Εκεί που αρχίζει η «Βασιλεία του Θεού» τελειώνει το αληθινό, το πλήρες νόημα της φυσιολογικής ζωής!

Το πουλί και το μνι στον ιουδαιοχριστιανισμό.

Ο απόστολος Παύλος, δείχνοντας τον μισογυνισμό του και την αποστροφή του προς το γυναικείο φύλο το δήλωσε ξεκάθαρα: «Καλόν ανθρώπω γυναικός μη άπτεσθαι (Καλόν είναι εις τον άνθρωπο να μην εγγίζει και να μη γνωρίσει διόλου γυναίκα)», δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι… η γυναίκα δεν
είναι άνθρωπος! (Α΄ Κορινθ. Ζ΄,1-2). Και πιο κάτω: «θέλω γαρ πάντας ανθρώπους είναι ως και εμαυτόν», δηλ. «θέλω να είναι όλοι οι άνθρωποι, όπως είμαι και εγώ, δηλ. άγαμοι και ανέραστοι» (Α΄ Κορινθ. Ζ΄, 7).

Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι μαθητές του Ιησού, οι «πάνσοφοι αλιείς», οι οποίοι, μετά από μια συζήτηση με τον δάσκαλό τους περί χωρισμού και διαζυγίου, η οποία καταλήγει σε προτροπή υπέρ της παρθενίας και της αγαμίας, ακόμα και υπέρ του ευνουχισμού(!), αφού τα ζύγισαν καλά τα πράγματα με το σύνδρομο της εβραϊκής συμφεροντολογίας, καταλήγουν στο συμπέρασμα: «ει ούτως εστίν η αιτία του ανθρώπου μετά της γυναικός, ου συμφέρει γαμήσαι (δεν συμφέρει να έρχεται κανείς εις γάμον)»! (Ματθ. ΙΘ΄ 9-12).

Ο “μέγας” Αθανάσιος, έλεγε: «Δύο δρόμοι υπάρχουν στη ζωή. Ο ένας είναι του γάμου,
ο μέτριος. Ο άλλος είναι της παρθενίας, αγγελικός και ανυπέρβλητος».

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος γράφει: «Τόσο πολύ προέχει του γάμου η παρθενία, όσο ο ουρανός από τη γη». Και ο Τερτυλλιανός συμβούλευε: «Αυτοί που έχουν γυναίκες να κάνουν σαν να μην τις έχουν» (!), δηλ. απλά να τις κοιτάζουν και να σφυρίζουν αδιάφορα!

Ένας εκκλησιαστικός ύμνος τονίζει πως οι πραγματικά ηθικοί άνδρες είναι «οι ανδρικώς την φύσιν εκβιασάμενοι ασκητές άγιοι», αφού κατάφεραν να νικήσουν τις βιολογικές ορμές τους, βιάζοντας τη φύση και ο Ισαάκ ο Σύρος δηλώνει ότι «Η παρθενία είναι η κορυφαία των αρετών».

Αλλά αν είναι ιδανικό η παρθενία, η αγαμία και ο μοναχισμός και το ιδανικό αυτό θεωρητικά αποφάσιζε μια μέρα να το ακολουθήσει όλη η ανθρωπότητα, οραματιζόμενη την... Παραδείσια παρθενία και βασιλεία, τότε μετά από πενήντα έως εκατό χρόνια θα εξέλιπε η ζωή από τον πλανήτη!

Άγαμοι θύτες λοιπόν ο απόστολος Παύλος, οι «άγιοι» απόστολοι και οι Πατέρες της εκκλησίας με τις παράλογες, διαστροφικές (μη φυσιολογικές) και αντικοινωνικές απόψεις τους και θύματα όσοι και όσες από το «χριστεπώνυμο ποίμνιο» ακολούθησαν τη γνώμη τους,

Γι αυτό και οι περισσότεροι μοναχοί και ασκητές των θρησκειών έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου, αφού δεν έχουν να χάσουν και πολλά πράγματα από μια “ζωή μισή”, από μια ζωή όμοια με θάνατο! «Γενού ως νεκρός κατά την ζωήν και θέλεις ζήσει μετά θάνατον», προτρέπει ο Ισαάκ ο Σύρος στα «Ασκητικά» του.

Έτσι, αποστεωμένοι και άφροντεις, πετάνε τη ζωή τους στα σκουπίδια για μια παραίσθηση ανατολίτικης προέλευσης, μέσα από τα δεσμά της μεταθανάτιας ελπίδας και της σωτηριολογικής εξάρτησης, με τα οποία η αίσθηση της πραγματικότητας μετατρέπεται σε παραίσθηση μιας θολής υπερβατικότητας!

Ζαγκλάρας Στέργιος

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

45 σχόλια :

 1. ***************************************************
  Όταν κάποιος θέλει να διαστρέψει την αλήθεια χρησιμοποιεί αποσπάσματα κι όχι την συνολική διδασκαλία της Ορθόδοξης πίστης.
  Στην Καινή Διαθήκη υπάρχει η φράση ''δεν υπάρχει Θεός''. Εάν κάποιος απομονώσει αυτή τη φράση, θα μπορούσε να πει ''ιδού και η Καινή Διαθήκη παραδέχεται ότι δεν υπάρχει Θεός''.

  Αναφέρω λόγια του Αγίου Χρυσοστόμου που διαψεύδουν το ανωτέρω δημοσίευμα:

  ''Μη θεωρείτε τον γάμο ε μ π ό δ ι ο
  για να ευαρεστήσετε τον Θεό… διότι εάν ο γ ά μ ο ς, αγαπητέ,
  και η ανατροφή των τέκνων γινόταν ε μ π ό δ ι ο
  στο δρόμο της αρετής, δεν θα τον ε ι σ ή γ ε
  στην δική μας ζωή ο Δημιουργός''.
  ******************************************************

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Ιησούς και η Συροφοινίκισσα

   Έκανε ο Χριστός ρατσιστική αναφορά κατά τών Ελλήνων;

   Ο Ιησούς Χριστός, ο μόνος αναμάρτητος που πάτησε σε αυτή τη γη, ο πιο γλυκύς και αυτοθυσιαστικός άνθρωπος όλων των εποχών, ο πιο σοφός και αγαπητός, είναι για τους Νεοειδωλολάτρες αγκάθι στο μάτι τους! Δεν μπορούν να ανεχθούν το ότι ο Θεός των Χριστιανών δεν μοιάζει στους μισάνθρωπους και αιμοσταγείς δαίμονες που λατρεύουν αυτοί. Έτσι διαστρέφουν τα Ευαγγέλια, για να τον παρουσιάσουν "κακό". Μια τέτοια διαστροφή θα δούμε και σε αυτό το άρθρο, δείχνοντας για μια φορά ακόμα το δαιμονοκίνητο, αβυσσαλέο και σκοτεινό μίσος των Νεοειδωλολατρών, για οτιδήποτε αγνό και δίκαιο.

   Το εδάφιο που θα εξετάσουμε στο άρθρο αυτό, είναι το εξής:

   "25 ακούσασα γαρ γυνή περί αυτού, ης είχε το θυγάτριον αυτής πνεύμα ακάθαρτον, ελθούσα προσέπεσε προς τους πόδας αυτού· 26 η δε γυνή ην Ελληνίς, Συροφοινίκισσα τω γένει· και ηρώτα αυτόν ίνα το δαιμόνιον εκβάλη εκ της θυγατρός αυτής. 27 ο δε Ιησούς είπεν αυτη· άφες πρώτον χορτασθήναι τα τέκνα· ου γαρ εστι καλόν λαβείν τον άρτον των τέκνων και τοις κυναρίοις βαλείν. 28 η δε απεκρίθη και λέγει αυτω· ναί, Κύριε· και τα κυνάρια υποκάτω της τραπέζης εσθίουσιν από των ψιχίων των παιδίων. 29 και είπεν αυτη· δια τούτον τον λόγον ύπαγε· εξελήλυθε το δαιμόνιον εκ της θυγατρός σου. 30 και απελθούσα εις τον οίκον αυτής εύρε το παιδίον βεβλημένον επί την κλίνην και το δαιμόνιον εξεληλυθός." (Μάρκος 7/ζ΄).

   Το πρώτο που βρίσκουν για να κατηγορήσουν στο χωρίο αυτό, είναι το ότι ο Χριστός είπε: "δεν είναι καλό να ρίχνουμε το φαγητό των παιδιών στα σκυλάκια". Αυτό το εκλαμβάνουν ως "προσβολή" και ως "ρατσισμό". Μάλιστα χρησιμοποιούν άλλη λέξη, και αντί για "σκυλάκια" που είπε ο Χριστός, λένε ότι την είπε: "σκύλα". Μπορεί ο καθένας να καταλάβει τη σκοπιμότητα της διαστρέβλωσης αυτής. Στη σημερινή εποχή, το να πει κάποιος μια γυναίκα "σκύλα", είναι μια μεγάλη προσβολή. Γι' αυτό διαστρέφουν τα λόγια του Χριστού, για να προκαταλάβουν με δολιότητα τον αναγνώστη.

