Νέα “βόμβα” από τη δικηγόρο της οικογένειας Λαγούδη: Τουλάχιστον δύο άτομα κρατούσαν κλειστές τις πόρτες του αυτοκινήτου

Νέα στοιχεία συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η άτυχη γυναίκα, βρέθηκε νεκρή πριν από οκτώ μήνες μέσα στο μισοκαμένο αυτοκίνητό της στη Μυρτιά Τριχωνίδας, στο Θέρμο.

“Το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου κράτησε οκτώ μήνες, γιατί τα πρόχειρα συμπεράσματα που βγήκαν στην αρχή και μιλούσαν περί αυτοχειρίας, δεν συνάδουν με την κοινή πείρα και την κοινή λογική, με την οποία σκέφτεται ένας ακροατής και ένας τηλεθεατής. Ο εύκολος δρόμος δυστυχώς επιλέγεται τις περισσότερες φορές με κλειστά μάτια”, ανέφερε μιλώντας στον Real fm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, η Εύη Σκούμα, δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη.

Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 44χρονης, είναι πλέον τρεις. Ο ένας είναι ο ηθικός αυτουργός και έχει προσωποποιηθεί μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε άτομο από το στενό φιλικό περιβάλλον της. Πρόκειται για τον γιατρό, με τον οποίο διατηρούσε σχέση η γυναίκα. Την ίδια στιγμή, άλλα δύο άτομα φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας της. Ο ένας φέρεται να την κλείδωσε στο αυτοκίνητο κι ο άλλος να έβαλε τη φωτιά.

“Έχουμε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία, φυσική αυτουργία στην πράξη αυτή, όπου και προσωποποιείται πλέον με ονοματεπώνυμο και το άτομο θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να καταθέσει στο γραφείο της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Αγρινίου, η οποία και θα έχει τη διεύθυνση της κύριας ανάκρισης από εδώ και πέρα”, δήλωσε η κ. Σκούμα και πρόσθεσε:

“Είχαμε την τύχη την προανάκριση να διενεργήσει ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αγρινίου ο ίδιος, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες υποθέσεις. Αυτές τις προανακρίσεις τις διενεργούν προανακριτικοί υπάλληλοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ήταν μεγάλες οι αντιφάσεις. Όταν όμως έλαβε τον λόγο ο κ. Εισαγγελέας, δεν αστειεύτηκε. Έλαβε μόνος του καταθέσεις, από 20 και πλέον άτομα. Κάλεσε άτομο μέχρι και οχτώ φορές να καταθέσει”.

“Μάλλον οι αντιφάσεις ήταν τόσο ηχηρές, που το πρόχειρο συμπέρασμα της ιατροδικαστικής περί εισπνοής από τη θανούσα μεγάλης ποσότητας αιθάλης, πραγματικά αυτοαναιρέθηκε από τα συνταρακτικά στοιχεία που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο. Η γυναίκα βρέθηκε σε ύπτια θέση στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της. Προσπάθησε να σπάσει με τα πόδια της το παρμπρίζ και τα ευρήματα δείχνουν ότι τουλάχιστον δύο άτομα κρατούσαν τις πόρτες κλειστές. Το αυτοκίνητο ‘μίλησε’. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τις πρώτες κιόλας μέρες από την ίδια την Αστυνομία, ‘μίλησαν’. Το σύνολο της δικογραφίας έχει πλέον η κ. Ανακρίτρια”, επισήμανε η κ. Σκούμα.

loading...