«Φαντασίωση ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική», λέει μέλος επιτροπής για τα νέα βιβλία ιστορίας

Σάλο έχουν προκαλέσει οι απόψεις της Αλεξάνδρας Ιωαννίδου για το Σκοπιανό καθώς ορίστηκε μέλος της επιτροπής για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων στην Ελλάδα και τα Σκόπια.

Η συγκεκριμένη κυρία όχι μόνο υποστηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό αλλά προχωρά ακόμη πιο πέρα χαρακτηρίζοντας την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» ως μια φαντασίωση!

Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου είναι ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής που όρισε η ελληνική κυβέρνηση για να εξετάσει τον αλυτρωτισμό στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων.

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ σε εκδήλωση που έγινε στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο δήλωσε: «Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική…».

Επίσης στον ίδιο λόγο τόνισε ότι όσοι θέλουν να αρθρώσουν μια άποψη όπως η δική της τόσα χρόνια δέχονταν λογοκρισία αλλά με την συμφωνία που υπεγράφη αυτό το πράγμα θα πάψει να υφίσταται.

«Για ποιο πράγμα να απολογηθούμε για την ιστορία μας; Δεν τη μαθαίνουμε που δεν τη μαθαίνουμε να την κόψουμε κιόλας;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο Star o Mιχάλης Χρυσανθόπουλος, πρόεδρος της Παμμακεδονικής Οργάνωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας.

Πηγή

loading...

13 thoughts on “«Φαντασίωση ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική», λέει μέλος επιτροπής για τα νέα βιβλία ιστορίας

  1. «Φαντασίωση Ότι τα συριζανελ Ήταν Πάντα Ελληνικά»

  2. ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ ΚΑΙ Η ΚΟΚΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ

  3. ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΛΕΠΡΑ….

    ΟΥΣΤ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΟΥΣΤ…!!!

  4. Ούτε στην αρχαιότητα υπήρχε κάποιο μακεδονικό έθνος. Άρα για ποίο λόγο να οικειοποιηθούν σλάβοι βούλγαροι και αλβανοί εθνικά γλωσσικά και εθνοτικά τον όρο Μακεδονία ενώ δεν έχουν σίγουρα αυτοί καμία σχέση με την μακεδονία, αλλά και εαν απέκτησαν κάποια σχέση αυτό έγινε πολλούς αιώνες αργότερα από το τέλος της Ελληνιστικής περιόδου και στην περιοχή της Παιονίας, ούτε κάν στην κλασσική έκταση γεωγραφικής περιοχής του αρχικού Μακεδονικού βασιλείου.
    Πρέπει να αφαιρεθούν από όλα αυτά τα σούργελα τα πενεπιστημιακά πτυχία και να χάσουν την ιθαγένεια και να τσακιστούνε από τη Χώρα.

  5. Κυρίαρχες φυλές ή ομάδες πληθυσμών στην Μακεδονία ήταν Θράκες – Δωριείς – Αργείοι, μια υποομάδα μάλλον Δωριέων και Μολοσσοί στο αρχικό βασίλειο.
    Σε σχέση με τη Μακεδονία όταν αναφερόμαστε σε κάποια εθνική, γλωσσική ή πολιτιστική αναφορά, έχει από άποψη ιστορικής κληρονομιάς να κάνει μόνο με την Ελλάδα σύμφωνα και με απόφαση του Αρείου Πάγου.

    Σύμφωνα με την unesco τα διεθνώς δικαιώματα της αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού των λαών όπως εθνική αυτοδιάθεση, δεν ασκούνται χωρίς περιορισμούς, αλλά περιστέλλονται και περιορίζονται στο σημείο που επικαλύπτουν την ιστορική πραγματικότητα και την πολιτιστική κληρονομιά ενός άλλου λαού -΄Εθνους. Στην προκειμένη περίπτωση η εκχώρηση του ονόματος στους σλαβοβούλγαρους και αλβανούς από τους προδότες του Σύριζα-ανελ που εμπίπτουν σε άρθρα προδοσίας της Χώρας του π.κ. που επισύρουν ακόμα και την εσχάτη των ποινών, θίγει και την πολιτιστική Ελληνική κληρονομιά αλλά και οιονεί αμφισβητείται η Ελληνική εθνική κυριαρχία.