   Όμως η λέξη: "σκυλάκι", είναι σε κάθε εποχή, μια λέξη αγαπητή, γιατί το "σκυλάκι" μιας οικογένειας είναι ό,τι πιο αγαπητό έχει, μετά από τα παιδιά της! Και στην πραγματικότητα, ο Θεός τους Εβραίους τους είχε ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ, γι’ αυτό τους λέει παιδιά του, ενώ οι Έλληνες υιοθετήθηκαν μετά την αμαρτία του Εβραϊκού λαού, λίγα χρόνια μετά την ανάσταση του Χριστού. Τότε, και οι Εθνικοί υιοθετήθηκαν, και έγιναν και αυτοί "τέκνα Θεού" όπως κάποτε οι Εβραίοι, οι οποίοι όμως, λίγο πριν από την υιοθεσία των εθνικών, ήδη είχαν χάσει την υιοθεσία, γιατί δεν δέχθηκαν και σταύρωσαν τον Χριστό. Φυσικά αυτό οι εχθροί του Χριστού το αποκρύπτουν, όπως αποκρύπτουν και το εξής εδάφιο, το οποίο ισχύει μετά την υιοθεσία των Εθνικών:

   "27 όσοι γαρ εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε. 28 ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ΄Ελλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ· πάντες γαρ υμείς εις εστε εν Χριστω Ιησού. 29 ει δε υμείς Χριστού, άρα του Αβραάμ σπέρμα εστέ και κατ' επαγγελίαν κληρονόμοι" (Γαλάτας 3/γ΄).

   Μετά την υιοθεσία των Εθνικών, δεν υπάρχει πλέον διαφορά Ιουδαίου και Έλληνος. Αλλά όσοι βαπτισθούν στο όνομα του Χριστού, είναι πνευματικά τέκνα τού Αβραάμ, και ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ της ουράνιας βασιλείας. Τότε όμως που τα έλεγε αυτά ο Χριστός, ακόμα δεν είχε γίνει η υιοθεσία. Και οι Εβραίοι έλεγαν τους εθνικούς "σκυλιά".

   Διαγραφή
  2. Ο Χριστός όμως, χρησιμοποιεί τη χαϊδευτική λέξη: "σκυλάκια", για να δείξει αφ' ενός στη γυναίκα ότι παρά το ότι ως εθνική οι Εβραίοι τη θεωρούσαν σκύλο, στα μάτια του Θεού ήταν ό,τι αγαπητότερο υπήρχε μετά από τα τέκνα Του. Με τον τρόπο αυτό, η προαίρεση της γυναίκας θα γινόταν φανερή. Αν ήταν καλής πάστας άνθρωπος, θα απαντούσε με ταπεινότητα, και θα κατανοούσε το χαϊδευτικό υπονοούμενο του Χριστού. Αν ήταν κακοπροαίρετη και υπερήφανη σαν τους Νεοπαγανιστές, θα παρεξηγούσε τα λόγια του και θα θύμωνε, όπως κάνουν αυτοί. Όμως η γυναίκα απάντησε με σοφία, ταπεινότητα και καλοσύνη, λέγοντας: "Ναι, Κύριε! Όμως και τα σκυλάκια χαίρονται να τρώνε από τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των παιδιών!" Αυτός ο λόγος σοφίας και ταπείνωσης, προκάλεσε το θαυμασμό του Χριστού, και της είπε: "Για το λόγο αυτό που είπες, πήγαινε! Το δαιμόνιο βγήκε από την κόρη σου!".

   Δείτε τι μεγάλη διαφορά είχε η σοφή αυτή γυναίκα, με τους ανόητους κατηγόρους του Χριστού! Που όχι μόνο δεν διδάσκονται από το παράδειγμά της, αλλά προσπαθούν να διαστρέψουν την αφήγηση! Δείτε τι σαφές κριτήριο κακοπιστίας και καλοπιστίας ήταν τα λόγια τού Χριστού για τα σκυλάκια! Ένα εργαλείο που κάνει να εκδηλωθεί η καλοσύνη ή η κακία μιας ανθρώπινης καρδιάς! Ένα αψευδές εργαλείο δοκιμής της προαίρεσης του ανθρώπου!

   Όμως οι ψευδοκατήγοροι τού Χριστού, επίμονα μας ρωτούν:

   "Μα τι χρειαζόταν ο Χριστός τη δοκιμασία της γυναίκας; Δεν ήξερε ως Θεός την προαίρεση της καρδιάς της; Γιατί έπρεπε λοιπόν να τη δοκιμάσει;"

   Όμως δεν σημαίνει αυτό η δοκιμασία. Δοκιμασία σημαίνει να δοθεί στον άνθρωπο η ευκαιρία να αποδείξει πρώτα - πρώτα στον εαυτό του την πίστη του. Η πράξη είναι και για τον ίδιο επιβεβαίωση της πίστης του. Είναι μύηση στη ζωή του Θεού, με την έμπρακτη συμμετοχή του σε έργα πίστης, και όχι σε λόγια μόνο. Ο Χριστός μπορούσε να ξέρει τι θα έκανε η γυναίκα αυτή. Όμως ήθελε να την οδηγήσει στην έμπρακτη απόδειξη της πίστης της.

   Και δεύτερον, η Θεϊκή του φύση ήξερε ότι αυτά όλα θα καταγραφούν. Το παράδειγμα αυτής της γυναίκας, καταγράφτηκε ως λαμπρό και τιμητικό παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα, για να τιμάται η γυναίκα αυτή για πάντα από όλους τους Χριστιανούς, για την ταπεινότητά της, και για την πίστη της.

   ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ η γυναίκα αυτή, όλους αυτούς τους θρασείς και κακοήθεις ειδωλολάτρες, που αντί να παραδειγματισθούν με την πίστη της, προσπαθούν να βρουν ψευδείς κατηγορίες κατά του αναμάρτητου Θεού μας του Ιησού Χριστού. Με την ιστορία αυτή, ο Χριστός κάνει τους κακοπροαίρετους συκοφάντες να γίνουν φανεροί, να ξεσκεπαστούν και να εκτεθεί η κακή τους προαίρεση.

   Λένε οι ειδωλολάτρες: «Ήθελε απλά να την ταπεινώσει γιατί ήταν ένας κοινός ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝ Εβραίος και αυτή ήταν Ελληνίδα».

   Πρώτα όμως να πούμε ότι το κείμενο λέει ότι η γυναίκα αυτή ήταν «Ελληνίς Συροφοινίκισσα τω γένει». Και αυτό σημαίνει, ότι ήταν ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ, ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. Ήταν ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΣΑ. Τα λόγια είναι σαφέστατα. Όμως οι αγράμματοι Νεοειδωλολάτρες, θέλουν να τη βγάλουν σώνει και καλά Ελληνίδα, για να παρουσιάσουν τον Χριστό ανθέλληνα, για να φανατίσουν τους αμαθείς εθνικιστές, και να τους φανατίσουν κατά των Ελλήνων. Δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ Συροφοινίκισσας και Ελληνίδας!!!

   Διαγραφή
  3. Δεύτερον, για να δείξουμε την κακοήθεια την τελευταίας αυτής φράσης, ότι δήθεν ο Χριστός ήθελε να την ταπεινώσει, θα συνεχίσουμε εδώ για να δείξουμε τι έγινε στη συνέχεια της ιστορίας, που ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ οι ψεύτες δωδεκαθεϊστές. Και θα το δείξουμε από άλλος ευαγγελιστή, τον οποίο φυσικά απέφυγαν, επειδή δεν τους σύμφερε:

   Ματθαίος 15/ιε΄ 27,28: «Η δε ειπεν: "Ναι Κύριε και γαρ τα κυνάρια εσθίει από των ψιχίων των πιπτόντων από της τραπέζης των κυρίων αυτών". Τότε αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτή: "Ω γύναι, μεγάλη σου η πίστις! Γενηθήτω σοι ως θέλεις" Και ιάθη η θυγάτηρ αυτής από της ώρας εκείνης».

   Βλέπετε τη συνέχεια που αποκρύπτουν οι ψευδοκατήγοροι ειδωλολάτρες; Η ίδια η γυναίκα δεν παρεξηγήθηκε, δείχνοντας το ήθος της. Και ο Χριστός τη θαύμασε, και ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ διώχνοντας τους δαίμονες. Είναι αυτό κακό; Είναι αυτό δείγμα ρατσισμού, το να διώξεις τους δαίμονες από ένα άρρωστο κορίτσι;

   Ίσως γι' αυτό οι ειδωλολάτρες διέστρεψαν αυτή την ιστορία. Επειδή ο Χριστός έδιωξε από την κόρη της γυναίκας αυτούς που λατρεύουν: Τους δαίμονες!

   Αννα

   Διαγραφή
  4. Ποιά είναι η θέση της γυναίκας στον Χριστιανισμό;
   Η απάντηση βρίσκεται στην Αγία Γραφή.

   Ενδεικτικά:
   -Ο "άγιος" και "ένδοξος" "προπάτορας" μας Αβραάμ εκπορνεύει την σύζυγό του Σάρα, παρουσιάζοντάς την ως αδελφή του. Γένεσις, 12: 10-16.

   -Ο Αβραάμ πολυπλουτίζει μέχρι και δούλους και δούλες ("παῖδες καὶ παιδίσκαι") κέρδισε από την εκμετάλλευση (έκδοση) της γυναίκας του Σάρας.
   Γένεσις 12: 20

   -Η πόρνη Σάρα παρουσιάζεται ως πρότυπο συζύγου!
   Επιστολή Πέτρου Α', 3: 5-6.

   Τί εύχεται ο παπάς στην νύφη κατά την τελετή του γάμου;
   "...και συ νύμφη, μεγαλύνθητι ως Σάρα...". Η πόρνη δηλαδή Σάρα παρουσιάζεται εδώ ως πρότυπον ηθικής!

