Κάτοικοι στο Μάτι κατά Ψινάκη: Κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί- Εγκατέλειψε τους πυροπαθείς στην τύχη τους

Ευθείες βολές κατά του Δήμου Μαραθώνα και προσωπικά κατά του Δημάρχου Ηλία Ψινάκη εξαπολύει με επιστολή- διαμαρτυρία η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι.


Με την  επιστολή που απευθύνεται στο Δήμαρχο και κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η επιτροπή αναφέρεται σε συνάντηση αντιπροσωπείας των κατοίκων με τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους που  έγινε τον Αυγούστου και στην οποία η δημοτική αρχή ανέλαβε δεσμεύσεις για την αποκατάσταση του οικισμού που όμως δεν υλοποιήθηκαν.

«Από τη μέχρι σήμερα παρακολούθηση των ενεργειών του Δήμου διαπιστώνεται σημαντική ολιγωρία αφού όχι μόνο κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ορισμένα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία και η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων και να καθυστερεί ανεπίτρεπτα η αποκατάσταση  του οικισμού» αναφέρουν στην επιστολή τους οι πυρόπληκτοι αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.

«Λαμβάνοντας υπ όψη τα ανωτέρω και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας σας καλούμε όπως προβείτε το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων δράσεων για την αποκατάσταση του οικισμού Μάτι και την οικονομική ενίσχυση  των κατοίκων...» αναφέρει η επιτροπή ζητώντας έγγραφη ενημέρωση για κρίσιμα θέματα.

Μεταξύ αυτών  η καταβολή επιδομάτων στους δικαιούχους, η καταγραφή των αρμοδίων για την αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση των πληγέντων καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των σημείων διάθεσης προσφορών σε είδος  μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στο σκοτάδι ακόμα η Μαραθώνος

Επίσης η επιτροπή κατοίκων ζητεί χρονοδιάγραμμα τέλεσης των αντιπλημμυρικών  έργων και ενημέρωση για την  καθαριότητα, την απολύμανση  και την αποκατάσταση του οικισμού τονίζοντας ότι τμήμα της λεωφόρου Μαραθώνος παραμένει ακόμα σκοτεινό .

Την ίδια ώρα οι πυρόπληκτοι ζητούν πληροφόρηση  για τις δωρεές στον ερανικό λογαριασμό και συγκεκριμένα «Ενημέρωση για το ύψος των συγκεντρωθέντων ποσών, τη σχεδιαζόμενη χρήση τους και την τοποθέτηση 2 εκπροσώπων της ΣΕΚΜΑ στην επιτροπή διαχείρισης, θέμα για το οποίο δεσμεύτηκε προσωπικά ο Δήμαρχος» όπως επισημαίνεται στην επιστολή.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΜΑΖΟΥΣΑ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ ΣΟΛΩΝΑ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΕΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΑΙΔΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.Δηλαδή:
  Ἐάν κάποιος Αθηναῖος ἑταιρήση, δηλ, εἶναι κίναιδος θά ἔχη τάς ἐξῆς κυρώσεις:
  1. Δέν τοῦ ἐπιτρέπεται νά γίνη ἕνας ἐκ τῶν ἐννέα ἀρχόντων
  2. Δέν τοῦ ἐπιτέπεται νά ἀσκῆ τό ἀξίωμα τοῦ ἱερέως καί λειτουργοῦ τῆς ἱεροσίνης
  3. Δέν τοῦ επιτρέπεται νά εἶναι συνήγορος τοῦ δήμου
  4. Δέν επιτρέπεται νά ἀναλαμβάνη καμίαν ἐξουσίαν, οὔτε ἐντός τοῦ δήμου οὔτε πέραν τῶν ὁρίων τοῦ δήμου, οὔτε διά τῆς κληρώσεως οὔτε διά τῆς ἀνατάσεως τῆς χειρός
  5. Δέν ἐπιτρέπεται νά σταλῆ κήρυκας(ἀγγελειοφόρος)
  6. Δέν ἐπιτρέπεται νά λέγη τήν γνώμην του
  7. Δέν ἐπιτρέπεται νά εἰσέρχεται εἰς δημοσίους ἱερούς χώρους
  8. Δέν ἐπιτρέπεται νά στεφανωθῆ εἰς τάς στεφανοφορίας
  9. Δέν ἐπιτρέπεται να πορεύεται ἐντός τοῦ ἐξαγνισμένου χώρου τῆς ἀγορᾶς
  Ἐάν δέ τίς ταῦτα ποιῇ, καί ἀποκαλυφθεῖ ὅτι ἑταιρεῖ, τοῦ ἐπιβάλλεται ἡ ποινή τοῦ θανάτου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]