Τσακαλώτος για συντάξεις: «Λαγκάρντ και Τόμσεν άκουσαν τα επιχειρήματά μου με ενδιαφέρον»

«Με ενδιαφέρον» άκουσαν σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν, τα επιχειρήματα του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το θέμα της μείωσης των συντάξεων.

Με το ίδιο «ενδιαφέρον», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, άκουσαν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου τα ελληνικά επιχειρήματα ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την υλοποίηση των αντίμετρων «σε βάθος τετραετίας».

Κατά το ΥΠΟΙΚ, τέλος, το δίδυμο Λαγκάρντ-Τόμσεν επισήμανε ότι «ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης».

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μπαλί ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Δ.Ν.Τ κ. Πολ Τόμσεν στις 9 π.μ. (τ.ώ.) και στη συνέχεια με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ στις 15.00 (τ.ώ.).

Και οι δύο άκουσαν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς με ενδιαφέρον, τόσο για το ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο όσο και για το ότι υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας. Επισήμαναν επίσης ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και τέλος, ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

loading...

3 thoughts on “Τσακαλώτος για συντάξεις: «Λαγκάρντ και Τόμσεν άκουσαν τα επιχειρήματά μου με ενδιαφέρον»

  1. σε ακουσαν και σε εγραψαν κανονικα.εξω ρε προδοταρα μασονε του συστηματος τον ροτσιλ.

  2. Μααλισταα…και μετα? μετα τι εκαναν? ε εριξαν μερικα πορδοκλασιδια και εφυγαν….Αχχχ καλο εεε!!

Comments are closed.