   -Ο ("ένδοξος", "άγιος" και αυτός!) Λωτ προσφέρει στους Σοδομίτες τις κόρες του, προβάλλοντας την παρθενιά τους. Γένεσις, 19: 1-8.

   -Ο Λωτ συνευρίσκεται με τις κόρες του (αιμομιξία) και τις καθιστά έγκυες. Γένεσις, 19: 30-36.

   -Ο Αβραάμ εκπορνεύει γιά δεύτερη φορά την σύζυγό του Σάρα. Γένεσις, 20: 1-2

   -Ο γιός του Αβραάμ, Ισαάκ, μιμούμενος τον πατέρα του, επιχειρεί να εκπορνεύσει την σύζυγό του Ρεβέκκα, δηλώνοντας κι αυτός ότι είναι αδελφή του. Γένεσις, 26: 6-7.

   -Η χήρα Θάμαρ μεταμφιεσμένη κάνει έρωτα με τον χήρο πεθερό της (και γκαστρώνεται
   μάλιστα), λαμβάνοντας ως ενέχυρο το δακτυλίδι του (είναι το δακτυλίδι που φορούν οι παντρεμένοι), έως ότου της στείλει
   το κατσικάκι που της υποσχέθηκε. Γένεσις, 38: 14-19

   Τί εύχεται όμως ο παπάς στην νύφη κατά την τελετή του γάμου;
   "Να λάμπει ο δακτύλιός σου, ως ο δακτύλιος τής Θάμαρ"!
   Δηλαδή η νύφη εξομοιώνεται με την πόρνη Θάμαρ που φορούσε πέπλο και συνευρέθη με τον πεθερό της για ένα δακτυλίδι. Aς κάνουμε
   τώρα κι έναν συνειρμό με το πορνικό πέπλο της Θάμαρ και το
   πέπλο της νύφης.

   -Ο Μωυσής δίδει εντολή να σφαγούν οι άνδρες και γυναίκες αιχμάλωτοι εκτός από τις παρθένες. Τι τις ήθελε; Για σωματεμπορία; Αριθμοί, 31 - 17,18

   -Η γυναίκα θεωρείται βρώμικη αν γεννήσει κόρη! Λευιτικό, 12:2-5

   -Γυναίκα που δεν βρίσκεται παρθένα, την πρώτη νύκτα του γάμου, να λιθοβολείται! Δευτερονόμιο, 22: 20-21.

   Από την Αγία Γραφή λοιπόν προκύπτει, γιατί απαγορεύεται η είσοδος,
   και γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες ιερείς.   Ο "Πανάγαθος" αποκαλεί το αιδοίον , "ασχημοσύνη". Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κάποιος εδώ:
   Μα καλά, ποιός δημιούργησε αυτή την "ασχημοσύνη";


   Επίσης καταδικάζει άνδρα και γυναίκα σε ΘΑΝΑΤΟ,
   όταν κάνουν σεξ κατά την εμμηνόρροια!

   "Και όταν ένας άντρας πλαγιάσει με γυναίκα που έχει εμμηνόρροια και ξεσκεπάσει την ασχημοσύνη της, αυτός γύμνωσε την πηγή της και εκείνη ξεσκέπασε την πηγή του αίματός της· γι' αυτό, θα εξολοθρευτούν και οι δύο μέσα από τον λαό τους"
   Λευιτικόν, 20: 18.

   Διαγραφή
  5. Ὁ Χριστὸς μόνο, ἀποκλειστικὰ ὁ Χριστός, ἔδωσε στὴ γυναῖκα τὸ προνόμιο νὰ ἔχῃ ὅλο τὸν ἄντρα δικό της, καὶ μόνο ἡ Χριστιανικὴ πίστι ἔχει στὴν ἠθική της αὐτὴ τὴν πατέντα. κι ὁ Χριστὸς ἔκανε τὸ διαζύγιο δύσκολο μόνο γιὰ χάρι τῆς γυναικός. γι̉ αὐτὸ ἄλλωστε στὴ φύσι ἄντρες καὶ γυναῖκες εἶναι 50% - 50%.
   Στὸν πρὸ Χριστοῦ Ἰσραὴλ τῆς Π. Διαθήκης ἡ γυναίκα ἔχει θέσι πολὺ καλλίτερη ἀπ̉ ὁποιαδήποτε ἄλλη κοινωνία ἀρχαία καὶ σημερινὴ ἐκτὸς ἀπὸ τὴ Χριστιανικὴ ἐκκλησία. στὸν Ἰσραὴλ ἡ γυναίκα δὲν εἶναι ἔγκλειστη, μιλάει ὅποτε πρέπει ὅπως ἡ Σαμαρεῖτις στὸ Χριστὸ ἢ οἱ δυὸ γυναῖκες ἐνώπιον τοῦ Σολομῶντος, ταξιδεύει καὶ μόνη της, ὅταν θέλῃ, ὅπως ἡ μητέρα τοῦ Χριστοῦ, ὅταν ἐπισκέπτεται τὴν Ἐλισάβετ, μπορεῖ νὰ ἐρωτευτῇ τὸν ἄντρα τῆς ἐκλογῆς της ὅπως ἡ Ῥοὺθ καὶ ἡ κοπέλλα τοῦ ᾌσματος, μπορεῖ νὰ ὁρίσῃ ἡ ἴδια τὸν καιρὸ τοῦ γάμου της ἢ καὶ νὰ τὸν ἐπισπεύσῃ ὅπως ἡ Ῥεβέκκα, μπορεῖ νὰ ἔχῃ γνώμη γιὰ τὰ παιδιά της ὅπως ἡ μητέρα τοῦ Σαμουὴλ καὶ ἡ μητέρα τοῦ Σαμψών, καὶ πάρα πολλὲς φορὲς αὐτὴ ὀνομάζει τὰ παιδιά της ὅπως οἱ γυναῖκες τῶν πατριαρχῶν Ἀβραὰμ Ἰσαὰκ καὶ Ἰακώβ, πράγματα ποὺ γιὰ τὴν ἀρχαία Ἑλλάδα καὶ γιὰ τὴ λοιπὴ εἰδωλολατρία μέχρι σήμερα καὶ γιὰ τὸ ἰσλὰμ εἶναι ὅλα ἀδιανόητα.
   Ἀλλὰ εἶχε καὶ στὸν Ἰσραὴλ τρία μεγάλα μειονεκτήματα. α’) μοιραζόταν τὸν ἄντρα της μαζὶ μὲ ἄλλες γυναῖκες, ἀκόμη καὶ μὲ πολλές. ἀκόμη καὶ οἱ ἅγιοι ἄντρες, ὅπως ὁ Ἰακώβ, ὁ Γεδεών, ὁ Βοόζ, ὁ πατέρας τοῦ Σαμουήλ, ὁ Δαυΐδ, ὁ Ἐζεκίας, ὁ Ἰωσίας, εἶχαν πολλὲς ἢ καὶ πάρα πολλὲς γυναῖκες. ὁ προφήτης Ἠσαΐας ἀναφέρει καιροὺς κατὰ τοὺς ὁποίους ὁ μέσος ὅρος γιὰ ὅλη τὴν κοινωνία ἦταν ἕνας ἄντρας καὶ ἑφτὰ γυναῖκες (Ἠσ 4, 1). β’) ἡ γυναίκα ἀντιμετώπιζε ἕνα διαζύγιο αὐτόματο, ἀναίτιο, ἰδιωτικό, καὶ ἀκαριαῖο. ὁ ἄντρας τὴν ἡμέρα ποὺ δὲν τοῦ ἄρεσε πιὰ ἡ γυναίκα του, εἶχε τὸ δικαίωμα, χωρὶς κανένα λόγο καὶ κανένα αἰτιολογικό, νὰ τῆς δώσῃ ἀποστάσιον, δηλαδὴ διαζύγιο ποὺ ἦταν ἕνα ἁπλὸ σημείωμά του τῆς στιγμῆς, χωρὶς καμμιὰ παρέμβασι ἢ ἔστω ἐνημέρωσι τῆς συναγωγῆς, τὸ ὁποῖο ἔγραφε˙ ‘’Ἐγὼ ὁ Τάδε ἀπ̉ αὐτὴ τὴν ἡμερομηνία καὶ ὥρα τὴ γυναῖκα αὐτὴ δὲν τὴν ἔχω γυναῖκα, καὶ τὴ διώχνω ἀπὸ τὸ σπίτι μου, καὶ δὲν ἐνδιαφέρομαι γι̉ αὐτὴν καθόλου’’. καὶ κρατοῦσε κι ὅλα τὰ παιδιά, ἀκόμη καὶ τὸ νεογνὸ ποὺ θήλαζε, χωρὶς ἡ γυναίκα νὰ ἔχῃ τὸ δικαίωμα νὰ τὰ ξαναδῇ. ἤ, ἂν προτιμοῦσε, ἔδιωχνε μαζί της καὶ ὅλα τὰ παιδιὰ ποὺ εἶχε ἀπ̉ αὐτή. καὶ γ’) ἡ γυναίκα στὴ ζωὴ καὶ στὴ δρᾶσι τῆς συναγωγῆς δὲν ἔπαιζε κανέναν ἀπολύτως ῥόλο.

