Σκουρλέτης: Θα είναι ολέθριο πολιτικό σφάλμα ο Πάνος Καμμένος να βάλει τρικλοποδιά στην κυβέρνηση

“Αφενός η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της γειτονικής χώρας είπε «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ταυτόχρονα μια μικρή συμμετοχή. Κατ’ αρχήν πρέπει να προβληματίζει την άλλη πλευρά, διότι εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης κάποια πράγματα είναι σαφή.
Πρέπει με ψυχραιμία να παρακολουθήσουμε τα γεγονότα, αλλά είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην επίλυση του Σκοπιανού” δήλωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ότι το κόμμα του θα ρίξει την Κυβέρνηση σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών οδηγηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο είπε: “Είναι δύο διαφορετικά πράγματα παρόλο που το ένα επηρεάζει το άλλο. Η πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας και η πλειοψηφία εμπιστοσύνης απέναντι στην κυβέρνηση. Εμείς θεωρούμε ότι στην παρούσα Βουλή εξασφαλίζεται η πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας. Και από την άλλη πλευρά, μένει να δούμε εάν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης απέναντι στην κυβέρνηση. Το θέμα δεν είναι αριθμητικό, είναι βαθιά πολιτικό”.

“Εγώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα στον εταίρο μας, τον Πάνο Καμμένο, εάν τελικά με δεδομένη μια γνωστή από την πρώτη ημέρα της συγκυβέρνησης διαφωνία πάνω στο θέμα της FYROM, το ήξερε και το ξέραμε, όπως ήταν δεδομένες και οι προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης πάνω σε αυτό, τις οποίες ψήφισε. Άρα το ερώτημα είναι το εξής, μπορεί μετά από μία τρίχρονη συγκυβέρνηση με απτά συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, μπορεί αυτή τη στιγμή να κάνει μια κίνηση που να αυτουπονομεύσει και την ίδια την επιλογή του; Αυτό νομίζω θα το σκεφτεί διπλά ο κ. Καμμένος, υπήρξε μια έντιμη παρά τις διαφωνίες συνεργασία και θεωρώ δεν θα οδηγηθούμε σε αυτό” συμπλήρωσε.

“Θα είναι ολέθριο πολιτικό σφάλμα τελικά ο Πάνος Καμμένος να βάλει μια τρικλοποδιά στην κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε μέχρι τώρα. Από εκεί και πέρα, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις συνταγματικές δυνατότητες που έχουμε έτσι ώστε η κυβέρνηση να εξαντλήσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της” υπογράμμισε.

“Μιλάω για μια πρόθεση, για μία διερεύνηση δυνατοτήτων και αυτό όχι μόνο για να παρατείνουμε τυπικά τη ζωή της παρούσας κυβέρνησης, αλλά για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνονται από την παρούσα συγκυρία” και συμπλήρωσε “είναι μήνυμα προς όλους”.

loading...

1 thought on “Σκουρλέτης: Θα είναι ολέθριο πολιτικό σφάλμα ο Πάνος Καμμένος να βάλει τρικλοποδιά στην κυβέρνηση

  1. Μη φοβάστε δώστε Υπουργείο στον Πάνο και δεν πρόκειται να σας αφήσει να πέσετε ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αλλά ούτε από το ΣΚΑΜΝΙ

Comments are closed.