ελλαδική επικράτεια. Απόρροια αυτής της δραστηριότητας η ολοκλήρωση της στελέχωσης της οργάνωσής μας με τοπικές επιτροπές σε όλη την Ελλάδα.
Η δραστηριότητα μας αυτή εξ αρχής στοχοθετούσε, με την παράλληλη επεξεργασία ενός προγράμματος – πρότασης εναλλακτικής, ελληνικής, πατριωτικής διακυβέρνησης, στη σύμπηξη ενός γνήσιου πατριωτικού πόλου. Στη βάση αυτή λάβαμε πρωτοβουλία στα τέλη του 2017 για δημιουργία ενός μετώπου κοινής εκλογικής καθόδου πατριωτικών δυνάμεων. Προς τούτο, προτείναμε ένα γραπτό κείμενο συνεργασίας, με τα βασικά προτάγματα αυτής της κίνησης, τις τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά και το σαφή αποκλεισμό όσων έχουν ψηφίσει μνημόνια ή έχουν βεβαρημένο πολιτικό ή ποινικό παρελθόν. Η αποληκτική συνιστώσα αυτής της πρωτοβουλίας κατέτεινε στην αναζήτηση ενός κοινού τόπου και λύσεις κοινής αποδοχής. Δυστυχώς όμως, ενώ όλοι οι αποδέκτες αυτής της πρότασης αποδέχονταν ασμένως το γραπτό κείμενο συνεργασίας, εν τοις πράγμασι ακύρωσαν αυτήν την προσπάθεια, είτε λόγω ιδιοτέλειας – αρχηγισμών, είτε λόγω έλλειψης σοβαρότητας, είτε αδυναμίας.
Στη βάση αυτή αποδεχθήκαμε και χαιρετίσαμε την πολιτική κίνηση της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε., εκδηλώνοντας την καλοπροαίρετη βούλησή μας για συστράτευση, καθ’ ην στιγμή ο επικεφαλής της Ελευθέριος Συναδινός αποδέχθηκε (δια του λόγου του, πολλάκις επαναλαμβανόμενου) τα δύο προαπαιτούμενα που του θέσαμε: την αποκήρυξη του μορφώματος της Χ.Α. (που για εμάς λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης του συστήματος, η δε ηγετική της ομάδα, σε αντιδιαστολή με τις εκατοντάδες χιλιάδων έντιμων, αξιόλογων, πατριωτών ψηφοφόρων της, είναι νεοναζιστές, νεοπαγανιστές κ.α.) και την αποδοχή του ως άνω κειμένου συνεργασίας.
Ουαί όμως! Η αναντιστοιχία λόγων και έργων, η ανακολουθία και η μη τήρηση των συμφωνηθέντων σε όλο τους το μεγαλείο. Πίσω από λεκτικές υπερβολές και κενολογίες περί «απλών στρατιωτών» επιχειρήθηκε μία πλήρης απαξίωση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, με μία σειρά ενεργειών που απάδουν της λογικής μίας έντιμης συνεργασίας. Παρά το γεγονός ότι πολλάκις προειδοποιήσαμε, εισπράξαμε επιμονή στο παλαιολιθικό πολιτικό χθες, παιχνίδι καθυστερήσεων και επιπλέον οργανωμένη προσπάθεια προσεταιρισμού στελεχών μας!
ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν εμείς, ένεκα της υφολογικής ποιότητας της ανθρωπογεωγραφίας και της εν γένει προσπάθειας μας, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε κυτίο υποδοχής αποτυχημένων στελεχών διαφόρων κινήσεων, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να συγχρωτισθούμε με πολιτικά απολιθώματα, με δήθεν …υπερπατριώτες, με δωδεκαθεϊστές, καθώς και με άτομα που επιμένουν, όπως δηλώνουν, να είναι “υπερήφανοι” που υπηρέτησαν το προαναφερόμενο μόρφωμα. Σε τελική ανάλυση εμείς δεν επιθυμούμε να εκλεγούμε οπωσδήποτε και με όποιο τίμημα βουλευτές.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ενός πραγματικά γνήσιου, ουσιαστικά αντισυστημικού, ελληνορθόδοξου πατριωτικού πόλου, που θα συμμετάσχει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, οψέποτε αυτές γίνουν. Το διακύβευμα είναι ένα: σε μία Ελλάδα που αφελληνίζεται και αποορθοδοξοποιείται συστηματικά, ο αγώνας είναι και πάλι για του ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ…
Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ   

Νίκος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

loading...

4 thoughts on “Οι παθογένειες του Πατριωτικού χώρου

  1. Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΤΕ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ". ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ, ΟΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΡΧΗΓΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ: 0,4% ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ. (ΙΩΑΝΝΗΣ)

  2. ksipnistere.com/2018/10/13_10.html

    ΟΥΣΤ μασονοκ@λοτρυπιδεs βρωμιαρηδεs!!!

  3. Απο τα σκα..τα στο φτυαρι το πληθος της Ελλαδος, τι χρυσες αυγες και ελευθερες πατριδες θα σωσουν τι?
    Το τσουρμο που κατελαβε την χωρα τουτη και θωρει πως ελληνας ειναι.

Comments are closed.