   Διαγραφή
 2. Και είπεν ο Θεός:
  ''Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην''.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έμαθα ότι ο σαούλ με το καλλιτεχνικό "παύλος" έκοψε το φυστίκι του
  και το έδωσε σε μια γατούλα 10 ημερών από ευσπλαχνία, άλωστε
  δεν το χρειαζόταν, πάλι μπορεί να κατουρεί από την οπή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάποιος σοφός είπε ότι ''το δικαίωμα στη βλακεία είναι αναφαίρετο και ιερό''.
   Συμφωνείς; Διαφωνείς;

   Διαγραφή
  2. Επιστολή Απ. Παύλου Προς Γαλάτας (γ΄ 23 – δ΄ 5)

   Πάντες γὰρ υἱοὶ Θεοῦ ἐστε διὰ τῆς πίστεως ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ· ὅσοι γὰρ εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε.

   Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ.

   Διαγραφή
  3. ΟΥΣΤ !!!

   Σεσηπυια πορνη
   Ψυχη τε και σωματι

   Διαγραφή
 4. ΦΤΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

  Ὁ Χριστὸς ἀγάπησε τὶς γυναῖκες ὅσο κανένας ἄλλος στὴν πανανθρώπινη ἱστορία, καὶ οἱ γυναῖκες εὐεργετήθηκαν ἀπὸ τὸ Χριστὸ ὅσο ἀπὸ κανέναν ἄλλον. ὁ Χριστὸς τὴ γυναῖκα τὴ βρῆκε σ̉ ἐλεεινὴ κατάστασι, καὶ τὴν ἀποκατέστησε, τὴν ἀνύψωσε, δέχτηκε τὴ διακονία της, κι ἔδωσε καὶ στὴν ἐκκλησία τὴν ἐντολὴ νὰ δέχεται κι αὐτὴ τὴ διακονία της.
  Στὴν εἰδωλολατρία καὶ στὸ ἰσλὰμ καὶ γενικὰ ἔξω ἀπὸ τὴν ἐκκλησία ἡ θέσι τῆς γυναικὸς εἶναι ἀξιολύπητη. ὁ Περικλῆς στὸν περιβόητο Ἐπιτάφιό του (πολιτικὸ καὶ καθεστωτικὸ μανιφέστο τῆς ‘’δημοκρατικῆς’’ Ἀθήνας τοῦ στρατηγοῦ αὐτοῦ) λέει ὅτι ἡ σωστὴ γυναίκα εἶναι ἐκείνη ποὺ εἶναι τόσο φυλακισμένη μέσα στὸ σπίτι τοῦ ἀντρός της καὶ τόσο ἄγνωστη, ὥστε νὰ μὴ γνωρίζῃ κανέναν ἐκτὸς ἀπὸ τὸν ἄντρα της, νὰ μὴν τὴ γνωρίζῃ κανεὶς ἐκτὸς ἀπ̉ αὐτόν, καὶ νὰ μὴν ἔχῃ γίνει ποτὲ λόγος γι̉ αὐτὴν ἀπὸ κανέναν (Θουκυδίδης 2, 45, 2). ὁ φιλόσοφος Σωκράτης, ποὺ εἶχε δύο γυναῖκες ταυτόχρονα στὸ ἴδιο σπίτι, τὴ Μυρτὼ καὶ τὴν Ξανθίππη, λέει ὅτι ἡ σωστὴ γυναίκα πρέπει νὰ μὴν ξέρῃ γραφὴ κι ἀνάγνωσι, καὶ νὰ εἶναι τόσο ἔγκλειστη στὸ σπίτι τοῦ ἀντρός της, ὥστε ἀπὸ τὸν ἔξω κόσμο νὰ ἔχῃ δῆ ὅσο γίνεται ἐλάχιστα πράγματα, νὰ ἔχῃ ἀκούσει γιὰ ὅσο γίνεται ἐλάχιστα πράγματα, καὶ νὰ ἔχῃ ῥωτήσει στὴ ζωή της ὅλη γιὰ ὅσο γίνεται ἐλάχιστα πράγματα (Ξενοφῶν, Οἰκονομικός 7, 5). ὁ Εὐριπίδης λέει ὅτι ἡ γυναίκα εἶναι ‘’τὸ πιὸ ἄθλιο φυτό’’ (Μήδεια, 230-231). κι ὁ Ἀριστοτέλης λέει ὅτι ἡ γυναίκα δὲν εἶναι ἀκριβῶς ἄνθρωπος, ὅπως ὁ ἄντρας, διότι δὲν ἔχει ψυχή˙ ἔχει μόνο κάποια μόρια ψυχῆς —ἕνα μικροτσὶπς ἀπὸ ψυχή, ὅπως θὰ λέγαμε σήμερα—, γιὰ νὰ μπορῇ ν̉ ἀντιλαμβάνεται τὶς διαταγὲς τοῦ ἀντρός (Πολιτικά 1,13). ὁλόιδια εἶναι ἡ θέσι τῆς γυναικὸς κι ὁλόιδιες οἱ ἀντιλήψεις γι̉ αὐτὴν σ̉ ὅλους τοὺς μὴ Χριστιανικοὺς λαοὺς καὶ τὰ θρησκεύματα τῆς γῆς μέχρι σήμερα, ὅπου ἡ γυναίκα εἶναι ἕνα ἀπὸ τὰ πολλὰ κατοικίδια τοῦ σπιτιοῦ ἢ τοῦ χαρεμιοῦ, καὶ ὀφείλει νὰ εἶναι εὐχαριστημένη, ἂν ὁ ἄντρας τὴ θυμηθῇ κι ἀσχοληθῇ μ̉ αὐτὴ μία φορὰ τὸ χρόνο.
  ........................................................................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ὁ Χριστὸς μόνο, ἀποκλειστικὰ ὁ Χριστός, ἔδωσε στὴ γυναῖκα τὸ προνόμιο νὰ ἔχῃ ὅλο τὸν ἄντρα δικό της, καὶ μόνο ἡ Χριστιανικὴ πίστι ἔχει στὴν ἠθική της αὐτὴ τὴν πατέντα. κι ὁ Χριστὸς ἔκανε τὸ διαζύγιο δύσκολο μόνο γιὰ χάρι τῆς γυναικός. γι̉ αὐτὸ ἄλλωστε στὴ φύσι ἄντρες καὶ γυναῖκες εἶναι 50% - 50%.
   Στὸν πρὸ Χριστοῦ Ἰσραὴλ τῆς Π. Διαθήκης ἡ γυναίκα ἔχει θέσι πολὺ καλλίτερη ἀπ̉ ὁποιαδήποτε ἄλλη κοινωνία ἀρχαία καὶ σημερινὴ ἐκτὸς ἀπὸ τὴ Χριστιανικὴ ἐκκλησία. στὸν Ἰσραὴλ ἡ γυναίκα δὲν εἶναι ἔγκλειστη, μιλάει ὅποτε πρέπει ὅπως ἡ Σαμαρεῖτις στὸ Χριστὸ ἢ οἱ δυὸ γυναῖκες ἐνώπιον τοῦ Σολομῶντος, ταξιδεύει καὶ μόνη της, ὅταν θέλῃ, ὅπως ἡ μητέρα τοῦ Χριστοῦ, ὅταν ἐπισκέπτεται τὴν Ἐλισάβετ, μπορεῖ νὰ ἐρωτευτῇ τὸν ἄντρα τῆς ἐκλογῆς της ὅπως ἡ Ῥοὺθ καὶ ἡ κοπέλλα τοῦ ᾌσματος, μπορεῖ νὰ ὁρίσῃ ἡ ἴδια τὸν καιρὸ τοῦ γάμου της ἢ καὶ νὰ τὸν ἐπισπεύσῃ ὅπως ἡ Ῥεβέκκα, μπορεῖ νὰ ἔχῃ γνώμη γιὰ τὰ παιδιά της ὅπως ἡ μητέρα τοῦ Σαμουὴλ καὶ ἡ μητέρα τοῦ Σαμψών, καὶ πάρα πολλὲς φορὲς αὐτὴ ὀνομάζει τὰ παιδιά της ὅπως οἱ γυναῖκες τῶν πατριαρχῶν Ἀβραὰμ Ἰσαὰκ καὶ Ἰακώβ, πράγματα ποὺ γιὰ τὴν ἀρχαία Ἑλλάδα καὶ γιὰ τὴ λοιπὴ εἰδωλολατρία μέχρι σήμερα καὶ γιὰ τὸ ἰσλὰμ εἶναι ὅλα ἀδιανόητα.
   Ἀλλὰ εἶχε καὶ στὸν Ἰσραὴλ τρία μεγάλα μειονεκτήματα. α’) μοιραζόταν τὸν ἄντρα της μαζὶ μὲ ἄλλες γυναῖκες, ἀκόμη καὶ μὲ πολλές. ἀκόμη καὶ οἱ ἅγιοι ἄντρες, ὅπως ὁ Ἰακώβ, ὁ Γεδεών, ὁ Βοόζ, ὁ πατέρας τοῦ Σαμουήλ, ὁ Δαυΐδ, ὁ Ἐζεκίας, ὁ Ἰωσίας, εἶχαν πολλὲς ἢ καὶ πάρα πολλὲς γυναῖκες. ὁ προφήτης Ἠσαΐας ἀναφέρει καιροὺς κατὰ τοὺς ὁποίους ὁ μέσος ὅρος γιὰ ὅλη τὴν κοινωνία ἦταν ἕνας ἄντρας καὶ ἑφτὰ γυναῖκες (Ἠσ 4, 1). β’) ἡ γυναίκα ἀντιμετώπιζε ἕνα διαζύγιο αὐτόματο, ἀναίτιο, ἰδιωτικό, καὶ ἀκαριαῖο. ὁ ἄντρας τὴν ἡμέρα ποὺ δὲν τοῦ ἄρεσε πιὰ ἡ γυναίκα του, εἶχε τὸ δικαίωμα, χωρὶς κανένα λόγο καὶ κανένα αἰτιολογικό, νὰ τῆς δώσῃ ἀποστάσιον, δηλαδὴ διαζύγιο ποὺ ἦταν ἕνα ἁπλὸ σημείωμά του τῆς στιγμῆς, χωρὶς καμμιὰ παρέμβασι ἢ ἔστω ἐνημέρωσι τῆς συναγωγῆς, τὸ ὁποῖο ἔγραφε˙ ‘’Ἐγὼ ὁ Τάδε ἀπ̉ αὐτὴ τὴν ἡμερομηνία καὶ ὥρα τὴ γυναῖκα αὐτὴ δὲν τὴν ἔχω γυναῖκα, καὶ τὴ διώχνω ἀπὸ τὸ σπίτι μου, καὶ δὲν ἐνδιαφέρομαι γι̉ αὐτὴν καθόλου’’. καὶ κρατοῦσε κι ὅλα τὰ παιδιά, ἀκόμη καὶ τὸ νεογνὸ ποὺ θήλαζε, χωρὶς ἡ γυναίκα νὰ ἔχῃ τὸ δικαίωμα νὰ τὰ ξαναδῇ. ἤ, ἂν προτιμοῦσε, ἔδιωχνε μαζί της καὶ ὅλα τὰ παιδιὰ ποὺ εἶχε ἀπ̉ αὐτή. καὶ γ’) ἡ γυναίκα στὴ ζωὴ καὶ στὴ δρᾶσι τῆς συναγωγῆς δὲν ἔπαιζε κανέναν ἀπολύτως ῥόλο.
   ..........................................................................

