Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ….

ΜΝΗΜΟΝΙΑ:Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ THΣ 

ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ 
ΧΡΕΟΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ

ΜΕΡΟΣ 2ον

Γράφει ο Αντώνης Καλόγηρος

Λίγο πριν το Β΄ Μνημόνιο

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται στην χώρα μας καθώς αυτή οδεύει σε ένα σκοτεινό τούνελ από τότε που η πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση, χωρίς προβληματισμό, χωρίς να αναζητήσει εναλλακτικές, χωρίς να ενημερώσει τον λαό και να καταφύγει σε δημοψήφισμα –σαν να μισούσε και ήθελε να εκδικηθεί τον Ελληνισμό- υπέγραψε το Α’ Μνημόνιο με την επακόλουθη 1η Δανειακή Σύμβαση των 110 δις ευρώ.

Όπως είδαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας [1], πρωταρχικός στόχος των κεφαλαίων διάσωσης (bail outfunds) των 110 δις ευρώ ήταν η διάσωση των Γαλλό-Γερμανικών τραπεζών και η αποφυγή διάχυσης της κρίσης από την Ελλάδα. 
Άλλωστε σύμφωνα με την Συνθήκη του Μάαστριχτ, που υπέγραψαν οι Έλληνες βουλευτές το 1992, τις ζημιές των τραπεζών επωμίζονται τα κράτη στα οποία έχουν έδρα οι τράπεζες που έχουν υποστεί χρεοκοπία [2].
Το Α’ Μνημόνιο λοιπόν με την 1η Σ.Δ.Δ. (Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης) απέτυχε, η σωτηρία που ευαγγελίστηκαν οι πολιτικοί μας ναυάγησε και ενώ λάβαμε 110 δις ευρώ δάνεια (υποτίθεται για διάσωση και ανάπτυξη) αντί το δημόσιο εξωτερικό χρέος να μειωθεί δραστικά… επαυξήθηκε δραματικά. 
Εν μέσω αυστηρής λιτότητας, σχεδόν μηδενισμού των δημοσίων επενδύσεων, ασύλληπτης φορολόγησης κλπ το δημόσιο εξωτερικό χρέος από 262,3 δις ευρώ το 2008 και 298,8 δις ευρώ το 2009 εκτοξεύθηκε στα 368 δις [3] ευρώ το 2011 (χρέος Γενικής Κυβέρνησης 356 δις ευρώ) [4].
Οι δανειστές σε.. κρίση ειλικρινείας επιβεβαιώνουν τα διατρέξαντα
Κι ενώ ο ελληνικός λαός υπόκειται σε μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα από τα συστημικά μ.μ.ε. και οι κυβερνώντες κρύβουν την αλήθεια σχετικά με τα μνημόνια και τις συνημμένες δανειακές συμβάσεις κάποιοι εκ των ευρωπαίων δανειστών μας λένε κάποιες αλήθειες οι οποίες βέβαια εξαφανίζονται από την δημοσιότητα.
Ο ευρωπαίος επίτροπος Olli Rehn [5] σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή να εξηγήσει γιατί δεν έγινε κούρεμα του χρέους το 2010 ώστε να αποφύγει η Ελλάδα το μνημόνιο και στο: “αν επιμένει στην εφαρμογή αυτή της συνταγής” και αν: “πιστεύει ότι μπορούν αυτά τα μέτρα να βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση” απάντησε κυνικά:
“Το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους, για να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες…”
Και συνέχισε:
“Στο ξεκίνημα της κρίσης, την άνοιξη του 2010, και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχαμε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης, τόσο σε άλλα κράτη μέλη όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη. Άρα, ήταν λογικό να αγοράσουμε χρόνο και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε με κανονικό τρόπο…” [6]
Αλλά και ο πρώην πρόεδρος του EuroGroup ολλανδός Γερούν Ντάϊσελμπλουμ απαντώντας [7] σε ερωτήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών σημείωσε:
“Τα πρώτα χρόνια έγιναν λάθη και στα πρώτα προγράμματα αυτοσχεδιάσαμε. Ο τρόπος με τον οποίοαντιμετωπίσαμε τις τράπεζες ήταν δαπανηρός και μη αποτελεσματικός. 
Είναι αλήθεια ότι στόχος ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας και γι’ αυτό είμαι υπέρ των κανόνων για το bail-in, έτσι ώστε να μην διασωθούν επενδυτές με χρήματα φορολογουμένων”.
Σε αντίστοιχη περίπτωση πάλι, ο πρώην Επικεφαλής του EuroGroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ και σε ερώτηση πάλι Έλληνα ευρωβουλευτή ερωτώμενος για την αντιμετώπιση της τραπεζικής και δημοσιονομικής κρίσης απάντησε [8]:
“Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, μελάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκαιο”.
Πρόκειται για τον ίδιο ο οποίος… ξέχασε να ενημερώσει τους ευρωπαϊκούς λαούς ότι το EuroGroup που καθορίζει την οικονομική πολιτική εντός της Ευρωζώνης είναι άτυπος θεσμός και δεν τηρούνται ούτε καν πρακτικά. 






loading...

1 thought on “Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ….

  1. Δυστυχώς οι λαοί δίνουν δύναμη στην Παγκοσμιοποίηση (Νέα Τάξη) λόγω άγνοιας.

Comments are closed.