Μητσοτάκης: Η χώρα πληρώνει το πολιτικό ρίσκο Τσίπρα – Καμμένου

«Η χώρα σήμερα έχει το πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμμένου. Κανείς δεν πιστεύει ότι η χώρα μπορεί με τον κ. Τσίπρα και με τον κ. Καμμένο να επιστρέψει σε γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κληθείς να σχολιάσει τις αρνητικές εξελίξεις που σημειώνοντας στην ελληνική οικονομία.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε τοπικά μέσα ενημέρωση στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Άρτα και στην Πρέβεζα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ασία για να πείσει επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα, αναρωτήθηκε «τι ακριβώς θα τους πει».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο και κανένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το πώς η χώρα θα επιστρέψει σε μία βιώσιμη πορεία ανάκαμψης», υποστήριξε. Και γι’ αυτό, όπως πρόσθεσε, ο ίδιος δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι «η πολιτική αλλαγή πια είναι αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου η χώρα, αλλά και η οικονομία να κάνουν ένα ουσιαστικό restart».
Όπως τόνισε, «η πολιτική επανεκκίνηση θα επιτρέψει στη χώρα να γυρίσει σε τροχιά κανονικότητας, γρήγορης ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, προσέλκυσης επενδύσεων». Που, όπως εξήγησε, αποτελούν «τα μεγάλα ζητούμενα σήμερα».

Και, κατέληξε επισημαίνοντας ότι «όσο η κυβέρνηση αυτά δεν μπορεί να τα πετύχει, τόσο θα πληρώνουμε παράπλευρες απώλειες και στο κόστος δανεισμού της χώρας και στο χρηματιστήριο και στις τράπεζες».

Το Σκοπιανό και η «ανίερη συμμαχία»

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το «Σκοπιανό», ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα πρακτικά από τη Σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας της γείτονος, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, λέγοντας ότι «είναι εξόχως αποκαλυπτικά για τη βιασύνη της γειτονικής πλευράς να κλείσει τη συμφωνία με τον κ. Τσίπρα, διότι προφανώς είναι βολικός, είναι εύκολος στο να κλείσει μία συμφωνία, η οποία βόλευε τη γειτονική χώρα».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία αυτή, εφόσον έρθει σε αυτήν τη Βουλή. Δεν θα την κυρώσει ούτε στην επόμενη Βουλή, εφόσον βρεθεί αντιμέτωπη με αυτήν τη Συμφωνία», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εξήγησε ότι «εάν η Συμφωνία δεν επικυρωθεί συνταγματικά από τη γειτονική χώρα, αν δεν αλλάξει η γειτονική χώρα το Σύνταγμά της, τότε θεωρώ ότι ξεκινάμε, επί της ουσίας, από το σημείο μηδέν. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει συμφωνία, άρα θα ξεκινήσουμε τη διαπραγμάτευση από την αρχή».

Και συμπλήρωσε: «Αν, πάλι, η Συμφωνία κυρωθεί από τη γειτονική χώρα, η δική μας θέση δεν αλλάζει. Εμείς θεωρούμε ότι είναι μία κακή Συμφωνία. Και η Νέα Δημοκρατία δεν θα την κυρώσει ούτε τώρα, ούτε αν έρθει το ζήτημα σε εμάς, στην επόμενη Βουλή».

Τόνισε. Ωστόσο, ότι «η Συμφωνία παράγει ήδη μια σειρά από τετελεσμένα. Και όσο προχωρούν τα βήματα στην υλοποίηση της Συμφωνίας, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η ανατροπή αυτών των τετελεσμένων, ειδικά όσον αφορά τη διαδικασία εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος, τέλος, στη στάση του αρχηγού των ΑΝΕΛ που καταψήφισε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που υπέβαλε η ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο, παρατήρησε ότι «προτίμησε, για άλλη μια φορά, να κρατήσει την καρέκλα του, από το να ρισκάρει να διαταράξει αυτήν την ανίερη συμμαχία την οποία έχει υπογράψει με τον κ. Τσίπρα».

loading...

2 thoughts on “Μητσοτάκης: Η χώρα πληρώνει το πολιτικό ρίσκο Τσίπρα – Καμμένου

  1. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,Η ΧΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΤΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΓ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΣΙΠΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΛΙΒΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΩΝ,ΤΩΝ ΕΦΙΑΛΤΩΝ ΤΟΥ ΒΡΩΜΕΡΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΞΑΝΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ….

  2. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ (ΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ) ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ 2-3% ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΤΕ 0,6%. ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ! ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ! ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ!!! ΣΥΧΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!

Comments are closed.