   Διαγραφή
  2. Σὲ ἄλλα θρησκεύματα, καὶ στὴν ἀρχαία ἑλληνικὴ θρησκεία, ἡ γυναίκα μποροῦσε νὰ ἔχῃ μὲ τὴ θρησκεία μόνο μία σχέσι˙ νὰ εἶναι βακούφικη ἱερόδουλος˙ ἡ λέξι κατάγεται ἀπὸ τὸ ἀρχαῖο ἑλληνικὸ βακούφι. στὴν Ἰνδία μέχρι τὸ 1920, ποὺ κατήργησαν τὸ παραδοσιακό τους ἔθιμο οἱ Ἄγγλοι ἀγγλικανοὶ ἀποικιοκράτες διὰ τῆς βίας, ἕνας πλούσιος γεροξεκούτης 80 χρονῶν, ποὺ μποροῦσε νὰ παντρεύεται δεκάδες κοριτσάκια 12 χρονῶν καὶ ἄνω, ὅταν σὲ 5 χρόνια πέθαινε, ἔπαιρνε μαζί του καὶ τὰ κοριτσάκια καὶ ὅλες τὶς ἄλλες γυναῖκες του, διότι τὰ ἔθαβαν μαζί του στὸν τάφο του σφαγμένα ἢ καὶ ζωντανά. νὰ ὄψεται ἡ ἀποικιοκρατία ποὺ κατάργησε τὶς ἱερές τους παραδόσεις καὶ ἀλλοίωσε τὴν ἐθνική τους ταυτότητα!
   Ὁ Χριστὸς ὅλ̉ αὐτὰ τὰ κατήργησε καὶ τ̉ ἄλλαξε. τὸ σημερινὸ συζυγικὸ καθεστὼς εἶναι ἐντολὴ μόνο τοῦ Χριστοῦ. πρὸ Χριστοῦ ἡ λέξι σύζυγος, ποὺ σημαίνει πολλά, χρησιμοποιεῖται κατ̉ ἀρχὴν καὶ κυρίως γιὰ τὸ ζῷο ποὺ εἶναι ζεμένο στὸν ἴδιο ζυγὸ τῆς ἁμάξης ἢ τοῦ ἀρότρου μαζὶ μ̉ ἕνα ἄλλο. τυχαία μόνο καὶ μόνο σὲ λογοτεχνικὴ μεταφορικὴ χρῆσι χρησιμοποιεῖται γιὰ τὸν σύζυγο ἄντρα ἢ τὴ σύζυγο γυναῖκα. χρησιμοποιεῖται δὲ καὶ γιὰ τὴ δήλωσι δύο συνεργατῶν, δύο συμπολεμιστῶν, δύο συνεταίρων, δύο συμπαικτῶν (παρτεναίρ), κλπ.. σὰ νομικὸς ὅρος γιὰ τὸ ἀντρόγυνο δὲν ὑπάρχει. σὰν τέτοιος ἀρχίζει νὰ συνηθίζεται τὸν Γ’ καὶ Δ’ μ.Χ. αἰῶνα κυρίως μὲ τὴν ἐπίδρασι τῆς ἀπὸ τὸ ῥωμαϊκὸ δίκαιο λατινικῆς του λέξεως coniux (=σύζυγος). ἔτσι ὁ Χριστὸς εἶναι ἐκεῖνος ποὺ ἀποκατέστησε τὴ γυναῖκα στὴ σημερινή της θέσι στὰ χριστιανικὰ ἔθνη.
   Ὁ Χριστὸς ἀνύψωσε κιόλας τὴ γυναῖκα, ὅταν γεννήθηκε μόνος αὐτὸς μόνο ἀπὸ γυναῖκα, ὅταν συνωμίλησε πρῶτος αὐτὸς σὲ θέματα πνευματικὰ μὲ τὴ Σαμαρείτιδα, ἐνῷ οἱ μαθηταί του ἔμειναν κατάπληκτοι, ὅτι μετὰ γυναικὸς ἐλάλει (Ἰω 4, 27), ὅταν ὡς ἀνεστημένος ἐμφανίστηκε γιὰ πρώτη φορὰ σὲ γυναῖκα (Μρ 16, 9˙ Ἰω 20, 11-18), ὅταν δέχτηκε νὰ τὸν διακονοῦν ἡ πεθερὰ τοῦ Πέτρου (Μθ 8, 14-15˙ Μρ 1, 30-31) καὶ οἱ ὀχτὼ μαθήτριές του, ποὺ ἦταν μητέρες τῶν μαθητῶν του, καὶ μητέρα δική του, καὶ θεία του, καὶ φίλες τῶν γυναικῶν αὐτῶν (Λκ 10, 38-42˙ Ἰω 11, 1-6˙ 12, 1-11), ὅταν ἄφησε στοὺς μαθητάς του καὶ στὴν ἐκκλησία τὴν παράδοσι νὰ διακονοῦνται ἀπὸ γυναῖκες, ὑπὸ ὡρισμένους ὅρους βέβαια, ποὺ κυριώτεροι εἶναι ἡ ἰσόβια μονογαμία τους, ἡ σεμνότητά τους τόσο ἡ ἐσωτερικὴ ὅσο καὶ ἡ ἐξωτερική, καὶ τὸ νὰ εἶναι πάνω ἀπὸ 60 ἐτῶν.
   ............................................................

   Διαγραφή
  3. Ἡ Μαρία ἡ μητέρα τοῦ Ἰωάννου Μάρκου καὶ ἀδερφὴ τοῦ Βαρνάβα, ποὺ προσφέρει στοὺς ἀποστόλους τὸ ἀρχοντικό της σπίτι γιὰ ἕδρα διοικήσεως, ὅπου ἔγινε ἡ ἐμφάνισι τοῦ ἀνεστημένου Χριστοῦ στοὺς 10 καὶ στοὺς 11 μαθητάς του, καὶ ἡ ἐκλογὴ τοῦ ἀποστόλου Ματθίου, καὶ ἡ ἐπιφοίτησι τοῦ ἁγίου πνεύματος κατὰ τὴν πεντηκοστή, καὶ τὸ πρῶτο ἀποστολικὸ κήρυγμα τὸ ἱδρυτικὸ τῆς ἐκκλησίας ἀπὸ τὰ μπαλκόνια του, καὶ ἡ προσευχὴ γιὰ τὴ διάσωσι τοῦ Πέτρου, καὶ ἡ ἀποστολικὴ σύνοδος (Πρξ 12, 12), καὶ ἡ Δορκὰς ἡ φιλόπτωχος (Πρξ 9, 36-43), καὶ ἡ Χλόη ἡ μητέρα τῶν ἀδελφῶν Στεφανᾶ Ἀχαϊκοῦ καὶ Φορτουνάτου καὶ συνεργατῶν τοῦ Παύλου (Α’ Κο 1, 11˙ 1, 16˙ 16, 17), καὶ ἡ Φοίβη ἡ διάκονος τῆς ἐκκλησίας τῶν Κεγχρεῶν τῆς Κορίνθου (Ῥω 16, 1-2), καὶ ἡ Πρίσκιλλα ἡ γυναίκα τοῦ Ἀκύλα τοῦ ἐργοδότου καὶ μαθητοῦ τοῦ Παύλου (Πρξ 18, 2-3˙ 18, 26˙ Α’ Κο 16, 19), καὶ ἡ Ἀπφία ἡ γυναίκα τοῦ Φιλήμονος (Φλμ, 2), καὶ ἡ γυναίκα τοῦ Σίμωνος τοῦ Κυρηναίου καὶ μητέρα τοῦ Ἀλεξάνδρου καὶ τοῦ Ῥούφου ποὺ διακόνησε τὸν Παῦλο σὰ μητέρα του (Ῥω 16, 13), καὶ ἡ Ἰουνία ἡ γυναίκα τοῦ Ἀνδρονίκου (Ῥω 16, 7), καὶ ἡ Ἰουλία ἡ γυναίκα τοῦ Φιλολόγου (Ῥω 16, 15), καὶ ἡ Μαριὰμ ἡ Ῥωμαία (Ῥω 16, 6), καὶ οἱ ἄλλες Ῥωμαῖες Τρύφαινα καὶ Τρυφῶσα καὶ Περσὶς καὶ ἡ ἀδερφὴ τοῦ Νηρέως (Ῥω 16, 12), καὶ ἡ Θυατειρηνὴ Λυδία στοὺς Φιλίππους τῆς Μακεδονίας (Πρξ 16, 13-15˙ 16, 40), καὶ οἱ Φιλιππήσιες Εὐοδία καὶ Συντύχη (Φι 4, 2), καὶ οἱ τέσσερες παρθένες θυγατέρες τοῦ ἀποστόλου Φιλίππου ποὺ διακονοῦσαν τὸν πατέρα τους (Πρξ 21, 9), καὶ τόσες ἄλλες. ἔχω ὑπολογίσει ὅτι ἀπὸ τὰ 160 πρόσωπα, ποὺ ἀναφέρονται στὴν Κ. Διαθήκη ὡς συνεργάτες τοῦ Κυρίου καὶ τῶν ἀποστόλων, τὰ 28 ἦταν γυναῖκες.
   .............................................

