Σαμαράς: «Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας» – Τι είπε για την «Μ. Αλβανία»

«Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας!», ξεκαθάρισε σε ομιλία του στην Καβάλα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας πως «​Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι ΔΕΝ μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα».

«​Γιατί; Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι …βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο «μακεδόνες»!», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«​Άλλωστε» συμπλήρωσε «είδατε τι έγινε τώρα: Με το που υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, πριν ακόμα ολοκληρωθεί και επικυρωθεί, όλοι τους αποκαλούνσκέτα «Μακεδόνες»!»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την Ελληνική πλευρά και το ΟΝΟΜΑ της Μακεδονίας και την αναγνώριση ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ «Μακεδόνων» και την αναγνώριση «Μακεδονικής ΓΛΩΣΣΑΣ» και την αναγνώριση «Μακεδονικής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ»», σχολίασε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας «​Τους τα έδωσαν ΟΛΑ!».

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε πως παρ’ όλες τις διαφωνίες που υπήρξαν στο παρελθόν για το χειρισμό του θέματος ανάμεσα σε διάφορες προηγούμενες κυβερνήσεις «κανένας Έλληνας πολιτικός δεν δέχθηκε ποτέ, να αναγνωρίσει έθνος, γλώσσα και ταυτότητα «Μακεδόνων». Κανένας!».

Εξήγησε, επίσης πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

«Απλώς πυροδοτεί νέες εκρήξεις. Στα Σκόπια την ψήφισαν σύσσωμοι οι …Αλβανοί! Γιατί διευκολύνει τη «μεγάλη Αλβανία»! Θα ζητήσουν κι εκείνοι τώρα να αναγνωριστεί η δική τους εθνότητα μέσα στα Σκόπια, ως πλήρως ισοδύναμη! Μιλάω για τους Αλβανούς ως απολύτως ισοδύναμη εθνότητα μέσα στα Σκόπια. Όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, πρόκειται να καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ της χώρας Αλβανίας και του αλβανικού Κοσσυφοπεδίου», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

loading...

4 thoughts on “Σαμαράς: «Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας» – Τι είπε για την «Μ. Αλβανία»

  1. EAM – EΛΑΣ αντώνης σαμαράς ή γκαβός…

  2. οχι οχι δεν θελω ν α ακουω τετοια σκοτωστε τον πειτε τον προδοτη αυτος φταιει ,,,μιλαει για ελλαδα και χριστο και δακρυζει,,,που τον βρηκαμε ρε ειναι εκτος εποχης ,μην τον πιστευετε ΣΥΡΙΖΑ και ξερο ψωμι…

  3. Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμ…

Comments are closed.