Οι κάτοικοι ξαναστήνουν τον Σταυρό που κατεδάφισαν ΜΚΟ και ισλαμιστές στην Λέσβο – Απούσα η κυβέρνηση

Μετά την θρασύτατη ενέργεια «αγνώστων», οι οποίοι κατέστρεψαν το σύμβολο της Ορθοδοξίας, τον τσιμεντένιο σταυρό που είχε τοποθετηθεί στη βραχώδη ακτή Απελή, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης και επειδή ουδείς αρμόδιος κρατικός φορέας δεν ασχολήθηκε αποφάσισαν να ασχοληθούν οι ίδιοι οι πολίτες της Λέσβου.

Το «άγνωστοι», φυσικά είναι βολικό σχήμα λόγου για την κυβέρνηση. Ο Σταυρός αποτελούσε «καρφί στο μάτι» των ισλαμιστών του ISIS που έχουν κατακλύσει την Μορια, όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ της γερμανική τηλεόρασης και μια συνεργαζόμενη με αυτούς ΜΚΟ, είχε ζητήσει την αφαίρεσή του!

Ο συγκεκριμένος σταυρός δημιουργήθηκε το καλοκαίρι χάρη στο μεράκι κάποιων χειμερινών κολυμβητών, οι οποίοι κάνουν τα μπάνια τους στη συγκεκριμένη ακτή, που βρίσκεται στην περιοχή Τσαμάκια.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες μάλιστα έφτιαξαν μία δυνατή τσιμεντένια κατασκευή και πλήρωσαν οι ίδιοι τα έξοδα.

Ο Σταυρός είχε ανεγερθεί περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου και μερικές μέρες αργότερα μια από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Λέσβου, μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο Σταυρός ενοχλούσε τους μουσουλμάνους που έκαναν το μπάνιο τους!

Όπως ανέφερε στην επιστολή της η ελληνική (;) ΜΚΟ, «η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως», όπως επισημαίνει η ΜΚΟ, «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Κλείνοντας την επιστολή η ΜΚΟ ζητούσε από τον Λιμενάρχη και το Δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

Τελικά, πριν 3 ημέρες ένα μήνα μετά την ανάδειξη του θέματος με την αποστολή της επιστολής της ΜΚΟ στις τοπικές αρχές, «άγνωστοι» ανέλαβαν «πρωτοβουλία» και με πολύ προσπάθεια όπως φαίνεται αφού ο Σταυρός ήταν κατασκευασμένος με ενισχυμένο μπετόν, κατάφεραν να τον γκρεμίσουν αν και ακόμη κρέμεται από τα σίδερα που ήταν μέσα στο μπετόν.

Ωστόσο, από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο απίστευτος βανδαλισμός και ενώ η Πολιτεία αρνείται να πάρει θέση, οι κάτοικοι της Λέσβου δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες ο σταυρός θα ξαναχτιστεί, αυτή τη φορά με πιο γερά θεμέλια.

Απλοί πολίτες έχουν ξεσηκωθεί και εμφανίζονται αποφασισμένοι να συμβάλουν οικονομικά για να βρεθεί ξανά ο σταυρός, το σύμβολο της Ορθοδοξίας, στη θέση του. Μάλιστα, το facebook τα τελευταία 24ωρα έχει κατακλυστεί από ομάδες και χρήστες που διαμηνύουν ότι ο σταυρός θα ξαναχτιστεί.

Είναι το λιγότερο ύποπτη η σιωπή που τήρησαν Εκκλησία, βουλευτές, κόμματα, Αυτοδιοίκηση και media για την απίστευτη βεβήλωση του συμβόλου της χριστιανοσύνης στη Λέσβο.

Ο ιερός σταυρός (που, εντελώς συμπτωματικά, δεν ήθελαν κάποιες ΜΚΟ) γκρεμίστηκε, αλλά ουδείς ενοχλήθηκε και αντέδρασε. 

loading...

3 thoughts on “Οι κάτοικοι ξαναστήνουν τον Σταυρό που κατεδάφισαν ΜΚΟ και ισλαμιστές στην Λέσβο – Απούσα η κυβέρνηση

  1. ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ Η Μ.Κ.Ο ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ

  2. ΑΜΟΛΗΣΤΕ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΚΑ ΤΣΟΜΠΑΝΟΣΚΥΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΙΤΙΟΥΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΔΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

  3. ΣΤΗΣΤΕ ΒΡΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΡΙΞΕΙ.
    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΤΗΝΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙ ΜΕ 24 ΩΡΕΣ ΒΑΤΔΙΕΣ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ Ε ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ .ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ. ΣΚΟΤΩΜΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

Comments are closed.