   Διαγραφή
  4. Ὁ δὲ ἀπόστολος Παῦλος διδάσκει ὅτι εἰδικὰ στὸ ζήτημα τοῦ ἁγιασμοῦ καὶ τῆς δυνατότητος γιὰ σωτηρία ἡ γυναίκα εἶναι ἴση μὲ τὸν ἄντρα, ὅταν στὴν Πρὸς Γαλάτας Ἐπιστολή του λέῃ ἐκεῖνο τὸ περίφημο, ὅτι ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ (Γα 3, 28), ἐννοώντας ὅτι ἡ γυναίκα ὑπὸ ὡρισμένους ὅρους, αὐτοὺς ποὺ τήρησαν κι αὐτὸς καὶ οἱ ἄλλοι ἀπόστολοι κι ὁ ἴδιος ὁ Κύριος, μπορεῖ νὰ εἶναι καὶ διακόνισσα τῆς ἐκκλησίας καὶ σὲ ἄλλα ἔργα καὶ στὴν κατήχησι, ἀλλ̉ ὄχι στὸ κήρυγμα καὶ στὴν ἱερουργία. γι̉ αὐτὸ ἡ γυναίκα μέχρι σήμερα δὲν γίνεται κληρικὸς ἢ ἱεροκήρυκας, ἀλλὰ γίνεται ὑπηρέτρια τῆς ἐκκλησίας —αὐτὸ σημαίνει τὸ διακόνισσα— καὶ κατηχήτρια. διαφέρει δὲ τὸ κήρυγμα ἀπὸ τὴν κατήχησι˙ διότι τὸ κήρυγμα γίνεται μόνο ἀπὸ ἄντρες ἀγάμους ἢ ἐγγάμους ἄνω τῶν 30 ἐτῶν, δημοσίως, καὶ πρὸς τὰ δύο φῦλα, πρὸς ὅλες τὶς ἡλικίες, καὶ πρὸς ὅλες τὶς τάξεις (ἀγάμους, ἐγγάμους, κληρικούς, καὶ λαϊκούς), ἐνῷ τὴν κατήχησι, μόνο πρὸς κορίτσια καὶ γυναῖκες, καὶ ὄχι δημοσίως, μπορεῖ νὰ τὴν κάνῃ καὶ γυναίκα, διδάσκοντας στὶς νέες ν̉ ἀγαποῦν τοὺς ἄντρες των καὶ τὰ παιδιά τους καὶ νὰ γίνωνται καλὲς νοικοκυρές (φιλάνδρους εἶναι καὶ φιλοτέκνους καὶ οἰκουρούς, Ττ 2, 4)˙ ἡ γυναίκα στὴν ἐκκλησία καὶ μπροστὰ σὲ ἄντρες σιγᾷ καὶ σιωπᾷ (Α’ Κο 14, 34), καὶ οὐδέποτε διδάσκει ἄντρες οὔτε εἶναι προϊσταμένη ἀντρός (Α’ Τι 2, 12), ἀλλὰ μόνο ὑπηρετεῖ στὴν ἐκκλησία καὶ κατηχεῖ κορίτσια καὶ γυναῖκες.
   ....................................................

   Διαγραφή
  5. Βέβαια μερικοὶ ποὺ παρεξηγοῦν τὴν Ἁγία Γραφή, φλυαροῦν ὅτι ὅλα ὅσα διδάσκει ὁ φεμινισμός, τὰ δίδαξε πρῶτος ὁ Χριστός. καὶ ὡς κατὰ Χριστὸν ἐξίσωσι τῶν γυναικῶν μὲ τοὺς ἄντρες ἐννοοῦν τὴν κοινωνικὴ ἢ νομικὴ ἢ ἐπαγγελματικὴ ἐξίσωσί της. νομίζουν ὅτι ἔτσι προσφέρουν πρωτιὰ στὸ Χριστὸ καὶ στὴν ἐκκλησία. αὐτὸ ὅμως δὲν εἶναι τίποτε ἄλλο παρὰ ἐξωχριστιανικὴ θεωρία, ποὺ προέρχεται ἀπὸ τὸν κόσμο τῆς ἁμαρτίας καὶ ἀπὸ τὴ ῥοπὴ μερικῶν νὰ θεωροῦν τὸ Χριστὸ πρωτοπόρο σὲ ὅ,τι ἀρέσει σ̉ αὐτούς. ἡ γυναίκα κατὰ τὴν Καινὴ Διαθήκη πρέπει νὰ ὑποτάσσεται στὸν ἄντρα, πρέπει ἵνα φοβῆται τὸν ἄνδρα, δὲν ἱερουργεῖ, δὲν κηρύσσει Χριστόν, δὲν αὐθεντεῖ ἀνδρός, ἀλλ̉ εἶναι ἐν ἡσυχίᾳ, δηλαδὴ κάθεται φρόνιμα καὶ ἥσυχα. μόνο πιστεύει καὶ ἁγιάζεται ὅσο ὁ ἄντρας καὶ διακονεῖ ὑπὸ ὅρους τὸν ἄντρα στὸ ἔργο του τὸ ἀποστολικό. ὡς ἔγγαμη ἔχει ὅλο τὸν ἄντρα δικό της, καὶ ἐργασιακῶς ἢ ὑπαλληλικῶς τέσσερες μόνο ἄντρες μπορεῖ κι ἐπιτρέπεται νὰ ἔχῃ ἐργοδότες ἢ ἐργασιακοὺς προϊσταμένους˙ τὸν πατέρα της, τὸν ἀδερφό της, τὸν ἄντρα της, καὶ τὸ γιό της˙ κανέναν ἄλλον. ἀκόμη καὶ στὸ ἐπιτρεπόμενο ἀπὸ τὸ Χριστὸ διαζύγιο, ὁ ἄντρας μόνο μπορεῖ νὰ χωρίσῃ τὴ γυναῖκα του, ὄχι ἡ γυναίκα τὸν ἄντρα. διότι ἡ πρώτη ἐκκλησία, ὅπως φαίνεται καὶ στὶς Ἐπιστολὲς τοῦ Παύλου (Α’ Κο 7, 12-16) εἶχε ν̉ ἀντιμετωπίσῃ καὶ περιπτώσεις γυναικῶν, ποὺ ἦταν σύζυγοι πολυγάμων ἀντρῶν, οἱ ὁποῖοι δὲν προσῆλθαν στὴν πίστι˙ καὶ δὲν τὶς ἐπέτρεπε νὰ χωρίσουν τὸν ἄπιστον καὶ πολύγαμο ἄντρα τους. ἄλλο θέμα τὸ ὅτι ἕνα Χριστιανὸ ἄντρα ποὺ ἀπατάει τὴ γυναῖκα του ἡ ἐκκλησία κανονικὰ πρέπει νὰ τὸν διαγράφῃ ἀπὸ μέλος της, νὰ τὸν ἀφορίζῃ. καὶ τότε ἡ Χριστιανὴ γυναίκα μπορεῖ νὰ τὸν χωρίσῃ. δὲν ἔχει λοιπὸν τίποτε τὸ κοινὸ ὁ Χριστιανισμὸς μὲ τὸ φεμινισμό.
   Αὐτά, γιὰ νὰ μὴ γελιόμαστε μὲ παραμύθια τῆς ἐποχῆς μας καὶ νὰ μὴν ἐκτρεπόμεθα σὲ βεβήλους κενοφωνίας.
   Ὅλοι οἱ ἄνθρωποι γιὰ πολλὰ πράγματα ὀφείλουμε στὸ Χριστὸ ἀπέραντη εὐγνωμοσύνη, ἀλλ̉ οἱ γυναῖκες κάτι παραπάνω.

   http://www.philologus.gr/4/68-2010-01-01-01-22-30/201-2011-09-07-19-16-13

   Διαγραφή
  6. Για φαντάσου να είχε γεννηθή κιόλας αυτή η εβραϊκή fake μαϊμού!

