Η "απείθεια” της ΠΕΘ και η ΑΠΑΘΕΙΑ του ΥΠΕΘ

Ο Υπουργός Παιδείας συνεχίζει ανεπίσχετα τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ). Έχοντας στο παρελθόν χαρακτηρίσει, αρνητικά, δικαστικούς λειτουργούς για τις αποφάσεις τους, η εκπροσώπηση του ΥΠΕΘ στις μέρες μας δείχνει ότι ουδόλως ενδιαφέρεται να μιλήσει επί της ουσίας. Ασχολείται, μάλλον, με επικοινωνιακούς circo-βερμπαλισμούς. Τοιουτοτρόπως, το μάθημα των Θρησκευτικών γίνεται καλύπτρα ("φερεντζές"), για να κρυφτεί το τοπίο απαξίωσης όλων των μαθημάτων (επιστημονικών επιστητών), που παραπέμπουν στην ορθοτομημένη παρουσίαση της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Η ΠΕΘ δεν προσπαθεί, καθώς διατείνεται ο κ. Γαβρόγλου, να προλάβει τη Δικαιοσύνη. Αυτήν, όχι απλώς την "πρόλαβε", αλλά και την πρόσβαλε η καινοφανής μεθόδευση της ψευδονομιμοποίσης ακυρωμένων από το ΣτΕ Προγραμμάτων και Φακέλων για τα Θρησκευτικά, για τα οποία επαίρεται ο προηγούμενος Υπουργός, παρουσιάζοντάς τα, urbi et orbi, ως απαράλλακτα με τα δικά του. Η μεθόδευση αυτή εγείρει πλέον μείζονα ζητήματα.

Η ΠΕΘ, πιστεύοντας στην ποιότητα της Δημοκρατίας, την εκζητά ως τόπο διαφανών διαδικασιών και θεωρεί ως απαράδεκτη την όλη προσπάθεια που επιχειρείται, με στόχο να παγιωθεί στην εκπαίδευση των ορθοδόξων μαθητών ο προσηλυτισμός στον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ και στη Χριστοφοβία. Η κίνηση αυτή, προσβάλλοντας τους ορθόδοξους μαθητές, μηχανοποιεί εξεναντίον τους τη δημιουργία ανελεύθερων πολιτών.

Είναι λυπηρό, που οι "εξουσίες" της πολιτικής ιδεολογίας σήμερα δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακούσουν και να διαλεχθούν με κλάδους και όργανα, που υπηρετούν το αντικείμενό τους μέσα από τις επιστημονικές τους ειδικεύσεις. Μάλιστα, έρχονται να επιβάλουν ιδεολογίες του καιρού στα επιστημονικά αντικείμενα που έχουν ως έργο τους την καλλιέργεια της ιστορίας, της γλώσσας και του απ' αιώνων πολιτισμού του τόπου μας.

Αυτού του τύπου οι εξουσίες φαίνεται πως θεωρούν απαθώς την ουσία των πραγμάτων, προσπαθώντας, ενδεχομένως, να αλιεύσουν υπέρ τους πρόθυμους θρησκευτικούς ιερουργούς του μηδενισμού. Ίσως θεωρούν, μάλιστα, ότι ειδικεύονται οι εκπρόσωποι των δοξασιών τους και στη θεολογία, την οποία οι ίδιες αυτές οι ανούσιες εξουσίες θέλουν να την ταυτίσουν με τη ΜΗΔΕΝΟΛΟΓΙΑ.

Οι Circo-λόγοι υποστηρικτές, συνεπώς, του εν λόγω μηδενιστικού προσηλυτισμού κρίνονται από τους καρπούς τους και επ' αυτών η ΠΕΘ ευλόγως και καθηκόντως καταθέτει τον κριτικό της και διαλογικό της χαρακτήρα. Η ΠΕΘ στέκεται ευπαιδεύτως και όχι με απάθεια, απέναντι στο αντικείμενο πάνω στο οποίο καταρτίστηκαν και ειδικεύθηκαν τα μέλη της, όπως ευόρκως ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και των γονέων τους.

Το ΔΣ της ΠΕΘ


Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2018
Διεύθυνση  
Χαλκοκονδύλη 37,  10432 Αθήνα
Τηλέφωνο  
2105224180
Φαξ
2105224420
Email
Ιστοχώρος
Αριθμ. Πρωτ. 126
Δελτίο Τύπου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Μην στεναχωρείστε ΄όταν αλλάξει η κυβέρνηση, θα αλλάξουν και οι νόμοι και τα βιβλία, κύριε τωρινέ υπουργέ, αφού εμείς πιστεύουμε στη Πατρίδα και εσείς στο Κοράνι,
  Έτσι γίνεται πάντα, ανάλογα τα κέφια της κυβέρνησης και το ξύπνημα του Υπουργού, τέτοια γράμματα μαθαίνουν τα Παιδιά μας.
  Τώρα ας περιμένουμε να μας πούν αν ο Κολοκοτρώνης είναι Ήρωας ή φονιάς και εχθρός της κοινωνίας,΄και ο Καραισκάκης υιός του Κεμάλ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΛΟΔΟΞΟΙ ,ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ .ΑΘΡΗΣΚΟΙ ΑΡΝΗΣΗΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΓΕΜΑΤΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΘΕΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΙ ΑΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ Π.Ε.Θ.ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]