  6. Η Αλεξάνδρα Δ. Ιωαννίδου γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει σλαβική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, στη Γερμανία, και σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Mακεδονίας. Ασχολείται κυρίως με τη συγκριτική λογοτεχνία, ενώ έχει δημοσιεύσει μελέτες και για τη νοτιοσλαβική διαλεκτολογία. Επίσης, έχει μεταφράσει λογοτεχνικά και θεωρητικά βιβλία από τα ρωσικά, τα γερμανικά και τα πολωνικά. Το βιβλίο της "Υπόθεση Γκράνιν: η λογοτεχνική κριτική στο εδώλιο: η δίκη της "Επιθεώρησης Τέχνης" το 1959 και η απολογία του Κώστα Κουλουφάκου", τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Χρονικού – Μαρτυρίας 2009.

  7. H
    Αλεξάνδρα Ιωαννίδου

    γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.
    Το 1984
    αποφοίτησε από τη
    Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε
    (1984-1992)σλαβική φιλολογία (Slavistik) στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας
    ,
    όπου το 1992 ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με θέμα την επιρροή της αρχαίας ελληνικής γραμματείας στη Ρωσία της καμπής του αιώνα.
    Ακολούθως εργάστηκε στην Ελλάδα στο Ίδρυμα Μελετών
    Χερσονήσου του Αίμου, όπου εκπόνησε μελέτη για τις σλαβικές
    διαλέκτους της Μακεδονίας (1994-1996), ως επιστημονική σύμβουλος στη Διεύθυνση Βαλκανικών Υποθέσεων στο ΥπουργείοΕξωτερικών (1996-1998), στον τραπεζικό τομέα (1998-2003). Από το 2001 δίδαξε στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών
    Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, κατ’αρχάς ως διδάσκουσα βάσει του ΠΔ407/1980, μετά ως λέκτορας και ως επίκουρη καθηγήτρια. Από τον Ιούνιο του 2010 είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Σλαβικών Σπουδών του
    Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
    Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου έχει εξειδικευτεί στη ρωσική και πολωνική λογοτεχνία, καθώς και στη νοτιοσλαβική γλωσσολογία/διαλεκτολογία

  8. ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΩΚΤΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΚΛΑΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 4 (ΤΕΣΣΕΡΑ) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ, ΚΑΙ ,ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΙΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΥ ΓΥΦΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΘΚΛΑΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΨΩΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΗΤΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ! ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ? ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΥΛΩΝΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ? ΠΙΠΑ ΘΕΛΕΙ? ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΑΕΙ ΕΝΑ ΚΛΑΡΙΝΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΤΣΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΤ''ΟΠΙΣΘΕΝ'' ΑΛΛΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ …ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΣΑΠΕΛΕΣ Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΣΩΡΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 10 ΧΙΛ ΕΥΡΩ Ο ΠΟΥΤΣΟΓΕΡΟΣ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΟΣ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΡΑΒΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΗΣ HAIFA ΤΩΡΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ASHDOT ΠΙΚΡΕΣ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΕΔΩ ΚΙ'ΈΚΕΙ ΑΦΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΕ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ Ο ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΑΙΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΡΑΦΛΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΔΕΡΝΕ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΟ ΝΑ ΕΛΘΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΜΑΣΣΕΛΑ Ο ΚΩΛΟΠΟΥΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ….ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΘΕΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ Ο Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΛΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΝ ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ (ΣΤΗΝ ΠΙΠΑ) ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΣΘΗΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΗ ΑΥΤΗΝ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΑΡΠΑΞΕΙ Η ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ….ΞΕΧΑΣΜΕΝΣ ΜΟΥ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΧΧΧΧΧ!!…..

  9. Σίγουρα η κυρία συμβουλος θα μα πει, ότι η Ακρόπολη χτίστηκε από Σκοπιανούς και η Αθηνά
    ήταν η θεά τους,

  10. εσενα παλιο βρωμα θα σου κοψω την γλωσσα ρουλα

  11. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
    ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

  12. 150αρικον εδωκες Τσαπελαν θα λαβεις….

Comments are closed.