   Διαγραφή
 6. ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΥΑΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ,
  ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΤΥΣΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΘΛΙΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

  ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
  ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ
  ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΜΙΑ ΠΟΡΝΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμείς διασκεδάζουμε μ' αυτά που γράφει. Εξασφαλίσαμε τζάμπα διασκέδαση. Λίγο τό 'χεις;

   Διαγραφή
  2. Χα..χα..χα.. γατάκι είσαι!
   Χαιρετίσματα από την αγία βαρβάρα στα Χανιά!
   Και γιατί μιλάς απαξιωτικά για της πόρνες? Tα καλύτερα
   κορίτσια είναι, άλλωστε όλες οι αγίες ήταν επαγελματίες πόρνες!

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος1 Οκτωβρίου 2018 - 12:52 μ.μ.
  Καλημέρα Καλό μήνα

  Μήπως πέρασε απο καμιά αναρτηση ο Ευταξιας?

  Νας λειπε

  Απάντηση
  Απαντήσεις

  Mad Dog1 Οκτωβρίου 2018 - 1:00 μ.μ.
  Καλημέρα και καλό μήνα και σε σένα,
  Νομίζω σιχάθηκε τα ιουδαιοχριστιανικά ζόμπι που μόνο να βρίζουν και να
  προβοκάρουν ξέρουν, ελπίζω να τους γράψει στα αρχίδια του όπως κάνω
  και εγώ, και να ξαναγράψει τα πατριωτικά και ευγενικά του σχόλια.


  Ανώνυμος1 Οκτωβρίου 2018 - 1:25 μ.μ.
  τι λες με συγκινησες κριμα βρε παιδι μου στερηθηκαμε το πατριωτη Ευταξια που εχετε ιδιους ορχεις κοιτα κατι πραγματα ποσο δεμενοι ειναι μεταξυ τους που αντι για τους ιδιους ομιλουν οι ορχεις τους

  Απάντηση

  Ανώνυμος1 Οκτωβρίου 2018 - 1:26 μ.μ.
  xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΤΑΝΕΣ;
  ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕ ΔΑΥΤΕΣ ΝΑ ΜΗ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ;

  ΡΟΧΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν συμπεράνω από την λύσσα σας,
   μάλλον το αντίθετο συμβαίνει κούκλε μου!
   Θα σας γαμώ ώσπου να βγάλει ο κώλος σας γιαούρτι!
   Φιλάκια!

   Διαγραφή
  2. ΤΙ ΕΠΑΘΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.
   ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΖΑΓΚΛΑΡΩΣ ΠΟΥ 'ΧΕΙ ΑΠΑΓΚΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΠΑΣΕ Ο ΤΥΦΩΝΑΣ

   Διαγραφή
  3. ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΑΣ

   ΣΤΗΝ ΓΛΥΚΟΥΛΑ ΤΗΝ ΖΑΓΚΛΑΡΩ
   ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΦΟΡΜΑΡΩ

   ΚΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ
   ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΠΕΣ

   Διαγραφή
 9. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΦΥΓΕ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΥΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλληνας και χριστιανός?
   Σα να λέμε μέλι με σκατά!

   Διαγραφή
  2. ΖΑΓΚΛΑΡΩ ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΖΥΓΟ ΣΤΟΝ Π@ΥΤΣΟ ΜΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΠΡΑΤΣΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΣΤΑΡΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ 'ΧΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ

   Διαγραφή
  3. Κούκλε μου, η μάχη δεν δίνεται με μαχαίρι από τα 25 μέτρα, δηλαδή με
   κιναιδιστικες εξυπναδούλες, αλλά με επιχειρήματα, θέσεις και γνώσεις,
   έλα να στον χώσω οπότε θές, να νιώσεις τι εστί Χαλκιδικιωτικια κομπολόγα!

   Διαγραφή
  4. να σου κλεισω ενα ραντεβου στη σουηδια
   να ερθω με τον ψευτο-ΕΥΤΑΞΙΑ;

   Διαγραφή
  5. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ.
   ΣΟΥ ΤΑ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ; ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

   ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ ΜΑΡΗ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΑΣ ΝΑ ΜΟΝΟΜΑΧΗΣΟΥME ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΠΑ;
   ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΖΑΓΚΛΑΡΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20ΕΤΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΡΧΕΙΟ.

   Διαγραφή
  6. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
   τι να χωσεις τρομαρα να σουρθει χαχαχαχα
   μονο με VIAGRA αν υπαρχει για ερμαφροδιτο σαν εσενα χαχαχαχαχαχαχαχα

   Διαγραφή
  7. Με κάνει μεγάλη εντύπωση ότι όλα τα χριστιανά, έχουν ένα πάθος στην πούτσα, όλο
   για αυτό μιλούν, βεβαίως όποιος είναι αντίδικος τους είναι πούστης κλπ κλπ

   Αυτό για έναν έστω και με λίγες γνώσεις ψυχολογίας, ερμηνευετε ότι αν δεν είστε ήδη,
   έχετε μια έλξη προς την ανωμαλία και τον πούτσο, γιατί, όταν ένας άνδρας έλκετε
   και μιλά συνέχεια για ομοφυλικές σχέσεις, ε είναι πούστης τέρμα!

   Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αϊνστάιν για να το καταλάβει αυτό!
   Ποιος νορμάλ άνθρωπος συνέχεια, σε όλα του τα σχόλια
   μιλά για πούστηδες και πουτσες?

   Διαγραφή
  8. Mad Dog said
   Μαρτίου 10, 2017 στις 11:41 μμ


   1. Η θεϊκή Του Διός

   Βάλε πολύ λιπαντικό ανάμεσα στα χέρια σου, ώστε να γλιστράνε πολύ και να είναι ζεστά.
   Τυλίξτε τις δύο παλάμες σου στη βάση του, πλέξε τα δάχτυλά σου γύρω του και βάλε λίγη πίεση.
   Αρχισε να ανεβοκατεβάζεις τα χέρια σου από τη βάση προς την κορυφή χρησιμοποιώντας σταθερή πίεση και σταθερό ρυθμό.
   Καθώς πλησιάζεις το κεφαλάκι, κάνε τις παλάμες να το χαϊδέψουν όλο διαδοχικά η μία μετά την άλλη.
   Μπορείς όταν φτάνεις στη βάση να ασκείς λίγη περισσότερη πίεση

   2. Η μαγκάλι

   Βάλε μπόλικο λιπαντικό στα χέρια σου και πιάσε το πέος του με τις παλάμες σου. Αρχισε να τρίβεις τα χέρια σου γύρω από το πουλί του, όπως όταν τα τρίβεις πάνω από τη φωτιά για να ζεσταθούν. Μπορείς να φυσάς ελαφρά το γεμάτο λιπαντικό πουλί του, για να νοιώσει μια εξτρά ευχαρίστηση.

   3. Η δαχτυλίδι

   Χρησιμοποίησε το αδέξιο χέρι σου και αγκάλιασε το πέος του, στη βάση, με τον δείκτη και τον αντίχειρά σου. Αυτό λειτουργεί όπως τα δαχτυλίδια sex toys, για να παγιδέψουν το αίμα μέσα στο πουλί του. Με το καλό σου χέρι, που θα έχει μπόλικο λιπαντικό, άρχισε να του τον παίζεις, ασκώντας πίεση όταν φτάνεις στη βάση στο κεφαλάκι.

   4. Η ανάποδη

   Γύρισε το καλό σου χέρι ανάποδα, ώστε να μην τον αγγίζεις με την παλάμη σου, αλλά με το πάνω μέρος του χεριού. Με το άλλο σου χέρι, πιάσε το πουλί του και τρίβε το στο άλλο χέρι. Είναι μια διαφορετική αίσθηση, πίστεψέ μας.

   5. Η μίξερ

   Χρησιμοποίησε το ένα χέρι όπως στη μαλακία δαχτυλίδι και το άλλο για να τον παίζεις πάνω – κάτω, κρατώντας σταθερά τον κορμό του και με πολύ λιπαντικό. Αν δεν θέλει να τον σφίγγεις στη βάση, χρησιμοποίησε το χέρι σου για να του χαϊδεύεις τα μπαλάκια ή και λίγο πιο κάτω. Τύλιξε τα χείλη σου γύρω από το κεφαλάκι και ταυτόχρονα πίεσέ το με τη γλώσσα σου. Οπως τον κρατάς, άρχισε να στρίβεις το χέρι σου δεξιά και αριστερά.

   Αυτές οι 5 βασικές τεχνικές, θα δώσουν λίγο πιο πικάντικη γεύση στην ερωτική σας ζωή και αν χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου, μπορείς να τις εμπλουτίσεις ή ακόμα και να επινοήσεις τη δική σου.

   Διαγραφή
  9. ΜΑΡΗ ΠΟΥΤΑΝΙΤΣΑ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ ΕΧΕΙΣ;
   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

   Διαγραφή
  10. Αστη τωρα τη βρισκει μονη της

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος1 Οκτωβρίου 2018 - 3:51 μ.μ.

  Αυτο θελουν και αυτοι και το ξυπνηστε ρε να φυγουμε γι αυτο αλωνιζει χωρις να του κανει καενας τιποτα

  ομως δεν θα τους περασει οσο ειναι ανοιχτα τα σχολια θα τον αντιμετωπιζουμε

  στο μονο που διαφωνω ειναι το βρισιμο
  εγω στο επιπεδο ψευτο-ΕΥΤΑΞΙΑ δεν πεφτω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν διαφωνείς με το βρίσιμο και το πιστευω, τότες
   διαφωνείς με τους 9 στους δέκα χριστιανούς σχολιαστές!
   Βέβαια, λόγω τσιμπλας, μπορεί και να μην το αντιλήφθηκες
   ότι ΜΌΝΟ οι χριστιανοί βρίζουν χυδαία νεκρούς γονείς, γυναίκες
   ακόμη και παιδιά, προπαντός τα κιναιδιστικά σεξιστικά παραληρήματα,
   δλδ όποιος τολμά να κάνει κριτική, είναι πούστης, έτσι η μάνα του κλπ!
   κάπου κάπου τους τα γυρίζω και εγώ, αλλά, μόνο τα δικά μου φένοντε!

   Χα..χα.. επιδή φαίνεσαι καλοπροαίρετος, σε προτρέπω να το προσέξεις
   αυτό, πρώτον τις τσίμπλες και μετά δίκαιη ανάλυση υβριστών.

   Ο Ευταξίας, δεν θέλω να πω ήταν, είναι ο ευγενικότερος σχολιαστής.

   Διαγραφή
  2. Mad Dog said

   Μαΐου 28, 2017 στις 12:59 μμ

   δεν εχω κανει ακομα σεξ αλλα που θα παει θα κανω κ εγω....να μπω στο θεμα ομως,οταν την παιζω το πετσακι η καλλυμα οπως το λενε δεν φτανει μεχρι κατω κ φτανει ισα ισα μεχρι την μεση του κεφαλιου αν τα λεω σωστα(ολο εκεινο λεμε κεφαλι ετσι η μονο αυτο που βλέπουμε στην αρχη λεμε ετσι?).....πιο κατω δεν παει κ ειναι λες κ σφηνωνει...στις ταινιες ομως που βλεπω σε καποιους το κεφαλι ειναι ολο εξω απο την αρχη κ βγαινει ολο το κεφαλι ενω σε αλλους ειναι σαν το δικο μου κ οταν δεν κανουν τιποτα το πετσακι ειναι απανω κ οταν κανουν sex τους κατεβαινει νομιζω ολο ενω σε εμενα δεν κατεβαινει ολο κ αμα προσπαθησω αρχιζει κ ποναει λιγο ενω φτανει μεχρι την μεση του κεφαλιου κ φτανει μεχρι την μεση,εχω ακουσει οτι αυτο που εννοω εγω κεφαλι ολο καπου το κοβουνε!συνεχιζω.... ειναι κακο αυτο η απο μονο του θα γινει κατι τετοιο καποια στιγμη κ θα κατεβει ολο σαν τις ταινιες που μπορουν κ το κατεβαζουν?η θα μπορω ανετα να το κατεβασω απο την πρωτη φορα που θα κανω sex κ θα γινει μονο του?παντως αν προσπαθησω να το κατεβασω κατω δεν γινεται κ ασε που ποναει λιγο κ δεν το ριψοκινδυνευω!χτες το δοκιμασα κ μετα το πετσακι δεν ανεβαινε για καποια λεπτα μεχρι να ηρεμησει το πεος που το εφτασα ως το οριο λεω εγω!παντως αν δοκιμασω το κεφαλι βγαινει εξω αλλα απο μονο του δεν μου εχει βγει.lol...τι να κανω?ειναι λογικο?

   Διαγραφή
 11. ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΕΥΤΑΞΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

  Το πολύ το τίκι τάκα κάνει το μυαλό φιρίκι : Καλό είναι από κάποια ηλικία και μετά να έχεις μια καλή αναλογία σεξ και αυνανισμού. Γιατί αν δεν υπάρχει σεξ θα αυνανίζεσαι περισσότερο. Και αν εθιστείς και το υπερφορτώσεις, τότε σε περιμένει μια γάγγραινα Φουρνιέ, μια σπάνια μικροβιακή πάθηση, που εισέρχεται στον οργανισμό από τις εκδορές του πέους λόγω υπερβολικής χρήσης και προκαλεί έμετο, πυρετό, μυϊκό πόνο και οίδημα στο όσχεο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Mad Dog said

  Ιανουάριος 12, 2016 στις 1:53 μμ

  Την πρωτη φορα με επιασε η μανα μου στην τουαλετα γιατι ειχε βαλει ρουχα για πλυσιμο και ηθελε να μπει στο μπανιο.. Με καταλαβε απο την κλειδαροτρυπα γιατι ακουγε περιεργους ηχους.. Ισως κοιταξε για να επιβεβαιωθει κιολας γιατι οποτε καθαριζε το σπιτι εβρισκε πορνοπεριοδικα...

  Την δευτερη φορα με επιασε η θεια μου, αδελφη της μητερας μου στο σπιτι στο χωριο το καλοκαιρι γιατι ειχε τσοντουλα στην τηλεοραση και δεν ηθελα να την χασω.. Ειχα βαλει ενα σεντονι απο πανω αλλα το καταλαβε γιατι οταν εφυγε κρυφογελουσε και πηγε να βρει τη μανα μου...

  Την τριτη φορα με επιασε η μανα μου παλι καλοκαιρι στο σαλονι να κρυφοκοιταω απο το παραθυρο μια γειτονισσα μου που εβγαινε με κατι φουστες και κατι στριγκακια και εκανε δουλειες στο σπιτι.. Ειχε χωρισει θυμαμαι τοτε και αυτο με αναβε ακομα πιο πολυ.. Πολλες φορες κοιμοταν με τις πορτες ανοιχτες και στον υπνο της καθως αλλαζε πλευρο εβλεπα τα παντα..

  Την τεταρτη φορα με επιασε στο στρατο ενας φιλος μου και ειχε πεθανει στο γελιο γιατι με αιφνιδιασε τελειως και με κοροιδευε οτι με εχει τραβηξει βιντεο.. Ελεγε ψεμματα ομως..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. η συζυγοs επιτυχυμενου επιχειρηματια χλιδατου Π@ΥΣΤΗ ερχεται για διακοπεs στην Ελλαδα!

  παιρνει το πρωτο το πουλι και νασου στην ελλαδα φτανει και τιs αποσκευεs παραλαμβανει μα βλεπει εναν ομορφο νεαρο και τον Π@ΥΤΣΟΝ του πιανει και στην σωαηδικη Κ@ΛΟΤΡΥΠΙΔΑ τηs αμεσωs τον βανει...βγαινει στην πιατσα ταξι να παει να παρει μπαινει μεσα στο ταξι και αρχιζει με Κ@ΥΛΑ σωαδικη να του ρουφα το μεγαλο του Π@Π@ΡΙ..που παμε μωρη Γ@ΜΙΟΛΑ τηs λεει ο οδηγοs σε ενα ξενοδοχειο του λεει η Ψ@ΛΟΧΥΜΕΝΗ...σε λιγο το ταξι φτανει στο ξενοδοχειο ανοιγει την πορτα και μεσα μπαινει στην ρεσεψιον πηγαινει δωματιο ζηταει στο 27 τηs λεει ο ρεσεψιονιστ και η Π@ΥΣΤΡΑ παιρνει το ασανσερ στο δωματιο τηs φτανει και στον διαδρομο βλεπει εναν κυριο και του λεει πρωτη φορα ερχομαι σε αυτο το ξενοδοχειο και εκεινοs τηs απαντα κι εγω την Κ@ΛΟΤΡΥΠΙΔΑ σου θα στην κανω σαν ανθοδοχειο η ΧΩΝΑ απο τα @ΡΧΙΔΙ@ τον τραβα και στο δωματιο τον βαζει και ο κυριοs τον Π@ΥΤΣΟ του ολο το βραδυ στην Κ@ΛΟΝ τηs ολον τηs τον βαζει και η σωαδικη Κ@ΥΛΩΜΕΝΗ Κ@ΛΟΤΡΥΠΙΔΑ τηs τωρα πια αναστεναζει και χλατσα χλουτσα χλατσα χλουτσα την ψωφησε στην Π@ΥΤΣΑ ετσι το βραδυ τηs περασε...την αλλη μερα παιρνει τηλεφωνο στην ρεσεψιον και πρωινο ζηταει στο δωματιο να φαει σε λιγο ερχεται το πρωινο και εναs νεαροs σπρωχνει το καροτσι που να σαs το ακουμπησω ρωταει κι η σωαδικη βρωμοΜ@ΥΝΑ τα ποδια τηs ανοιγει γιατι το βρωμοΜ@ΥΝΟ τηs εχει ριγη και αμεσωs το παντελονι του το ανοιγει και μονολογαει τι Π@ΥΤΣΟΣ ειναι αυτοs μεγαλοs σαν κονταρι σκισε μου τωρα το Μ@ΥΝΙ ωραιο παλληκαρι που εχειs Ψ@ΛΑΡΑ σαν κονταρι και ασε τον Π@ΥΣΤΗ ΚΕΡΑΤΑ επιχειρηματια που τον Γ@ΜΑΝΕ εκει στην σωαδια...
  συνεχιζεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΚΑΠΟΤΕΣ ΕΧΕΤΑΙ? ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ... ΓΙΑ ΚΛΑΡΙΝΑ ΚΑΠΟΤΕΣ ΘΕΛΩ ΕΧΕΤΑΙ? ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ OΡΙΣΤΕ ΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΚΑΠΟΤΕΣ ΖΑΓ(ΚΛΑΡΙΝΑ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΕΣ......ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ SAAB?....ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΤΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΕΙΣΑΙ.....ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΥΛΑ...ΓΙΔΙ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΣΑΠΕΛΟΠΟΥΣΤΑ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΟΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΥ ΓΥΦΤΟΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...